iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 17 Μαΐου 2024

Ραφήνα Πικέρμι Σπ.
Κάρλος Ο Star trek
αντιδήμαρχος!


Απολύτως λογικό ο αναγνώστης να απορήσει με τον δημοσιογραφικό τίτλο μας...
Όμως αν κάποιος έβαζε μια μικροκάμερα πάνω στον αντιδήμαρχο Ραφήνας Πικερμίου Σπύρο Κάρλο και τον παρακολουθούσε ένα 24ωρο, θα αντιλαμβανόταν ότι δεν απέχουμε πολύ από την πραγματικότητα, αν και ο τίτλος παραπέμπει στη θρυλική ταινία επιστημονικής φαντασίας του Τζορτζ Λούκας Star Trek από το 1977.
Και αυτό γιατί ο κ. Κάρλος παράλληλα με το επαγγελμά του - αυτοκινητιστής ταξί - ασκεί και τα αυτοδιοικητκά του καθήκοντα με αξιοθαύμαστο ζήλο. Αλληγορικά λοιπόν θα έλεγε κανείς ότι...διακτινίζεται για να προλαβαίνει να προλαβαίνει κάθε μέρα όλα τα ραντεβού του, επαγγελματικά και αυτοδιοικητικά. 
Στους φίλους του έχει εκμυστηρευτεί ότι ''κόβει'' αναγκαστικά από τον ύπνο, γιατί δεν μένει και τίποτε άλλο, οπότε κοιμάται 5 ώρες κάθε βράδυ ώστε να τα καταφέρνει.
Τώρα που μπήκαμε στην προεκλογική περίοδο - και μάλιστα διπλή - ο κ. Κάρλος τρέχει με ''διπλή ταρίφα''. Εκτός από τις δημοτικές κάλπες, έχει ''στο κεφάλι'' του και τις εθνικές καθώς είναι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Προστίθενται λοιπόν και οι κομματικές επαφές, μην ξεχνάμε ότι δεν το κρύβει πως αποτελεί από τους κινητήριους ''μοχλούς'' στην περιοχή του βουλευτή ανατολικής Αττικής Βασίλη Οικονόμου με τον οποίο συνδέεται με πολύχρονη στενή φιλία.
Στο αμιγώς αυτοδιοικητικό πεδίο, ο κ. Κάρλος στοχεύει στο ''ρετιρέ'' των σταυρών στη δημοτική ενότητα Πικερμίου όπου θα εκτεθεί. Με τη φιλοσοφία ''όσο πιο ψηλά τόσο πιο καλά'' δίνει έναν πολύ έξυπνο και ουσιαστικό αγώνα. Καθημερινά συζητά και ακούει τα προβλήματα των πολιτών σε Πικέρμι και Ραφήνα, προσπαθεί όσο μπορεί να δίνει λύσεις στο θεσμικό πλαίσιο που οριοθετείται. Στηρίζει έμπρακτα την τοπική επιχειρηματικότητα υπό την έννοια ότι ψωνίζει, τρώει και διασκεδάζει (όποτε μπορεί) στα καταστήματα της περιοχής. Έχει πολύ καλές σχέσεις με τους συναδέλφους του δημοτικούς συμβούλους - ακόμη και της αντιπολίτευσης - και αυτό η κοινωνία το εκτιμά. Δηλαδή είναι ένας άνθρωπος χωρίς αντιπαλότητες και οξύ λόγο, ενώ έχει ξεκαθαρίσει ότι μοναδικός στόχος του με την εμπλοκή στα κοινά είναι να βοηθήσει τον τόπο αν πάει μπροστά και τίποτε άλλο. Είναι χαρακτηριστικό ότι παραμένει άμισθος αντιδήμαρχος και έτσι θα φτάσει ως τον Οκτώβριο.
Γνώστης των προβλημάτων της περιοχής (ιδιαίτερα του Πικερμίου), του αρέσει να είναι ''κομάντο'', δηλαδή αυτοδιοικητικός της ''πρώτης γραμμής'' και όχι του γραφείου. Κάποιοι τον λένε ''κινητό ληξίαρχο'' γιατί γνωρίζει την πλειονότητα των δημοτών, καθώς και ιστορίες από το παρελθόν, ενώ αυτό που τον ''σφραγίζει'' ως άνθρωπο είναι το χιούμορ και η εξωστρέφεια.
Δεν είναι λίγοι από αυτούς που βρίσκονται ''μέσα στα πράγματα'' οι οποίοι εκτιμούν ότι ο κ. Κάρλος μπορεί να κάνει μεγάλη έκπληξη και να πλασαριστεί στην πρώτη πεντάδα των σταυρών στις δημοτικές κάλπες. 
Όσο για το μέλλον, το έχουμε ξαναπεί, ανήκει στη γενιά των πενηντάρηδων που θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο τα επόμενα χρόνια στην αυτοδιοικητική ''σκακιέρα'' της περιοχής.
ΠΗΓΗ Εφημερίδα ''Πρωτοσέλιδο''