iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 18 Μαΐου 2024

Ραφήνα Στην ''πρώτη
γραμμή'' η γενιά των
40ρηδων με Μ. Γκολεμά


 

Την 1η Νοεμβρίου 2019 ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Ραφήνας Μιχάλης Γκολεμάς παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη στην ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr. Eιχε πει πολλά ενδιαφέροντα, μακριά από ''ξύλινη γλώσσα'' και φοβικά σύνδρομα - όπως άλλωστε αρμόζει σε έναν νέο άνθρωπο - αλλά κυρίως ''προφητικά'' για το μέλλον και τις προθέσεις του.
Μπαίνοντας σε χρονιά δημοτικών εκλογών η iselida.gr - διαχρονικά δίπλα στους νέους ανθρώπους με τη μικρή, αλλά έντιμη δημοσιογραφική της φωνή υπενθυμίζει τα δέκα βασικά σημεία της συνέντευξης του κ. Γκολεμά, ο οποίος σύμφωνα με τη δημοσιογραφική μας εκτίμηση θα ανέβει αυτοδιοικητικό ''όροφο''.
Οι απόψεις
 
Ασχολήθηκα με τα κοινά, σε μια απόφαση μετά από σκέψη και όχι της στιγμής. Εδώ και χρόνια πίστευα ότι κάτι πρέπει να αλλάξει. Να έρθει κάτι νέο. Να ασχοληθούν νέοι άνθρωποι μεν την τοπική αυτοδιοίκηση. Δέχτηκα και την προτροπή συγγενών, φίλων και γνωστών και ''βούτηξα στα βαθιά''. 
 
Πρέπει η τοπική κοινωνία στείλει στο μικρό μας ''κοινοβούλιο'' όσο περισσότερους νέους ανθρώπους γίνεται. Στις επόμενες δημοτικές εκλογές πρέπει τουλάχιστον οι μισοί που θα εκλεγούν να είναι νέοι. Με όρεξη και ιδέες. Σε συνδυασμό βέβαια με την εμπειρία των παλαιοτέρων. Κάποιος να οδηγεί. Θέλω να μάθω. Θέλω να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου στην κοινωνία της Ραφήνας. Με καλό ''προπονητή'' και ''συμπαίκτες'' θα τα καταφέρω. Θέλω να βοηθήσω.
 
 
Εδώ γεννήθηκα και ζω. Μπορώ να αφουγκραστώ τα προβλήματα της πόλης. Πρέπει να γίνει ακόμη πιο ελκυστική η Ραφήνα. Γίνονται καθημερινά προσπάθειες το βλέπουν όλοι, αλλά χρειάζεται κι άλλη δουλειά. Όχι μόνο από τους αιρετούς και τους εργαζόμενους του δήμου αλλά και τους πολίτες. Εμείς πρέπει να ''κοουτσάρουμε'' τους πολίτες για μια νέα παιδεία. 
 
Βασικός στόχος η ''πράσινη'' ανάπτυξη. Ο πολιτισμός μιας πόλης είναι το περιβάλλον. Η πόλη γίνεται ερωτεύσιμη. Η Ραφήνα με τη θάλασσα και το δάσος δημιουργούν μια μαγική εικόνα από τον ''μάγο του Οζ''! Σαν παραμύθι. Πρέπει να δημιουργηθεί μια νέα παιδεία στους πολίτες. Η ανάπτυξη είναι πράσινη, εκεί πρέπει να στηριχτούμε. Να γυρίσουμε λίγο προς τα εκεί τη στρόφιγγα των κονδυλίων. 
 
Θέλω τα παιδιά να φύγουν στο εξωτερικό να σπουδάσουν. Αλλά να έχουν την επιθυμία να γυρίσουν στον τόπο τους. Να κάνουμε τον τόπο τόσο όμορφο που να μη μπορούν να ζήσουν μακριά του. Να βγάλουμε επιστήμονες, αθλητές, εργάτες, πολιτικούς από τη Ραφήνα και το Πικέρμι. Το πιστεύω. Αλλά θα πρέπει να γυρίζουν πάντα στη ρίζα τους. Να γυρίζουν σπίτι τους. Δεν ξέρω αν ακούγονται ρομαντικά αυτά. Αλλά έτσι είμαι και έτσι θα παραμείνω.
 
 
Πρέπει να βγούμε από το ''κουτί'' και τα στερεότυπα, τα αμιγώς τεχνοκρατικά. Να δημιουργήσουμε με την ψυχή μας. Ειδικά εμείς οι νέοι άνθρωποι. Ο κόσμος πάει μπροστά. Και η τοπική αυτοδιοίκηση να γίνει πιο ευέλικτη, με καλύτερη ''φυσική κατάσταση'' και δημιουργικότητα. Να κάνει ωραίες ''φάσεις''.