iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Σπύρος Κάρλος:
''Δεν είμαι ελίτ
Είμαι η κοινωνία''


Σε άρθρο του στο athenea.gr ο αντιδήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Σπύρος Κάρλος αναφέρεται στην υποψηφιοτητά του στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου με το ψηφοδέλτιο του Βαγγέλη Μπουρνούς.

Σε λίγες εβδομάδες συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τις δημοτικές εκλογές του 2019. Η εμπιστοσύνη των συμπολιτών, με δέσμευσε να είμαι δίπλα στην κοινωνία, αφού είμαι από την κοινωνία και δεν ανήκω σε καμία ελίτ.

Επαγγελματίας αυτοκινητιστής ταξί συνομιλώ καθημερινά με τον κόσμο και αφουγκράζομαι τα προβλήματα και την αγωνία τους. Κάνω πραγματικό ρεπορτάζ όπως οι δημοσιογράφοι στο πεζοδρόμιο.

Όταν ο δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς με έχρισε άμισθο αντιδήμαρχο για την ανάπλαση των πυρόπληκτων περιοχών η ευθύνη έγινε ακόμη μεγαλύτερη. Γιατί εκτός από αιρετός είμαι και μέλος της Δημοτικής Αρχής. Σε μια κρίσιμη συγκυρία τόσο για τον δήμο μου όσο και γενικότερα για την πολύπαθη ανατολική Αττική.

Οι άνθρωποι που με γνωρίζουν καλά, έχουν εικόνα της καθημερινότητάς μου που συνδυάζει μόνο εργασία από τα ξημερώματα ως αργά το βράδυ για τον βιοπορισμό και ”τρέξιμο” για τον δήμο. ”Τρέχεις με διπλή ταρίφα 24 ώρες το 24ωρο” μου λένε για να με πειράξουν…

Στις αυτοδιοικητικές κάλπες του Οκτωβρίου έχω τη φιλοσοφία ”όσο πιο ψηλά τόσο πιο καλά”, υπό την έννοια ότι όσους περισσότερους σταυρούς πάρω, τόσο μεγαλύτερη δύναμη θα έχω στο δημοτικό συμβούλιο για τις παρεμβάσεις προς όφελος της κοινωνίας.

Στηρίζω εμπράκτως όπως και και όσο μπορώ τον τόπο μου. Ψωνίζω και εκμεταλλεύομαι θετικά τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο μου στα καταστήματα της περιοχής μου, αντιλαμβανόμενος την ανάγκη της τοπικής επιχειρηματικότητας. Παρακολουθώ στα γήπεδα τα ματς των τοπικών ομάδων σε όλα τα αθλήματα, είμαι αρωγός με διαφημίσεις στον τοπικό Τύπο που ”αγκομαχά” αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Πάνω απ’ όλα διατηρώ άριστες σχέσεις με όλους τους συναδέλφους – συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης – και αυτόν τον πολιτικό πολιτισμό η κοινωνία τον επικροτεί.

Ονειρεύομαι η Ραφήνα και το Πικέρμι να πάνε ακόμη πιο μπροστά, τώρα που έρχονται τα μεγάλα έργα υποδομής. Τα παιδιά να ζήσουν σε πιο ωραίες πόλεις, σύγχρονες και λειτουργικές. Ανήκω στη γενιά των πενηντάρηδων και θέλω να διαδραματίσω ενεργό ρόλο στα χρόνια που έρχονται για τον τόπο που αγαπώ.

Δεν με νοιάζει το πού θα βρίσκομαι στην αυτοδιοικητική ”σκακιέρα”, γιατί ”’στρατιώτες” της κοινωνίας είμαστε όλοι. Από τον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους, μέχρι τον τελευταίο σε σταυρούς εκλεγμένο σύμβουλο. Όλοι ”οδηγούμε” στον μονόδρομο της προόδου. Και λέω μονόδρομος, γιατί δεν πρέπει να υπάρχει άλλος δρόμος, εκτός από την πρόοδο και την ευημερία των συμπολιτών μου.

Στις εκλογές θα είμαι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο ”Σύγχρονη Πολιτεία- Συνεργασία Ενεργών Πολιτών” με υποψήφιο δήμαρχο τον Βαγγέλη Μπουρνούς. Γιατί η Ραφήνα και το Πικέρμι αξίζουν σιγουριά και αξιοπρέπεια!