iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 03 Μαΐου 2024

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
στη Ραφήνα Εικόνες
έκπληξη της επίσκεψης


Ακριβής σαν Άγγλος στο ραντεβού του στη Ραφήνα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης,

Τόσο το λιμάνι που επισκέφτηκε αρχικά όσο και η πλατεία που βρισκόταν το ξενοδοχείο όπου ήπιε καφέ και συνομίλησε με πολίτες και παράγοντες θύμιζαν ''φρούριο''. Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια με δεκάδες αστυνομικούς και άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας να ''χτενίζουν'' τα πάντα.

Ο κ. Μητσοτάκης έφτασε στο λιμάνι στις 10.40 και τον υποδέχτηκαν ο υπουργός ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, η διευθύνουσα σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας, ο Λιμενάρχης Πλοίαρχος Γιώργος Κατσούλης, ο δήμαρχος Βαγγέλης Μπουρνούς και ο πρόεδρος του ΟΛΡ Σπύρος Χρυσοφώτης. Η κ. Γκικάκη παρουσίασε στον πρωθυπουργό το σχέδιο για το μέλλον του Λιμένα.

Αμέσως μετά ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε το περίπτερο ανακύκλωσης της Περιφέρειας Αττικής και στη κατέληξε στο ξενοδοχείο. Έβγαλε σέλφι με πολίτες, συνομίλησε ενώ ήταν τόσος ο συνωστισμός που κάποια στιγμή ξεκουμπώθηκε το πουκαμισό του, καθώς ήταν πολύ δύσκολο να κινηθεί.

Ο πρωθυπουργός κάθισε στο τραπέζι με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ανατολικής Αττικής, υπουργούς και πολιτευτές και φυσικά τις Τοπικές Αρχές. Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης εκ δεξιών του και ο δήμαρχος Ραφηνας Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς εξ αριστερών του. Ακόμη η διευθύνουσα σύμβουλος του ΟΛΡ Δέσποινα Γκικάκη και άλλοι επίσημοι (η αναφορά των ονομάτων στο τέλος του ρεπορτάζ).

Δείτε το φωτορεπορτάζ της ηλεκτρονικής εφημερίδας iselida.gr

 

 

Διακρίναμε μεταξύ άλλων τον υπουργό εσωτερικών Μάκη Βορίδη, τον υφυπουργό εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, την υφυπουργό τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, τον υφυπουργό υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, τους βουλευτές ανατολικής Αττικής της ΝΔ Γεωργία Μαρτίνου, Γιώργγο Βλάχο και Βασίλη Οικονόμου, την Α' επιλαχούσα βουλευτή της ΝΔ αν. Αττικής Βάσω Κόλλια, τους αντιπεριφειράρχες αν. Αττικής Θανάση Αυγερινό και Νίκο Πέππα, τους αντιδημάρχους Ραφήνας Πικερμίου Παναγιώτη Γαβριήλ, Σπύρο Κάρλο και Άρη Μπουράνη, τον δημ. σύμβουλο Παύλο Μπατάλη, τον επικεφαλής της Δύναμης Ανάπτυξης Ανδρέα Βασιλόπουλο, τον π. δήμαρχο Γιώργο Χριστόπουλο, την πρόεδρο της ΔΕΕΠ αν. Αττικής Βανίτα Σοφρώνη, τον γραμματέα της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ Παύλο Μαρινάκη και τους Γιάννη Σαμέλη, Γιάννη Ρήγο, Σάββα Ιωαννίδη και Θάνο Μπολολιά.

Συγνώμη για όσους δεν μπορέσαμε να δούμε και ήταν παρόντες. Σε άλλες εποχές κανονικότητας (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό, αλλά η αναφορά γίνεται κυρίως για την άσκηση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος) θα υπήρχαν κανόνες και περιορισμοί στο ποιός θα πλησιάσει τον πρωθυπουργό. Προφανώς δεν αναφερόμαστε στους ανθρώπους των τοπικών ΜΜΕ που προσπάθησαν να κάνουν τη δουλειά τους υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Αλλά σε δεκάδες άσχετους που με τα κινητά τους τηλέφωνα φωτογράφιζαν τον κ. Μητσοτάκη (για ποιό λόγο άραγε?) με συνέπεια να είναι σχεδόν αδύνατον για τους δημοσιογράφους και εκπροσώπους του Τύπου να μπορούν να πλησιάσουν για να ακούσουν τις ενδιαφέρουσες στιχομυθίες αλλά και να έχουν ένα ''καθαρό'' φωτογραφικό πλάνο. Στις εποχές της κανονικής δημοσιογραφίας και όχι των ''κοινωνικών φωτογράφων του διαδικτύου'' θα πλησίαζε κάποιος τον πρωθυπουργό μόνο με επαγγελματική ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ ή διαπίστευση από το Μέγαρο Μαξίμου ή τις τοπικές Αρχές.