iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 01 Μαΐου 2024

Ραφήνα Ο λαμπρός
εορτασμός των
Θεοφανίων (εικόνες)


Mε λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνια στη Ραφήνα σε μια ημέρα που θύμιζε περισσότερο Πάσχα, λόγω της λιακάδας αν και φυσούσε ένα ελαφρύ βοριαδάκι...

Πλήθος κόσμου όχι από την περιοχή, αλλά και από ολόκληρη την Αττική κατέβηκε στο λιμάνι της Ραφήνας το οποίο είχε φορέσει τα γιορτινά του και συνδύασε τον εορτασμό της ημέρας με καφεδάκι και φαγητό.

Η ημέρα άρχισε με τη λειτουργία στους ναούς της Παντοβασίλισσας στη Ραφήνα όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλας  και Αγίου Χριστοφόρου στο Πικέρμι.

Στη συνέχεια ακολούθησε η πομπή από την Εκκλησία στο λιμάνι, ο αγιασμός των υδάτων - όπως βλέπετε στο φωτορεπορτάζ της ηλεκτρονικής εφημερίδας iselida.gr - και η ρίψη του Σταυρού. Οι κολυμβητές βούτηξαν και ταχύτερος αποδείχτηκε ο Κωνσταντίνος Πεινασμένος (που ήρθε από την Αγία Παρασκευή) που αποδείχτηκε αρκετά γυμνασμένος!

Ήταν μια θαυμάσια ημέρα που θα μείνει αξέχαστη στις μνήμες όσων είχαν τη χαρά να τη ζήσουν στην όμορφη και φιλόξενη Ραφήνα. Άψογοι οικοδεσπότες ο Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας δια της διευθύνουσας συμβούλου Δέσποινας Γκικάκη και του προέδρου Σπύρου Χρυσοφώτη, ο δήμος διά του δημάρχου Βαγγέλη Μπουρνούς και το Λιμενικό Σώμα διά του Λιμενάρχη Πλοιάρχου Γιώργου Κατσούλη.

Το παρών έδωσαν δεκάδες πολιτικά και αυτοδιοικητικά πρόσωπα, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών συλλόιγων και φορέων και δεν υπάρχει περίπτωση ''ούτε μία στο εκατομμύριο'' να τους είδαμε όλους, συνεπώς συγνώμη για τη μη αναφορά τους στο ρεπορτάζ.

Διακρίναμε μεταξύ άλλων τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κωνσταντίνο Μώρο, τους αντιδημάρχους Παναγιώτη Γαβριήλ, Μάκη Βουδούρη, Σπύρο Κάρλο, τον διοικητή του αστυνομικού Τμήματος Αστυνόμο β΄Γιώργο Αλέκο, τον υπουργό εσωτερικών Μάκη Βορίδη, την υφυπουργό τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, τη Βάσω Κόλλια (και οι τρεις υποψήφιοι στις επικείμενες εκλογές με τη Νέα Δημοκρατία στην αν. Αττική), αντιπεριφερειάρχη αν. Αττικής Θανάση Αυγερινό,  τον γραμματέα της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ Παύλο Μαρινάκη, ανώτερα στελέχη του υπουργείου ναυτιλίας και περιβάλλοντος, τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης Ραφήνας Πικερμίου Δαμιανό Φαφούτη (Συμμαχία Δημιουργίας), Βασίλη Πιστικίδη (Νέα Αρχή), Ανδρέα Βασιλόπουλο (Δύναμη Ανάπτυξης), Κατερίνα Παπαδοπούλου (Δημοτική Αλλαγή), τον δημοτικό σύμβουλο Αντώνη Παλπατζή, τις δημοτικές συμβούλους Δήμητρα Τσεβά, Αγγέλ Ξηντάρα και Μαρία Αραπκιλή Βιάδη, τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Ραφήνας Μιχάλη Γκολεμά, την πρόεδρο του Λυκείου των Ελληνίδων Εύη Γκατσοπούλου, τον πρόεδρο του συλλόγου Τριγλιανών Ραφήνας Γιώργο Κική, τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Γιάννη Ρήγο (στο ψηφοδέλτιο Μπουρνούς) και Σάββα Ιωαννίδη (στο ψηφοδέλτιο Βασιλόπουλου), τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου Θάνο Χαραμή και τον πρόεδρο του συλλόγου αλιέων Θάνο Μπολολιά.

Ακολούθησε δεξίωση για τους επισήμους σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ραφήνας.

Δείτε το φωτορεπορτάζ της iselida.gr