iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 19 Μαΐου 2024

Ραφήνα Πικέρμι
Τα 10+1 πρόσωπα
της χρονιάς που φεύγει!


Η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr, καθώς τελειώνει το 2022 μια ανάμικτη χρονιά - μισή με πανδημία μισή ''ελεύθερη'' επιλέγει δημοσιογραφικά τα 10-1 πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στην επικαιρότητα, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στον δήμο Ραφήνας Πικερμίου.

Και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις η αναφορά γίνεται αλφαβητικά.
Σάββας Αραπκιλής. Ο αντιδήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου, ένας αληθινός εργάτης της τοπικής αυτοδιοίκησης που ουδείς αμφισβητεί την αφοσιωσή του στο κοινωνικό καλό. Ακόμη και οι πολιτικοί του αντίπαλοι.

Βαλερί Βασιλικού. Η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος, η οποία έφερε με δυναμισμό την ''πράσινη'' ατζέντα στο προσκήνιο. Με δράσεις και προτάσεις έβαλε οικολογική ''σφραγίδα'' στην περιοχή.
Χρύσα Βλαχάκη. Η πρόεδρος του ΝΠΔΔ ''Φ. Καβουνίδης'' μακριά από την ''πρώτη γραμμή'' και τη ''βιτρίνα'' λόγω οικογενειακών πρωτίστως αλλά και επαγγελματικών υποχρεώσεων εργάζεται αθόρυβα και με ευαισθησία.
Εύη Γκατσοπούλου. Η πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων, πήγε ένα βήμα μπροστά τον ιστορικό φορέα πολιτισμού με άξονα την ευπρέπεια, την καλλιέργεια και το ήθος.
Δέσποινα Γκικάκη. Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας με μια σύγχρονη ''ματιά'' μοιάζει αποφασισμένη να λύσει τη δύσκολη ''εξίσωση'' της κοινής πορείας λιμανιού και πόλης.
Παναγιώτης Δήμας. Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του ''Νηρέα'', ''έριξε μια γερή ζαριά'' στην εκπνοή της χρονιάς, προκαλώντας καθοριστικές ανακατατάξεις στην αυτοδιοικητική σκακιέρα εν όψει των εκλογών.

Σπύρος Λουκάτος. Ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ έκανε τη διαφορά το καλοκαίρι με τις θαυμάσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις, ανεβάζοντας επίπεδο. Με αποδεδειγμένη αγάπη για αυτό που κάνει, κέρδισε άλλο ένα ''στοίχημα''.
Βαγγέλης Μπουρνούς. Ο δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου μοιάζει με αυτοδιοικητικό ''κομάντο''. Κυριολεκτικά άγρυπνος προσπαθεί κάθε μέρα για το καλύτερο των πολιτών και οδεύει στο 2023 με αυτοπεποίθηση νίκης.

Δήμητρα Τσεβά. Η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος, και ανακάτεψε τη ''σούπα'' και έριξε καυτερό πιπέρι ''καγιέν'' στο αυτοδιοικητικό μενού. Άγνωστο παραμένει ''τι ψάρια θα πιάσει'' στην κάλπη.

Βαγγέλης Χαραμής. Ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου σε εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τον επιχειρηματικό κόσμο, δίνει μεγάλη ''μάχη'' με αλληλεγγύη και διάθεση για προσφορά. 

Το 11ο πρόσωπο προέρχεται από την κοινωνία των πολιτών. Γιατί πάντα στη ζωή χρειάζεται και χιούμορ!
Influencer για το 2022 ο στρατιωτικός - αλλά πάντα ενεργός πολίτης και υπερδραστήριο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας - Νίκος Βαμβάτσικος. Δεν πέρασε ούτε μία ημέρα μέχρι σήμερα 14 Δεκεμβρίου, που ο αγαπημένος ''φραπεδούμπας'' (όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του) να μην ανέβασε τουλάχιστον τρεις φωτογραφίες του με σχόλια στο fb, ενώ έφτασε μέχρι και έξι σε 24 ώρες. Δεν τις λες και λίγες περίπου 1500 αναρτήσεις σε έναν χρόνο!