iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 05 Μαΐου 2024

Ραφήνα Τα θρυλικά
πάρτι του Μηνά στην
αυλή! (φωτό ρετρό)


Μια από τις πιο αγαπημένες (και μεγάλες) παρέες που άφησαν ανεξίτηλη τη ''σφραγίδα'' τους στην περιοχή της Ραφήνας, ήταν αυτή της παραλίας Κόκκινο Λιμανάκι

Ένας ''πυρήνας'' περίπου τριάντα κοριτσιών και αγοριών που εμπλουτίζονταν ανάλογα το καλοκαίρι, άλλοι έφευγαν άλλοι έμεναν. 

Για τις ατέλειωτες πλάκες της παραλίας τη δεκαετία του 80' η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr έχει αναφερθεί στο παρελθόν αρκετές φορές και με φωτογραφίες που αποτύπωναν μια εποχή αγνότητας που έφυγε ανεπιστρεπτί.

Σήμερα σειρά έχουν τα μυθικά πάρτι στο Κόκκινο Λιμανάκι, φυσικά στα εξοχικά σπίτια των παιδιών. Η ντίσκο κυριαρχούσε είτε στα πικ απ από τους...αυτοσχέδιους ντισκ τζόκει, είτε με έτοιμες κασέτες - πρόγραμμα στο μαγνητόφωνο. Νύχτες καλοκαιριού με αληθινή ευτυχία, χορό, έρωτες, αστεία και φυσικά τα πρώτα μεθύσια.

Χωρίς την παραμικρή αμφιβολία στο νούμερο ένα του καταλόγου των πάρτι, αυτά του Μηνά Κουζούπη στο σπίτι του στο Κόκκινο Λιμανάκι. Ο κόσμος ξεχείλιζε μέχρι τον χωματόδρομο, ενώ οι παρέες δεν ήταν μόνο από τη Ραφήνα, αλλά και από την (τότε) Λούτσα, τη Νέα Μάκρη, το Μάτι και την Αθήνα. Πάνω από εκατό άτομα, χωρίς υπερβολή, διασκέδαζαν με την καρδιά τους στα πάρτι του αγαπημένου Μηνά.

Στη φωτογραφία από το προσωπικό αρχείο του Αργύρη Κωστάκη στιγμιότυπο από τον Ιούλιο του 1983, όπου χορεύουν ''τα παπάκια'' ο οικοδεσπότης Μηνάς (δεξιά με το σκούρο φανελάκι και το μαλλί ''αφάνα'', ο Χρήστος (κοιτάει το φακό), η Μαρίνα, η Μαίρη, ο Γιάννης, ο Νίκος και ο Αργύρης με μαλλί ''λασπωτήρα'' της μόδας και άσπρο πουλόβερ!

Εκτός κάδρου της φωτό, η Ελένη, ο Χάρης, Ο Παναγιώτης, ο Τίμος, η Βίκυ, ο Φώντας και δεκάδες άλλα παιδιά από την παλιοπαρέα του Κόκκινου.

Φυσικά οι αείμνηστοι γονείς του Μηνά (δύο υπέροχοι άνθρωποι) πήγαιναν σινεμά ή επίσκεψη σε συγγενείς, όπως στις Ελληνικές κωμωδίες...

Αυτές οι υπέροχες εικόνες της νιότης θα μας συνοδεύουν ως το τέλος...