iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 04 Μαΐου 2024

Βαλερί Βασιλικού:
Πάντα παρούσα για
τον τόπο που αγαπώ!


Σε εκτενές δελτίο Τύπου η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Ραφήνας Πικερμίου Βαλερί Βασιλικού δημοσιοποιεί την αποφασή της να μην είναι υποψήφια στις εκλογές του Οκτωβρίου, ενώ αναφέρεται και στην έως τώρα αυτοδιοικητική πορεία της.

Οι εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 σηματοδοτούν τη λήξη μιας δημοτικής περιόδου για την οποία οι δημότες θα αποφασίσουν ποια δημοτική παράταξη θα αναλάβει από 1η Ιανουαρίου 2024 την διαχείριση των μεγάλων θεμάτων και έργων υποδομής που συντελούνται στον τόπο μας. Θέλω κατ΄αρχάς να ευχαριστήσω τον Ανδρέα Βασιλόπουλο, ο οποίος με βομβάρδισε με πλήθος από αηδίες το 2019, αναφορικά με τον δήμαρχο κ. Μπουρνούς πριν τις περασμένες δημοτικές εκλογές, επηρεάζοντας με σε βαθμό που δεν ήθελα καν να βρίσκομαι στον ίδιο χώρο μαζί του. Αλλά ο ίδιος μετά τις εκλογές μου ανακοίνωσε ότι έπρεπε να συνεργαστώ μαζί του!

Σοκαρίστηκα και στεναχωρήθηκα, αλλά το έκανα. Και χαίρομαι πάρα πολύ που το έκανα γιατί σιγά σιγά, ανακάλυψα ότι δεν ήταν καθόλου το μακιαβελικό τέρας που μου είχαν σκοπίμως περιγράψει ο κύριος Βασιλόπουλος και η κυρία Τερζοπούλου & άλλα φιλαράκια…. Για τα θέματα περιβάλλοντος για τα οποία είχα όραμα να αναπτύξουμε στην περιοχή μας ανακάλυψα ένα εξαιρετικό συνεργάτη και χάρη στην αποτελεσματικότητα του, την κατανόηση της σημαντικότητας των θέματών και την θέληση να βοηθήσει για να αναπτύξουμε ουσιαστικές δράσεις γι’αυτά τα έργα, πραγματικά κάναμε, μαζί με την Επιτροπή Βιώσιμο Περιβάλλον, πάρα πολλά πράγματα. Ανακάλυψα έναν άνθρωπο αφοσιωμένο στο δήμο που του είχαν εμπιστευτεί οι πολίτες. Όποιος δεν έχει περάσει τουλάχιστον μίση μέρα δίπλα του δεν μπορεί να καταλάβει τι φορτίο δουλειάς βγάζει την ώρα! Πόσα προβλήματα λύνει σε μια μέρα, πόση υπομονή έχει με αυτούς που τον προσβάλουν ασταμάτητα, και παρόλη την 24ωρη πίεση κρατάει και το χιούμορ του. Πραγματικά σε ευχαριστώ Ανδρέα, χωρίς τον μακιαβελικό σου πλάνο ψεύτικης συνεργασίας μαζί του δεν θα ήξερα τι καλό συνεργάτη θα έχανα! Πώς να λυθούν τόσα προβλήματα που κληρονομήθηκαν από τόσες δεκαετίες απραξίας χωρίς τέτοια αφοσίωση και αγάπη για το τόπο μας και να βάλουμε σε Ευρωπαϊκό επίπεδο όλα τα θέματα του Δήμου που κάποια εκκρεμούν πάνω από 60 χρόνια, μόνο σε 4 χρόνια?

Μπορώ να σας πω ότι μετά από 4 χρόνια συνεργασίας δεν βλέπω κανέναν άλλον που θα είχε την αντοχή, την ψυχραιμία, τα κότσια και την αφοσίωση που χρειάζεται η διαχείριση ενός πολύπλοκου δήμου όπως ο δικός μας. Έχοντας εμπιστοσύνη στον τρόπο του αντιμετώπισης των διάφορων καταστάσεων δηλώνω ότι θα τον στηρίξω ανεπιφύλακτα. Αποφάσισα να κλείσω αυτόν τον κύκλο της ενασχόλησής μου από τη θέση εκπροσώπου στο δημοτικό συμβούλιο, για την οποία με τίμησαν με την επιλογή τους οι πολίτες αυτού του τόπου και να μην κατέλθω στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές γιατί κάποιοι επιδιώκουν από μένα να κάνω πολιτική, λαμβάνοντας μέρος στον εμφύλιο τους. Εγώ θεωρούσα ότι ο δημοτικός σύμβουλος είχε το δικαίωμα να κάνει έργα που να βελτιώνουν την ποιότητα ζωής του κοινωνικού συνόλου που να προσδίδουν «αξία» στη ζωή των πολιτών, έργα για το τόπο που αγαπάει χωρίς να αναγκαστεί να μπλέξει στην πολιτική. Θεωρώ ότι ως Γαλλίδα που έχει δικαίωμα για να ψηφίζει μόνο στις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Ελλάδα, δεν θα έπρεπε να έχω ανάμιξη και εμπλοκή με άλλα θέματα όπως αυτά που σχετίζονται με θέσεις κεντρικής πολιτικής σκηνής. Αλλά από ότι φαίνεται αυτό δεν γίνεται… γιατί κάποιοι - για αποφυγή παρανοήσεων σίγουρα δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτούς ο δήμαρχος κ. Μπουρνούς - σκέφτονται πολύ διαφορετικά και χρησιμοποιούν τους ανθρώπους για να λύσουν άλλα θέματα προσωπικά ή πολιτικά και σίγουρα όχι για το καλό της πόλης μας.

Έτσι έλαβα την απόφαση να αφοσιωθώ στην Επιτροπή για το Βιώσιμο Περιβάλλον και τα έργα της, δίνοντας το βάρος στην περιβαλλοντική εκπαίδευση στα σχολεία (με εργαστήρια δενδροφυτεύσεων, κομποστοποίιησης, σπορο-σβόλων, κτλ.), την προστασία του θαλάσσιου μας πλούτου με το Posidonia Festival, και άλλα περιβαλλοντικά έργα, όλα τα οποία χωρίς την βοήθεια του Βαγγέλη Μπουρνούς δεν θα γίνονταν. Τώρα που σε λίγο, ξαναγίνομαι απλός κάτοικος, σας ανακοινώνω ότι δεν θα δεχτώ από κανέναν άλλο πολιτικό bullying. Ήδη έχω «κόψει» την καλημέρα σε πολλούς ανθρώπους με απαράδεκτη συμπεριφορά, και προτείνω και σε όσους βαρέθηκαν και εκείνοι το bullying να κάνουν το ίδιο . Η πόλη μας δεν είναι πεδίο μάχης και οι κάτοικοι και οι ανθρώπινες σχέσεις τους δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι οι παράπλευρες απώλειες! Οι άνθρωποι που ενισχύουν το μίσος μεταξύ μας και σαμποτάρουν το ό,τι καλό γίνεται στο τόπο που ζούμε, είναι οι πραγματικοί εχθροί του απλού κάτοικου για να κάνουν το κέφι τους και για να κερδίσουν μικροπολιτικά οφέλη. Έλεος πια!!! Να ξέρετε, bullies, ότι είμαστε αρκετοί κάτοικοι που δεν το ανεχόμαστε πια και είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε στο bullying σας. Θέλω όμως και να ευχαριστήσω όσους με υποστήριξαν και με υποστηρίζουν, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον σύντροφο μου Δημήτρη Καρασταμάτη για την άψογη συνεργασία μας, η οποία βέβαια συνεχίζεται. Καλό καλοκαίρι σε όλες και όλους με αγάπη και υγεία.

Δηλώνω πάντα παρούσα για τον τόπο που αγαπώ.

Βαλερί Βασιλικού Δημοτική Σύμβουλος και προσεχώς απλός αλλά ενεργός κάτοικος