iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 21 Μαΐου 2024

Ραφήνα Πικέρμι Ο
Σπύρος Κάρλος ανάβει
τα μεγάλα φώτα


Αν θέλαμε να χαρακτηρίσουμε δημοσιογραφικά με τρεις λέξεις τον αντιδήμαρχο Ραφήνας Πικερμίου Σπύρο Κάρλο θα γράφαμε μεθοδικός, συγκροτημένος και αλληλέγγυος.
Τρία στοιχεία τα οποία τον συνοδεύουν τόσο στην προσωπική και επαγγελματική του ζωή, όσο και στην αυτοδιοικητική πορεία του.
Ο κ. Κάρλος έχει κι ένα έξτρα προσόν που του αναγνωρίζει η τοπική κοινωνία. Είναι άνθρωπος του μεροκάμματου, όντας επαγγελματίας αυτοκινητιστής ταξί που δεν περιμένει να γίνει κρατικοδίαιτος. Συνεπώς μπορεί να αφουγκραστεί τα προβλήματα των πολιτών. Και σε επίπεδο διαχείρισης της καθημερινότητας και σε επίπεδο οικονομικών προβλημάτων, ιδιαίτερα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.
Αυτοδιοικητικός που θέλει και ψάχνει λύσεις ''στην πρώτη γραμμή'' και όχι από το ''σαλόνι'', ο αντιδήμαρχος ανάπλασης των καμένων περιοχών είναι το κλασικό παράδειγμα του τύπου ''μέσα σε όλα''. Από την καφετέρια ως το δημαρχείο, από το γήπεδο ως το ''τιμόνι'' και από το ταβερνάκι ως την κομματική συνάντηση, χωράει ή προσπαθεί να χωρέσει τα πάντα μέσα στο 24ωρο. Ποτέ δεν έκρυψε την ''γαλάζια'' ταυτότητα ως μέλος της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα τη ροπή του στη ''Λαική Δεξιά''. Αγαπητός στις παρέες για το χιούμορ και την οξυδερκειά του, αλλά και αυτό που λέμε ''ανοιχτοχέρης''. Εδώ ''κολλάει'' και το αλληλέγγυος που γράψαμε στον πρόλογο του ρεπορτάζ, καθώς ο κ. Κάρλος με κάθε ευκαιρία και με κάθε τρόπο προσφέρει ''κάτω από τα ραντάρ'' όπου υπάρχει ανάγκη για συνδρομή. Αυτή είναι η ''πάστα'' του και δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς κακοηθώς ότι το κάνει για ''την ψήφο''. Συγκροτημένος και μεθοδικός, γιατί όλα τα χρόνια που βρίσκεται στην τοπική αυτοδιοίκηση ως αιρετός, το πρόσημο είναι θετικό. Τόσο ως αντιδήμαρχος επί δημαρχίας του Γιώργου Χριστόπουλου, με τον οποίο παρεμπιπτόντως διατηρεί άριστες σχέσεις παρά τα όσα ακούγονται, όσο και τώρα στη θητεία του ως αντιδήμαρχος - ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος συνεργαζόμενος με τη Δημοτική Αρχή του Βαγγέλη Μπουρνούς. Αυτό άλλωστε είναι και το σημείο ''κλειδί'' στην πορεία του κ. Κάρλου. Όταν πριν από περίπου δύο χρόνια εκτίμησε ότι η παράταξη ''Δημοτική Αλλαγή'' στην οποία ήταν επικεφαλής με δημοκρατικές διαδικασίες, δηλαδή μετά από εσωτερική ψηφοφορία, είχε κλείσει τον δυναμικό αντιπολιτευτικό της κύκλο και οδηγείτο σε αδιέξοδο, επέλεξε να ανεξαρτητοποιηθεί και στη συνέχεια να συνεργαστεί διατηρώντας την ανεξάρτητη θέση με τον κ. Μπουρνούς. Η άμισθη αντιδημαρχία ήρθε αργότερα όταν ο δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου αναγνώρισε τόσο την επιθυμία του κ. Κάρλου να προσφέρει θεσμικά, όσο και την εμπειρία  και δράση του στο Πικέρμι.
Εκεί άλλωστε θα είναι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του κ. Μπουρνούς, εκτός συγκλονιστικού απρόπτου και μάλιστα όπως δείχνουν όλα, δεν αποκλείεται να κάνει τη μεγάλη έκπληξη και να εκλεγεί πρώτος σε σταυρούς.
Ο κ. Κάρλος γνωρίζει ''σπιθαμή προς σπιθαμή'' το Πικέρμι, έχει μια τεράστια ''δεξαμενή'' προσωπικών σταυρών, την οποία διευρύνει και στη Ραφήνα στην οποία βρίσκεται σε σχεδόν καθημερινή βάση. Στα ατού του, η καθαρή πολιτική του τοποθέτηση στη Νέα Δημοκρατία και το γεγονός ότι ανήκει στη γενιά των πενηντάρηδων, κάτι που δείχνει ότι έχει ανοικτό αυτοδιοικητικό δρόμο μπροστά του.
Αυτό που λένε οι προπονητές στην ποδοσφαιρική γλώσσα ''πολυεργαλείο''.
Ένας αυτοδιοικητικός που δεν εμφανίζεται την παραμονή των επικείμενων εκλογών, αλλά είναι δίπλα στους πολίτες από την επομένη των προηγούμενων εκλογών.
Με το που μπαίνει το 2023, ο κ. Κάρλος ''βάζει πέμπτη ταχύτητα'' και ''πατάει γκάζι'' στην προεκλογική κούρσα. Γνωρίζει όμως και πότε να φρενάρει, πότε να ''κατεβάσει ταχύτητα'', πότε να ''βάλει αλυσίδες'' και πότε να ανάψει τα ''μεγάλα φώτα''. Η πορεία θα έχει και ''τυφλές στροφές'' και ''λακούβες''...
Όμως ο κ. Κάρλος όπως λέει στον κύκλο του ''δεν μασάει'' και είναι αποφασισμένος να είναι στο κάδρο της φωτογραφίας των νικητών.
ΠΗΓΗ Εφημερίδα ''Πρωτοσέλιδο''