iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 05 Μαΐου 2024

Ραφήνα Γενέθλια
10 ετών για τους
''Έλληνες Επίλεκτους''


Ήταν 8 Μαρτίου του 2013, συμπληρώνονται 10 ολόκληρα χρόνια, όταν έπαιξε το πρώτο της ποδοσφαιρικό παιχνίδι στο γήπεδο ''Π. Σκούφος'' της Ραφήνας η ομάδα ανθρωπιστικού σκοπού ''Έλληνες Επίλεκτοι''.

Εκείνο το απόγευμα δεκάδες πολίτες (ήταν άλλες εποχές) κάθισαν στις εξέδρες για να παρακολουθήσουν το ματς μεταξύ των ''Ελλήνων Επιλέκτων'' και της ομάδας βετεράνων της Θύελλας Διασταύρωσης Ραφήνας.

Το παιχνίδι έγινε για τους σκοπούς του Οργανισμού ''το Χαμόγελο του Παιδιού'' και στο γήπεδο έδωσε το παρών ο πρόεδρος Κώστας Γιαννόπουλος, ο τότε δήμαρχος Γιώργος Χριστόπουλος, ο νυν δήμαρχος Βαγγέλης Μπουρνούς, ο π. δήμαρχος Βασίλης Πιστικίδης και άλλοι επίσημοι.

Οι αρχηγοί Χρήστος Μυτιληναίος για τη Θύελλα και Αργύρης Κωστάκης για τους ''Έλληνες Επίλεκτους'' οδήγησαν με συμβολικά γυναίκα διαιτητή - τη Βανέσα Μαραγκού - γιατί ήταν η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας τις ομάδες τους στη σέντρα για να αρχίσει το ιστορικό ματς.

Μεταξύ άλλων με τους ''Έλληνες Επίλεκτους'' αγωνίστηκαν'' ο βετεράνος διεθνής του Παναθηναικού Σπύρος Λιβαθινός από τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας, ο τότε διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Ραφήνας Αριστείδης Χρυσανθόπουλος, ο τότε διοικητής του Α/Τ και σήμερα διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Δημήτρης Δελτσίδης και οι βετεράνοι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές Δημήτρης Κοτούζας, Χρήστος Μυλωνάς και Κώστας Κατσιάδας.

Οι ''Έλληνες Επίλεκτοι'' μετά απο αυτό το ματς πέρασαν υπό την αιγίδα της παγκόσμιας ανθρωπιστικής οργάνωσης Unicef ως τον Ιούνιο του 2018 και από τον Ιούλιο του 2018 υπό την αιγίδα της παγκόσμιας ανθρωπιστικής οργάνωσης ''Γιατροί του Κόσμου''. Από τον Οκτώβριο του 2022 αγωνίζονται υπό την αιγίδα του Οργανισμού ''το Χαμόγελο του Παιδιού''.

Έχουν παίξει αυτά τα 10 χρόνια 37 παιχνίδια με σπουδαίες ομάδες βετεράνων μεταξύ αυτών: Παναθηναικός, Ολυμπιακός, Ατρόμητος Αθηνών, Α.Ο . Τριγλία, Α.Ο. Θύελλα Ραφήνας, Α.Ο. Χαλανδρίου, Α.Ο. Γλυκά Νερά, Εθνική ομάδα Ελληνικής Αστυνομίας, Εθνική Ενόπλων, Τροχαία Αθηνών, Λιμενικό Σώμα, Σταθερές Συγκοινωνίες, Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, Εργατικό Κέντρο Αθηνών, Επίλεκτοι Φίλοι και την Κυριακή 12 Μαρτίου με την αντιπροσωπευτική ομάδα του επίσημου πρωταθλήματος ΜΜΕ.

Τη φανέλα των ''Ελλήνων Επιλέκτων'' που η δράση του αναγνωρίστηκε τον Φεβρουάριο του 2018 από την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας, τίμησαν μέχρι σήμερα 117 αθλητές, αναμεσά τους οι θρυλικοί Μίμης Δομάζος, Σπύρος Λιβαθινός, Χρήστος Αρδίζογλου και Νίκος Μουτσάτσος και από τους νεότερους ο Θοδωρής Αρμύλαγος, οι βετεράνοι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου Γιώργος Αρμάο, Πέτρος Τσιγκούλης, Θανάσης Μηλιδώνης, Γιώργος Χαχολάκης, Νίκος Καρακούσης, Άκης Σύρμας, Βασίλης Μαυρογιάννης, Νίκος Αντωνίου, Αλέκος Λατσούνας, Σταμάτης Δαφνής και Τόλης Πικουλίδης, αρχηγοί κομμάτων όπως ο Σταύρος Θεοδωράκης από το ''Ποτάμι'', δήμαρχοι, αστυνομικοί, δικηγόροι, γιατροί, προπονητές και ηθοποιοί.

Ο δημιουργός και αρχηγός της ομάδας ''Έλληνες Επίλεκτοι'' Αργύρης Κωστάκης λέει.

''Ευχαριστώ όλους όσοι πέρασαν και βοήθησαν ο καθένας όπως μπόρεσε αυτή την ποδοσφαιρική οικογένεια, που ξεκίνησε ως ιδέα σε ένα απογευματινό καφεδάκι με τον πρώην συμπαίκτη 'Αρη Καραίσκο, τον Σεπτέμβριο του 2012 για να ακολουθήσει αυτό το συναρπαστικό ταξίδι. Τον αδελφικό φίλο Σπύρο Λιβαθινό που μέσα κι έξω από το γήπεδο είναι δίπλα μου από παιδί, τον ''Στρατηγό'' του Ελληνικού ποδοσφαίρου Μίμη Δομάζο που έπαιξε το τελευταίο ματς της μεγαλειώδους καριέρας του σε ηλικία 79 ετών με τη φανέλα της ομάδας μας και αρνήθηκε να πάρει το περιβραχιόνιο με μια συγκινητική φράση που μου είπε και θα κουβαλάω πάντα.

Τον πρόεδρο του ''Χαμόγελου του Παιδιού'' και αγαπημένο φίλο Κώστα Γιαννόπουλο, έναν εξαιρετικό άνθρωπο. Την τ. πρόεδρο της Unicef Σοφία Τζιτζίκου και τον τ. πρόεδρο των ''Γιατρών του Κόσμου'' Νικήτα Κανάκη, εκλεκτούς εθελοντές του Ανθρωπιστικού Κινήματος, καθώς και τον π. αντιπρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Χρήστο Κυρίτση για την αγάπη και τη συμπαραστασή του.

Τέλος τον δήμαρχο Ραφήνας Πικερμίου Βαγγέλη Μπουρνούς και τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΠ Σπύρο Λουκάτο για την ευγενική παραχώρηση του γηπέδου ''Μαρτίνου'' για έδρα της ομάδας μας.

Όσο ο Θεός μας έχει όρθιους θα αγωνιζόμαστε για την αγάπη και την αξιοπρέπεια των παιδιών''.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Παναγιώτης Φάκος