iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 05 Μαΐου 2024

Δ. Καρασταμάτης:
Βάζουμε τη σφραγίδα
στο πράσινο όνειρο


 
Η Ραφήνα και το Πικέρμι αλλάζουν. Βαδίζουν προς το μέλλον με στόχο να καταστούν τα ''στολίδια'' της ανατολικής Αττικής. Τοπική αυτοδιοίκηση και πολίτες πρέπει ενωμένοι να συνεισφέρουν όλοι, ο καθένας όπως και όσο μπορεί σε αυτόν τον κοινό στόχο.
Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΣΤΑΜΑΤΗΣ
Περιοχές ευλογημένες από τον Θεό για το φυσικό κάλλος τους, όπου παρά τις καταστροφικές πυρκαγιές, ξαναστάθηκαν ''στα πόδια τους''.
Περιοχές που αποτελούν ιδανικό πλαίσιο για να μεγαλώσουν τα παιδιά. Ένας συνδυασμός λειτουργικών πόλεων - που με τα μεγάλα συγκοινωνιακά έργα τα οποία έρχονται - και αγκαλιάς του φυσικού περιβάλλοντος.
Η επιτροπή για το βιώσιμο περιβάλλον Ραφήνας Πικερμίου με τα μέλη και τους εθελοντές της, αποτελεί έναν οικολογικό ''στρατιώτη'' στη ''μάχη'' για την προστασία, τη φροντίδα και την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς. Με συνεχείς δράσεις εναρμονισμένες στο μοντέρνο διεθνές ''πρωτόκολλο'', δενδροφυτεύσεις, ''πράσινα'' μαθήματα στα παιδιά, πρωτοποριακά εργαστήρια φύσης, καθαρισμούς ακτών. Όλα αυτά προάγουν την οικολογική συνείδηση και εμπεδώνουν μια νέα κουλτούρα σεβασμού της φύσης στους πολίτες.
Η επιτροπή για το βιώσιμο περιβάλλον βάζει τη ''σφραγίδα'' της στο μεγάλο όνειρο για πόλεις με αειφόρο ανάπτυξη, με αιχμή την ποιότητα ζωής.
Και φυσικά αναπόσπαστο μέρος  του περιβάλλοντος είναι και τα ζώα. Οι αδέσποτοι - κυριολεκτικά - φίλοι  μας, με τους οποίους συμβιώνουμε και γινόμαστε καλύτεροι, προσφέροντας τους την αγάπη μας.
Οργανώνουμε ομάδες στις γειτονιές και τους οικισμούς, προκειμένου να περιθάλψουμε όσο περισσότερα σκυλάκια και γατάκια μπορούμε.
Όμως η επιτροπή καινοτομεί και εκτός από το ''πράσινο'' πεδίο δράσης της φέρνει εντυπωσιακά event στο δήμο. Όπως το ράλι αντίκα σε συνεργασία με τον σύλλογο ιδιοκτητών σπορ αυτοκινήτων, που φέρνει τη Ραφήνα και το Πικέρμι στο επίκεντρο.
Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν αν δεν υπήρχε η αμέριστη συμπαράσταση του δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου Βαγγέλη Μπουρνούς, ο οποίος από την πρώτη στιγμή είναι στο πλευρό μας. Και είναι η ώρα να τον ευχαριστήσω και προσωπικά αλλά και εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου της επιτροπής. Ο κ. Μπουρνούς είναι ένας από τους δύο πυλώνες μας. Ο άλλος είναι η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Βαλερί Βασιλικού και εκτελεστική γραμματέας της επιτροπής, η οποία έχει αφιερώσει εδώ και δεκαετίες τη ζωή της στο οικολογικό Κίνημα. Το πάθος της για την προστασία του περιβάλλοντος είναι παροιμιώδες.
Τέλος ευχαριστώ από καρδιάς, όλους όσοι (και είναι πολλοί) έχουν βοηθήσει με τον τρόπο του στις δράσεις της επιτροπής, όπως για παράδειγμα τη Διευθύνουσα σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Δέσποινα Γκικάκη, την πρόεδρο του Φιλοζωικού ''Πήγασος'' Γιούλη Μαυράκη, τον πρόεδρο του ΑΟ Τριγλία Γιώργο Χαχολάκη και τον πρόεδρο του συλλόγου Κρητών Ραφήνας Πικερμίου Δημήτρη Κατσουλάκη.
Είμαι χαρούμενος και υπερήφανος που μια ιδέα μου έγινε αλήθεια. Έγινε ένα ζωντανό ''κύτταρο'' της περιοχής μας που ολοένα και δυναμώνει.
Οι άνθρωποι της προσφοράς και της αλληλεγγύης πρέπει να επιβραβεύονται ηθικά. Η κοινωνία έχει χρέος να τους επιβραβεύει. Oι ενεργοί πολίτες με συνείδηση είναι απαραίτητοι στις πόλεις μας. Ιδιαίτερα στην επόμενη καθοριστική πενταετία για το μέλλον μας!
 
Ο Δημήτρης Καρασταμάτης είναι πρόεδρος της επιτροπής για το βιώσιμο περιβάλλον Ραφήνας - Πικερμίου κι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του Βαγγέλη Μπουρνούς στις δημοτικές εκλογές 2023.
ΠΗΓΗ Εφημερίδα ''Πρωτοσέλιδο''