iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 03 Μαΐου 2024

Β. Μπουρνούς: Με
έργα γράφουμε την
ιστορία στον τόπο μας


Γράφει ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ

Μια διαδρομή 9 χρόνων στη διοίκηση του δήμου Ραφήνας Πικερμίου, μία διαδρομή γεμάτη κόπο, δυσκολίες και διλήμματα αλλά και συγκινήσεις και χαρές και την ασύγκριτη ικανοποίηση να βλέπεις ότι οι προσπάθειές σου πιάνουν τόπο, ότι κάτι καινούργιο γεννιέται, που απαντά στην αδιάκοπη ανάγκη των ανθρώπων για καλύτερη ζωή με ποιότητα σε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον, όπως αυτό του τόπου μας.

Συμπληρώνοντας μία -γεμάτη απολογισμό έργου- διαδρομή, από τότε που οι πολίτες μας εμπιστεύτηκαν και ανανέωσαν και πάλι την εντολή διακυβέρνησης στον δήμο μας, κοιτώντας μόνο μπροστά και αναλογιζόμενοι τον δρόμο που διανύσαμε, τους καλούμε να δουν από τις παρυφές της Πεντέλης έως τη θάλασσα του Ευβοϊκού, το μεγάλο έργο που έχει παραχθεί.

Να “φορτίζουμε” έτσι τις μπαταρίες της ψυχής μας και με πιο μεγάλη δύναμη να προχωρήσουμε τον τόπο μας ακόμα πιο μπροστά.

Μέσα στο 2023 στον δήμο Ραφήνας Πικερμίου θα τελεσφορήσει η διαδικασία υλοποίησης σε μια σειρά από κομβικές παρεμβάσεις και προτεραιότητες που καθορίζουν το μέλλον και την προοπτική του, για μία ευρωπαϊκού τύπου ανάπτυξη με ζηλευτή ποιότητα ζωής.

  • Η εν εξελίξει υλοποίηση του αποχετευτικού

  • Τα μεγάλα έργα υποδομών της Αττικής οδού και του προαστιακού που συνδέονται με τη λειτουργία του λιμανιού και την ανάπτυξη της οικονομικής ζωής της πόλης

  • Η αντιπλημμυρική θωράκιση του τόπου μας και η ανάπλαση του μεγάλου ρεύματος Ραφήνας και ένταξη του στην κοινωνική ζωή με τη δημιουργία παραρεμάτιου πεζόδρομου, ποδηλατόδρομου και ζωνών φύτευσης

  • Η οριστική συμφωνία με ΟΛΡ και ΤΑΙΠΕΔ για την διαχείριση από τον Δήμο του παράκτιου μετώπου

  • Η υλοποίηση έργων αποκατάστασης των υποδομών στις πυρόπληκτες περιοχές

  • Η ένταξη στο σχέδιο τριών περιοχών στην δημοτική κοινότητα Ραφήνας, αυτές του Πευκώνα, Σκουφέικα και Κόκκινο Λιμανάκι με το Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού που από Δευτέρα 24 Απριλίου ήδη βρίσκεται σε 2η φάση ανάρτησης μαζί με πράξη εφαρμογής.

  • Η ανάρτηση, μετά από τόσα χρόνια, του σχεδίου του κεντρικού οικισμού του Πικερμίου

  • Το μεγάλο πανευρωπαϊκού επιπέδου έργο του Παραολυμπιακού αθλητικού κέντρου Ραφήνας στην Αρίωνος, που θα λύσει όλα τα θέματα μαζικού αθλητισμού του τόπου μας

  • Η προώθηση επίλυσης θεμάτων σε περιφερειακές αθλητικές υποδομές όπως η εγκατάσταση ανοιγοκλεινόμενου στεγάστρου στο δημοτικό κολυμβητήριο η ανάπτυξη ανοιχτών χώρων μαζικού αθλητισμού.

  • Η υλοποίηση εκπαιδευτικών υποδομών όπως αυτή του Α' παιδικού σταθμού Πικερμίου αλλά και μέσω του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” της πρωτοβάθμιας εκπαιδευτικής μονάδας στην Καλλιτεχνούπολη προϋπολογισμού 4 εκ. ευρω

  • Η ολοκλήρωση της τηλεμετρίας συνολικά στο δήμο Ραφήνας Πικερμίου έργο προϋπολογισμού άνω των 10 εκ. ευρώ.

  • Η πλήρης ανανέωση του στόλου οχημάτων και μηχανημάτων.

  • Η ενίσχυση της πολιτικής προστασίας

  • Η εγκατάσταση διαδημοτικής μονάδας διαχείρισης Βιοαποβλήτων σε συνεργασία με τον ΕΔΣΝΑ

  • Οι επενδύσεις στις πολιτιστικές υποδομές με την ολοκλήρωση του αμφιθεάτρου στο πνευματικό κέντρο Ραφήνας αλλά και τη δημιουργία τεσσάρων εκθεσιακών χώρων συνολικά στο δήμο μας (Πικερμικής Πανίδας, Θαλάσσιου Κόσμου, Λαογραφικό Μουσείο Λιγνιτορύχων, Λαογραφικό μουσείο Τριγλιανών)

  • Οι επενδύσεις στις αναπλάσεις νέων κοινόχρηστων χώρων όπως η νέα πλατεία στη Διώνη, ο λόφος του ΟΧΥΡΟΥ, η ενταγμένη στο πράσινο ταμείο ανάπλαση της πλατείας Μελίνας Μερκούρη, η νέα πλατεία στην οδό Προύσης καθώς και ο πρόσφατα ανακαινισμένος κοινόχρηστος χώρος δίπλα στην εκκλησία της Παντοβασιλίσσης είναι μόνο μερικά από αυτά.

  • Οι νέοι τρόποι διαχείρισης των απορριμμάτων και ένταξη των ανακυκλώσιμων στην κυκλική οικονομία

  • Η πιστοποίηση νέων χώρων παιδικών χαρών

  • Η αντιμετώπιση όλων των θεμάτων της καθημερινότητας

  • Η “επένδυση”στην κοινωνική συνοχή με ενίσχυση του συνόλου των κοινωνικών δημοτικών υποδομών που στηρίζουν τους συνανθρώπους μας (Κοινωνικό παντοπωλείο, Κοινωνικό ιατρείο και φαρμακείο, Κέντρο Κοινότητας)

  • Η ψηφιακή εξυπηρέτηση των πολιτών

Σήμερα και για όλα αυτά, οι συνεργάτες μου και εγώ προσωπικά, νιώθουμε περήφανοι γιατί τηρήσαμε και τηρούμε τον λόγο που δώσαμε στους πολίτες. Ξεκάθαρα τιμήσαμε την εμπιστοσύνη τους.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ακόμα και την πρωτόγνωρη μακρά περίοδο της πανδημίας, που πρόσφατα βιώσαμε, δώσαμε όλοι τον καλύτερο εαυτό μας, με αποτέλεσμα να κερδίσουμε πανελλαδικά εύσημα για τον τρόπο διαχείρισης των καταστάσεων και τις επιλογές μας.

Πάντα με σχέδιο και σκληρή δουλειά.

Γιατί ένας στόχος χωρίς σχέδιο και δουλειά είναι απλά μία ευχή.

Προχωρήσαμε πάντα μπροστά, όλοι μαζί, χωρίς διαχωριστικές γραμμές, χωρίς κομματικές παρωπίδες, με ανιδιοτέλεια και με μόνο οδηγό το καλό της κοινωνίας μας.

Βρήκαμε συμμάχους που ήθελαν να προσφέρουν και αφήσαμε πίσω όλους αυτούς που ήθελαν να αποκομίσουν μικροπολιτικά οφέλη επενδύοντας στη μόνιμη άρνηση.

Μιλάμε στους πολίτες με την καρδιά μας

Κοιτάμε ιδιαίτερα τους νέους στα μάτια, γιατί αυτοί είναι το μέλλον μας, γιατί αυτούς αφουγκραζόμαστε, γιατί γι’αυτούς εργαζόμαστε, για να φτιάξουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ένα καλύτερο τόπο να ζήσουμε.

Με σεβασμό και ευαισθησία και “ ευήκοα ώτα” στεκόμαστε στο πλευρό κάθε πολίτη για όσα μπορούν να βελτιώσουν την πολύτιμη καθημερινότητά του.

Όλοι μαζί, με κάθε ενέργειά μας πλησιάζουμε πιο κοντά στο κοινό όραμα μας.

Αποτελεί προσωπική δέσμευση ότι θα φτάσουμε εκεί που υποσχεθήκαμε, εκεί που ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ονειρευτήκαμε.

Θα είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή παράγοντας έργο, γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι μόνο με πράξεις γράφουμε την ιστορία μας.

Αναδεικνύουμε την πεμπτουσία της αυτοδιοίκησης και αυτό έχει καθολική αναγνώριση.

Καλούμε τους πολίτες να μας εμπιστευτούν ανανεώνοντας την εμπιστοσύνη τους για να ολοκληρώσουμε το μεγάλο έργο που αντικρίζουν να διαμορφώνεται τριγύρω τους, έχοντας αποδείξει ότι αποτελούμε αξιόπιστη επιλογή τους.

Δεν υπάρχει δίλημμα για εμάς.

Ραφήνα και Πικέρμι, οι άνθρωποι μας, οι γείτονές μας, η διασφάλιση της ποιότητας ζωής μας, η οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας αποτελούν την απόλυτη προτεραιότητά μας.

ΠΗΓΗ Εφημερίδα ''Πρωτοσέλιδο''