iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Δευτέρα - 20 Μαΐου 2024

Τι δήλωσαν Μπουρνούς
και Πιστικίδης για
το πάρκο Καραμανλή


Επειδή το θέμα μυρίζει πολιτικό ''μπαρούτι'' η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr όπως σε όλα τα κρίσιμα και σημαντικά ζητήματα της πόλης, έτσι και τώρα θα χειριστεί ''το πάρκο Καραμανλή" - ας το ονομάσουμε κωδικά - με απόλυτο σεβασμό και με επίσημη καταγραφή των γεγονότων και σεβασμό στον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Στις 4 και 2 πρώτα λεπτά ήρθε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ένα Δελτίο Τύπου με αποστολέα τον Δήμο Ραφήνας Πικερμίου, τη ΔΕΑΑΠ και τον ΔΟΠΑΠ, το οποίο ανέφερε με τίτλο "το πάρκο Καραμανλή μετά από πολλά χρόνια ξανά στην πρώτη γραμμή".

Αναλυτικά

Το Πάρκο Καραμανλή, περνάει στην επόμενη μέρα ώστε να αποτελέσει και πάλι σημείο αναφοράς  για τους συμπολίτες μας, αλλά και τους επισκέπτες  της πόλης μας.

Η ιστορική απόφαση – δικαίωση αγώνων ετών για την διεκδίκηση του παράλιου μετώπου και την ολοκληρωτική επαναπόδοσή του στους φυσικούς του ιδιοκτήτες , τους πολίτες,  έδωσε το έναυσμα στ η διοίκηση του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου να προχωρήσει ήδη σε μια σειρά ενεργειών για τη βελτίωση της συνολικής του εικόνας, οι οποίες  θα ολοκληρωθούν  με την υπογραφή της οριστικής συμφωνίας με το ΤΑΙΠΕΔ.

Ολοκληρώθηκε ήδη η παρέμβαση  αντικατάστασης των κατεστραμμένων και επικίνδυνων  οργάνων  της παιδικής  χαράς με νέα πιστοποιημένα και ασφαλή όργανα  για τα παιδιά μας  και ήδη η παιδική χαρά αποδόθηκε προς χρήση, κλείνοντας έτσι μια χρονίζουσα πληγή και απαντώντας σε ένα δίκαιο αίτημα των συμπολιτών μας. Αναμένεται εντός του έτους νέα εκτενέστερη παρέμβαση στην παιδική χαρά με την ολοκλήρωσή της εκταμίευσης χρημάτων από ήδη εγκεκριμένη χρηματοδότηση.

Αποκαταστάθηκε επίσης με τη συνεργασία του ΟΛΡ ΑΕ πλήρως ο φωτισμός στο σύνολό του, ενώ προχωράει το πρόγραμμα φύτευσης , προσδίδοντας έτσι, μια νέα εικόνα στο Πάρκο.

Εγκαταστάθηκε στο χώρο συντριβάνι, ενώ σε συνεννόηση με τον ΟΛΡ ΑΕ  θα μετατραπεί από τον φορέα του μέχρι το τέλος Ιουλίου και η παλαιά λιμνούλα σε χώρο συντριβανιού , που θα αναδείξει περισσότερο το υγρό στοιχείο το οποίο είναι διάχυτο στην ευρύτερη περιοχή

Μετά την επιτυχημένη διαγωνιστική διαδικασία από την ΔΕΑΑΠ ΑΕ (Δημοτική Επιχείρηση) για την εξεύρεση αναδόχου επιχειρηματία με στόχο την επανέναρξη λειτουργίας του δημοτικού αναψυκτηρίου του Πάρκου Καραμανλή, το οποίο -παρά τις  περί αντιθέτου αναφορές των κυκλοφορούντων σειρήνων-παραχωρήθηκε με σοβαρό τίμημα άνευ "εκπτώσεων" προς λειτουργία,  ενώ συγχρόνως  υπήρξε η έγγραφη δέσμευση  - η οποία συνοδεύονταν από αυστηρή ρήτρα - της υποχρέωσης  εκ μέρους του ενοικιαστή υλοποίησης περιγραφόμενων επενδύσεων  ύψους  τουλάχιστον 50.000 ευρώ για τον χώρο,  προχωρούμε ώστε ο συνολικός χώρος  του πάρκου Καραμανλή - που σύντομα θα βρίσκεται στην ευθύνη του δήμου Ραφήνας - Πικερμίου να αποκτήσει τη σύγχρονη εικόνα που του πρέπει.

Είναι αρκετά όλα αυτά? Φυσικά  Όχι. Είναι όμως το πρώτο από τα  βήματα που θα ακολουθήσουν για την ολιστική ανάπλαση ενός χώρου σύμβολο για την πόλη μας που είχε υποστεί την φθορά του χρόνου. Με την  οριστική του παραχώρηση στο Δήμο μας θα ακολουθήσουν και τα επόμενα βήματα ενώ οι σημερινές ενέργειες  αποτυπώνουν τη διάθεση και το σχεδιασμό που έχουμε για το αύριο.

Φιλοδοξούμε  μια προσπάθεια που ξεκίνησε το 1998 να περάσει σε άλλο επίπεδο αναδεικνύοντας  χώρους του δήμου μας ως σημεία προορισμού και πόλους έλξης επισκεπτών.

Στο πλαίσιο αυτό  την Τετάρτη 20 Ιουνίου και ώρα 8 καλούμε  όλους τους πολίτες του δήμου  να χαρούμε μαζί το νέο ανακαινισμένο χώρο του πάρκου, συγχρόνως με την επανέναρξη λειτουργίας του χώρου του αναψυκτηρίου, αλλά κυρίως το ξεκίνημα των προσπαθειών μας για το Πάρκο του αύριο που θα ανήκει πλέον ολοκληρωτικά  σε εμάς και τα παιδιά μας! Οι λοιπές σκέψεις κάποιων απλώς περιττεύουν.

Σας καλούμε όλες και όλους  να χαρούμε μαζί τις ομορφιές του τόπου μας. 

Λίγη ώρα αργότερα στις 8 και 14 πρώτα λεπτά ήρθε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ένα άλλο Δελτίο Τύπου με τίτλο "εγκαίνια στο πάρκο Καραμανλή που υπέγραφαν οι κύριοι Πιστικίδης, Μάρκου – Ρούση, Χαχολάκης, Παροικάκης, Παλπατζής και Μισοκοίλης αναφέροντας:

Πιστεύουμε ότι ήταν ατόπημα από τους εμπνευστές – άγνωστους σε εμάς- της γνωστής αφίσας που γνωστοποιούσε «εγκαίνια» στο πάρκο Καραμανλή τοποθετώντας το σήμα του Δήμου και το σήμα καταστήματος (νοικιασμένο από την Δημοτική Επιχείρηση)

Με αυτό τον επικοινωνιακά λανθασμένο τρόπο – εγκαίνια(!) σε ένα χώρο που λειτουργεί από το 1998(!!) - το πραγματικό ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για τον χώρο του πάρκου όσο και η επιτυχημένη διεκδίκηση μέρους - περίπου 5 στρέμματα - του πάρκου Καραμανλή από τον ΟΛΡ, πήγαν «στράφι».

Υπογραμμίζουμε ότι όλοι οι χώροι,  κλειστοί ή ανοικτοί υποκύπτουν στα σημάδια του χρόνου και η συντήρηση τους ή η αναβάθμισή τους πολλές φορές είναι ένα νέο έργο που έχει υπολογίσιμο κόστος. Η φθορά επομένως και του χώρου στο πάρκο Καραμανλή υπαγόρευε να προγραμματιστούν εργασίες ώστε ο χώρος να ανταποκρίνεται στην αισθητική που θέλουμε και στη ποιότητα που επιδιώκουμε να έχουν οι δημόσιοι χώροι του Δήμου μας. Οι εργασίες αυτές είχαν σχέση με τον ηλεκτροφωτισμό, με τις φυτεύσεις και το τοπίο, και την αναβάθμιση του χώρου της υπάρχουσας εκεί παιδικής χαράς. Ταυτόχρονα, διεκδικήσαμε από την Πολιτεία την απόδοση όλου του χώρου του πάρκου στον Δήμο, διεκδίκηση που δικαιώθηκε μετά την ανακοίνωση του υπουργού Ναυτιλίας τον περασμένο Απρίλιο.

Στόχος μας είναι ο χώρος να αναγεννηθεί και να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την αναψυχή και την ψυχαγωγία κατοίκων και επισκεπτών του Δήμου μας. Σε αυτήν την αναγέννηση θα συμβάλλει η επαναλειτουργία του δημοτικού αναψυκτηρίου και ειλικρινά ευχόμαστε στον ανάδοχο κάθε επιτυχία στο επιχειρηματικό του βήμα.

Όμως, αυτές οι προσπάθειες που περιγράφηκαν πιο πάνω είναι δύο εντελώς ξεχωριστά θέματα.

Είναι οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για τον χώρο –ως τοπίο και ως ιδιοκτησία- και η προσπάθεια του ιδιώτη για την επιχείρηση του.

Κάποιοι, χωρίς να μπορούν να ξεχωρίσουν δύο διαφορετικές ενέργειες άσχετα αν στην ουσία έχουν τον ίδιο σκοπό δηλ την αναβάθμιση συνολικά του χώρου, οδήγησαν τα πράγματα σε λαθεμένο δρόμο.

Η παρουσία της αξιόλογης Δημοτικής Φιλαρμονικής ως ένας παραπάνω λόγος ώστε οι συμπολίτες μας να γνωρίσουν το «νέο αναγεννημένο πρόσωπο» του πάρκου είναι κάτι αποδεκτό από όλους. Αυτό όμως δεν συνδέεται με τα εγκαίνια της επιχείρησης στο αναψυκτήριο, επομένως πρέπει άμεσα να αποσυνδεθούν οι δύο εκδηλώσεις.

Το παρόν - και μόνον - δελτίο τύπου, αποτελεί την θέση του συνδυασμού Νέα Αρχή.

Επικοινωνήσαμε αρχικά θεσμικά με τον δήμαρχο Βαγγέλη Μπουρνούς για να μας διευκρινίσει γιατί δύο Δελτία Τύπου για το ίδιο θέμα και τι ακριβώς έχει συμβεί ώστε να πληροφορήσουμε τους αναγνώστες μας. Ο δήμαρχος απάντησε "δεν απαντώ, ο καθένας καταλαβαίνει"...

Από την επικοινωνία μας με τον τ. δήμαρχο και νυν γενικό γραμματέα του δήμου Βασίλη Πιστικίδη μεταφέρουμε τη δηλωσή του "ό,τι είχαμε να πούμε, το είπαμε στο Δελτίο Τύπου".

Αν μας επιτρέπεται μόνο ένα χιουμοριστικό σχόλιο, γιατί αλλίμονο αν χάσουμε και το χιούμορ μας. Η προεκλογική περίοδος ξεκίνησε τελικά πριν...τα μπάνια του λαού!