iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 01 Μαΐου 2024

Ραφήνα Μόνο μπράβο
για τον 7ο Αραφήνειο
Δρόμο (εικόνες)


Μόνο μπράβο για την άψογη διοργάνωση του 7ου Αραφήνειου Δρόμου!

Ο δήμος Ραφήνας Πικερμίου, ο ΔΟΠΑΠ, οι 816 αθλητές, οι 140 εθελοντές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στο υπέροχο Δρομικό event που χρόνο με τον χρόνο γίνεται καλύτερο. 

Ένα απρόβλεπτο περιστατικό με μια κομμένη κορδέλα στη διαδρομή των 5 χλμ ανάγκασε τους δρομείς να τρέξουν 5.400 μέτρα, αλλά ούτε που το κατάλαβαν αν δεν το ανακοίνωσε ο διευθυντής του αγώνα Βασίλης Σπαντούρος.

Ο δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου έδωσε την εκκίνηση σε ρόλο αφέτη με την κλασική ''πιστολιά''. Ο Βαγγέλης Μπουρνούς έκανε το δικό του...Μαραθώνειο καθώς έφτασε τρέχοντας (με πολιτικά) στις 9 ακριβώς στην αψίδα της εκκίνησης. 

Το παρών έδωσαν (παραδίδοντας τα μετάλλια στους αθλητές, αλλά και στους νικητές που ανέβηκαν στο βάθρο) ο π. αντιδήμαρχος και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ο αιώνιος αθλητής Δημήτρης Μισοκοίλης, οι βουλευτές αν. Αττικής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Οικονόμου και Γιώργος Βλάχος, οι αντιδήμαρχοι Σπύρος Κάρλος και Μάκης Βουδούρης, ο υπ. δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Ρήγος (κρέμασε μετάλλιο και στον γιό του σε μια ωραία στιγμή), ο πρόεδρος του συλλόγου Τριγλιανών Γιώργος Κικής, ενώ στο χώρο βρισκόταν και ο αντιδήμαρχος Σπύρος Πάντζας με την ιδιότητα του ''χαζομπαμπά'' μαζί με τη σύζυγο και το πανέμορφο μωρό τους.

Εθελοντές στους δρόμους ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι Βαλερί Βασιλικού, Δημήτρης Κατσουλάκης και Παναγιώτης Δήμας, καθώς και ο υπ. τοπικός σύμβουλος Δημήτρης Καρασταμάτης.

Στη διαδρομή των 10.000 μέτρων έτρεξαν ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Ραφήνας Δημήτρης Δελτσίδης (με την ομάδα της αθλητικής ένωσης αστυνομικών), ο αντιδήμαρχος Σάββας Αραπκιλής, η δημοτική σύμβουλος Αγγέλα Ξηντάρα και ο βετεράνος ποδοσφαιριστής Αργύρης Κωστάκης εκπροσωπώντας συμβολικά ''το Χαμόγελο του Παιδιού''.

Αίσθηση προκάλεσε η παντελής απουσία εκπροσώπων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του δήμου Ραφήνας Πικερμίου σε μία από τις μεγαλύτερες Δρομικές εκδηλώσεις της Αττικής. Ούτε ένας δημοτικός σύμβουλος! Φαντάζει απίστευτο αλλά δυστυχώς είναι αληθινό. Και δεν θα το παρατηρούσαμε δημοσιογραφικά, αν δεν το θεωρούσαμε προσβλητικό όχι για τις εκατοντάδες απλούς πολίτες που έτρεξαν στο δρόμο, στέλνοντας ένα σπουδαίο μήνυμα αθλητισμού και δεν βρέθηκε ένας να τους περάσει μετάλλιο στο λαιμό για την τεράστια προσπάθειά τους. Αλλά είναι προσβολή στο ιερό ιδεώδες του αθλητισμού, στους πρωταθλητές που έσπευσαν να τιμήσουν τον 7ο Αραφήνειο Δρόμο και τις δεκάδες εθελοντές που Κυριακή πρωί άφησαν τα σπίτια και τις οικογενειές τους για να συνεισφέρουν είτε εμψυχώνοντας, είτε να δώσουν νερό, είτε να επιτηρήσουν για την ασφάλεια τους κλειστούς δρόμους.

Και για να είμαστε σωστοί, μη βρεθεί κανένας κακοήθης ή κανένα εμετικό τρολ του διαδικτύου και μας υβρίσει, στηλιτεύουμε και την απουσία των δημοτικών συμβούλων της Δημοτικής Αρχής και των αντιδημάρχων. Ζητώντας βέβαια ειλικρινά και προκαταβολικά συγνώμη από όλους όσοι είχαν σοβαρό λόγο για την απουσία τους και σίγουρα κάποιοι θα είχαν, γιατί άνθρωποι είμαστε. Ωστόσο σίγουρα αποκλείεται όλοι....

Ας ελπίσουμε στον 8ο Αραφήνειο Δρόμο τον Απρίλιο του 2024 να μη λείψει κανένας δημοτικός σύμβουλος!