iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 04 Μαΐου 2024

Ραφήνα Πικέρμι
Ο Σπύρος Κάρλος
δίπλα στον πολίτη


Σε πολύ ''δυνατό χαρτί'' της προεκλογικής κούρσας αναδεικνύεται  ο Σπύρος Κάρλος, ο οποίος πριν από έναν χρόνο ανεξαρτητοποιήθηκε προκαλώντας αυτοδιοικητική ''καταιγίδα'' στο τοπικό σκηνικό.
Αυτοδιοικητικός που πιστεύει ακράδαντα στην αποτελεσματικότητα και όχι στο ''θεαθήναι'' ο Σπύρος Κάρλος έχει κερδίζει με τις πράξεις του, ακόμη και πολίτες, οι οποίοι αρχικά απόρησαν και είδαν με επιφυλακτικότητα την ανεξαρτητοποιησή του. 
Ο κ. Κάρλος όμως όταν συνειδητοποίησε ότι εγκλωβίστηκε σε ένα σχήμα που δεν οδηγούσε πουθενά και ήταν αδύνατον να προσφέρει στα κοινά, αποχώρησε με εντιμότητα και ξεκαθάρισε τη θέση του.
Και έχει ιδιαίτερη αξία το γεγονός ότι ο κ. Κάρλος δεν έκανε ''παζάρια'', αλλά έγινε ανεξάρτητος σύμβουλος - συνεργαζόμενος και μάλιστα όταν χρίστηκε αντιδήμαρχος ήταν άμισθος.
Κατά πολλούς θεωρείται προδιαγεγραμμένη η επίσημη ενταξή του στο ψηφοδέλτιο του Βαγγέλη Μπουρνούς με το νέο χρόνο, εκτός ''αν έρθουν τα πάνω κάτω''.
Η προσχώρηση ενός αυτοδιοικητικού με μεγάλο λαικό έρεισμα, εμπειρία στην αυτοδιοίκηση, διάθεση για προσφορά στον τόπο, καθαρή πολιτική ταυτότητα (ποτέ δεν έκρυψε ότι ανήκει στη Νέα Δημοκρατία) και διείσδυση στο ''δύσκολο'' Πικέρμι προσδίδουν ένα ''υπερόπλο'' στη δυναμική του στο δρόμο για τις δημοτικές κάλπες τον Οκτώβριο του 2023.
Φυσικά ο κ. Κάρλος - έτσι συμβαίνει και είναι θεμιτό - έχει μια συμπαγή ομάδα υποστηρικτών συνεργατών του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει δημιουργήσει αντιπαλότητες με συναδέλφους του δημοτικούς συμβούλους ή εσωτερικά προβλήματα. Κάθε άλλο. Είναι αποδεκτός ως ανεξάρτητος συνεργαζόμενος με τη Δημοτική Αρχή και όλοι αναγνωρίζουν τη μαχητικότητα και τον εξωστρεφή χαρακτήρα του.
Αν το επόμενο βήμα (θα το δείξει ο χρόνος), δηλαδή η ένταξη στο ψηφοδέλτιο του κ. Μπουρνούς, κάποιοι το δούνε ''με στραβό μάτι'', αυτό είναι αναμενόμενο στην πολιτική.
Ο κ. Κάρλος απαντά πάντα με το μότο ''άλλαξα διαδρομή αλλά με τον ίδιο προορισμό''. Εννοώντας ότι θα βρεθεί σε άλλη παράταξη, αλλά με τον ίδιο σκοπό την προσφορά στην τοπική κοινωνία. Σε μια χρονική συγκυρία, την περίοδο 2023-2028 στην οποία αν εκλεγεί ξανά δημοτικός σύμβουλος, που είναι καθοριστική για το μέλλον της Ραφήνας και του Πικερμίου. Κι επειδή έχει το χάρισμα να βλέπει μπροστά, αντιλαμβάνεται την ευθύνη του να είναι ένας από τους ανθρώπους που θα αποφασίζουν για την ποιότητα ζωής 20.000 συμπολιτών του.
Αεικίνητος, ''μέσα σ΄όλα'', γνώστης των προβλημάτων κυρίως του Πικερμίου αλλά και της Ραφήνας προσπαθεί να δίνει λύσεις καθημερινά. Μάλιστα οφείλουμε δημοσίως να αναγνωρίσουμε ότι είναι από τους ελάχιστους αυτοδιοικητικούς που αντιλαμβάνεται πως οι άνθρωποι στα τοπικά ΜΜΕ είναι κι αυτοί σκληρά εργαζόμενοι, οι οποίοι πρέπει να επιβιώσουν και γι αυτό τους στηρίζει εδώ και χρόνια. Όχι όψιμα όποτε πλησιάζουν εκλογές. Γιατί κι ο ίδιος κάθε μέρα αγωνίζεται για το μεροκάματο.
Ανήκει δε στη γενιά των ''πενηντάρηδων'' που έχει το προνόμιο της...συμμαχίας με τον χρόνο. Και συνεπώς αντιλαμβάνεται ότι η επόμενη επανεκλογή του θα τον καταστήσει στρατηγικό ''παίκτη'' στην τοπική αυτοδιοικητική ''σκακιέρα''.
Και αυτό γιατί ο αυτοδιοικητικός χρόνος για τον κ. Κάρλο, εκτιμάμε δημοσιογραφικά ότι δεν θα σταματήσει στις 31 Δεκεμβρίου 2028 (αν επανεκλεγεί το 2023 ξανατονίζουμε). Ποιά λογική θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι σε ηλικία 56 ετών θα τα παρατήσει. Έχοντας αποκτήσει κι άλλη πείρα σε όλα τα επίπεδα και ενισχύσει την εκλογική του ''δεξαμενή''?
Ο κ. Κάρλος ήταν διορατικός και ''το έπαιξε'' σωστά όπως λέμε λαικά. Είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις στην πολιτική χωρίς ''τζάκι'' από πίσω, αλλά μόνο με ατέλειωτα χιλιόμετρα κατάφερε να εδραιωθεί. Να διεισδύσει στα δωμάτια της εξουσίας, αλλά χωρίς να αλλοτριωθεί και να χάσει την επαφή του με τον κόσμο. 
Ένα χαρακτηριστικό άλλωστε το οποίο προτάσει. Η καθημερινή τριβή με τους πολίτες, που τους ακούει για τα προβληματά τους. κάνοντας ό,τι μπορεί για την επιλυσή τους. Μια συνεπής συμπεριφορά του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου, η οποία αναμένεται να επιβραβευτεί στις κάλπες του Οκτωβρίου 2023.
 
ΠΗΓΗ Εφημερίδα ''Πρωτοσέλιδο''