iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Δευτέρα - 06 Μαΐου 2024

Ραφήνα Χρονομηχανή
στην εκδήλωση της
Παντοβασίλισσας


Τυχεροί όσοι μπήκαν στη ''χρονομηχανή'' της υπέροχης εκδήλωσης ''Μικρασία χαίρε! μνήμη και μνήμες'' στην αυτή του Ιερού Ναού Παναγίας Παντοβασίλισσας στη Ραφήνα!

Πριν από το φωτορεπορτάζ της ηλεκτρονικής εφημερίδας iselida.gr είναι δημοσιογραφική υποχρέωση να εξάρει τους διοργανωτές και ιδιαίτερα τον Κυριάκο Μαιόπουλο για το μεράκι της προετοιμασίας της γιορτής μνήμης που τελούσε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, του Ιερού Ναού της Παντοβασίλισσας και του ΔΟΠΑΠ Ραφήνας Πικερμίου. Δεν θα κουραστούμε να γράφουμε ότι τέτοιες εκδηλώσεις πηγαίνουν την πόλη ένα βήμα μπροστά, με έναν ιδανικό συνδυασμό μοντέρνας ''πινελιάς'' αλλά και διατήρησης της παράδοσης.

Οι μουσικές ήταν ό,τι ωραιότερο ακούσαμε φέτος το καλοκαίρι. Ένα χάδι ψυχής. Ο Ανδρέας Χανιώτης στο βιολί και ο Όθωνας Μοικάκης στο λαούτο ερμήνευσαν παραδοσιακά τραγούδια, ενώ ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης καταπληκτικά ορχηστρικά κομμάτια, πυροδοτώντας το κλίμα συγκίνησης που ούτως ή άλλως ήταν διάχυτο.

Την εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό ο Κυριάκος Μαιόπουλος, στη συνέχεια ο δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου, ο ταξίαρχος ε.α. Κωνσταντίνος Ροδόπουλος και η Άννα Γιαννάκη που διάβασε μαρτυρίες και αποσπάσματα από βιβλία με επίκεντρο τον ξεριζωμό.

Μεταξύ άλλων διακρίναμε τον αιδεσιμώτατο Δημήτριο Μπακόπουλο και τους ιερείς της Παντοβασίλισσας, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Ραφήνας Πικερμίου Κωνσταντίνο Μώρο, τον αντιπεριφερειάρχη Νίκο Πέππα, τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΠ Σπύρο Λουκάτο, τους αντιδημάρχους Παύλο Μπατάλη και Σπύρο Κάρλο, τον π. δήμαρχο Ραφήνας Πικερμίου και επίκεφαλής της ''Νέας Αρχής'' Βασίλη Πιστικίδη (έγινε ειδική μνεία για την προσφορά του στην εκδήλωση), τον πρόεδρο του συλλόγου Τριγλιανών Γιώργο Κική, την πρόεδρο του Λυκείου των Ελληνίδων Εύη Γκατσοπούλου και τον Γιάννη Ρήγο.