iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Δευτέρα - 20 Μαΐου 2024

Εθελοντές Κόκκινο
Λιμανάκι: Η παραλία
είναι το σπίτι μας


"Η θάλασσα, ο βυθός, η παραλία είναι μέρος του σπιτιού μας. Κυριολεκτικά.
Γιατί η Γη είναι το σπίτι μας" επισημαίνει σε Δελτίο Τύπου η Ομάδα εθελοντών οικολογικής προστασίας της παραλίας Κόκκινο Λιμανάκι Ραφήνας με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
Φέτος μάλιστα που η διεθνής κοινότητα εστιάζει στη μάχη κατά του πλαστικού, που από τα πλαστικά αντικείμενα μιας χρήσης μέχρι τους πλαστικούς εξοπλισμούς ψαρέματος αποτελεί απειλή για τα οικοσυστήματα, τη βιοποικιλότητα και την ανθρώπινη υγεία, η ομάδα κάνει έκκληση στους κατοίκους της Ραφήνας, αλλά και τους επισκέπτες, να σέβονται την παραλία Κόκκινο Λιμανάκι αυτό το φυσικό κόσμημα της Αττικής.
Ας πετάνε τα πλαστικά ποτήρια του καφέ, τις πλαστικές σακούλες, τα πλαστικά μπουκάλια νερού, τα κουτάκια από μπίρες και αναψυκτικά και όλα τα απορρίμματα στους κάδους του ΟΛΡ. Και να είναι γεμάτοι να τα παίρνουν μαζί τους φεύγοντας. Μην τα πετάνε στον θαμνώδη χώρο ή τα αφήνουν στην άμμο.
"Κάναμε έναν υπεράνθρωπο αγώνα επί 15 χρόνια, αρχικά να καθαρίσουμε την παραλία που την είχαν εγκαταλείψει και μετά να τη διατηρήσουμε καθαρή σε άριστη συνεργασία με τον ΟΛΡ"  καταλήγει το Δελτίο Τύπου.