iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 05 Μαΐου 2024

Θάνος Γκινοσάτης:
Έρχεται περίοδος
ανάπτυξης για τον τόπο


Είχα την τύχη να ζήσω και να σπουδάσω για μερικά χρόνια στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ολλανδία. Ένα από τα πράγματα που μου έκανε εντύπωση στην αρχή της διαβίωσής μου εκεί ήταν ότι είδα έναν αστυνομικό να καθαρίζει μία πινακίδα σήμανσης που ήταν ελαφρώς λασπωμένη. Φυσικά, αμέσως μου ήρθαν στο μυαλό εικόνες από πινακίδες σήμανσης στην Ελλάδα κρυμμένες πίσω από κλαδιά δέντρων.

Τότε συνειδητοποίησα ότι, όπως και στις ανθρώπινες σχέσεις, τα μικρά απλά επαναλαμβανόμενα καθημερινά πράγματα, τα οποία καταλαμβάνουν την πλειονότητα του χρόνου μας, είναι αυτά που κάνουν την διαφορά στην καθημερινότητα ενός πολίτη. 

Όπως σε μία ανθρώπινη σχέση μία καθημερινή αγκαλιά μας γεμίζει με ενέργεια, έτσι και στην καθημερινότητα ενός πολίτη παίζει σημαντικό ρόλο το να μπορεί να περπατήσει με ασφάλεια σε καθαρούς και φωτισμένους δρόμους. Να σταθμεύσει εύκολα το όχημά του. Να απολαύσει μία βόλτα στο πάρκο. Να διασκεδάσει και να ψωνίσει στα καταστήματα της περιοχής του. Να αφήσει το πρωί το παιδί του σε ένα σχολείο όπου είναι σίγουρος ότι θα έχει τις κατάλληλες υποδομές για να αναπτυχθεί η προσωπικότητα και οι ικανότητες του στο έπακρο. Να έχει γρήγορες, πρακτικές και επιτυχημένες συναλλαγές στις δημοτικές υπηρεσίες.

Με άλλα λόγια, είναι σημαντικό για έναν πολίτη να μπορεί, μέσα σε ένα πλαίσιο καθημερινής εργασίας και υποχρεώσεων, να ζήσει απρόσκοπτα, με χαρά και ηρεμία την καθημερινότητά του, που έχει δοκιμαστεί παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια.

Η μετά- Covid περίοδος που έρχεται αναμένεται να είναι μία περίοδος ανάπτυξης με μεγάλα έργα που θα επηρεάσουν την Ραφήνα και το Πικέρμι. Στόχος είναι η εκμετάλλευση αυτών των έργων προς όφελος των πολιτών του Δήμου μας, μέσω της βελτίωσης των υποδομών και της καθημερινότητάς μας. Η ανάπτυξη των υποδομών συνεπάγεται ευημερία. Η βελτίωση της καθημερινότητας συνεπάγεται ευτυχία. Είναι στο χέρι τόσο της δημοτικής αρχής όσο και των πολιτών να εκμεταλλευτούν ορθολογικά τις νέες ευκαιρίες που παρουσιάζονται.

Ως λάτρης της κλασσικής παιδείας επέλεξα να σπουδάσω Πολιτικές Επιστήμες και Νομική και είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στο ιδιωτικό διεθνές δίκαιο, ενώ υπηρετώ την μαχόμενη δικηγορία. Ως πολιτικό ον έχω το καθήκον και την τιμή να αναμιχθώ με τα κοινά, προσφέροντας τις γνώσεις, τον χρόνο και τις ιδέες μου προς όφελος όλων των συμπολιτών μου. Ως οικογενειάρχης και πατέρας ενός τετράχρονου αγοριού έχω την υποχρέωση και την ευχαρίστηση να του προσφέρω ένα καλύτερο μέλλον. Συμπαρατάσσομαι με τον Ευάγγελο Μπουρνού γιατί σε αυτόν βλέπω έναν άνθρωπο με εμπειρία και όραμα για το μέλλον του τόπου, ο οποίος συνεργάζεται καθημερινά και με επιτυχία με τους κεντρικούς φορείς για την υλοποίηση των απαραίτητων έργων υποδομών της περιοχής μας, έναν άνθρωπο με όρεξη για δουλειά, ο οποίος είναι ακατάπαυστα δίπλα στον πολίτη. Από την μεριά μου υπόσχομαι ότι θα κάνω ό, τι μπορώ για να συμβάλλω στην πρόοδο του τόπου όπου μεγάλωσα και ζω.

 
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ
Ο Αθανάσιος (Θάνος) Γκινοσάτης είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ραφήνας Πικερμίου με την παράταξη ''Σύγχρονη Πολιτεία - Συνεργασία Ενεργών πολιτών''

Γεννήθηκε το 1984 και μεγάλωσε στο Πικέρμι, όπου κατοικούσε από πολλές γενιές η οικογένειά του, γνωστή στον δημόσιο βίο της περιοχής. Φοίτησε στην ονομαστή Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Χρόνινχεν της Ολλανδίας, από την οποίαν αποφοίτησε το 2013 αποκτώντας εξειδίκευση και μεταπτυχιακό τίτλο στο Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο. Είναι επίσης πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Μετά την στρατιωτική του θητεία έγινε Δικηγόρος Αθηνών το 2015 και από τότε ασκεί με επιτυχία την δικηγορία σε πολλούς κλάδους του δικαίου. Έχει εκπονήσει νομικές μελέτες κυρίως σχετικά με το εμπράγματο δίκαιο και τα συναφή μ’ αυτό θέματα (δασικά, πολεοδομικά, κτηματολόγιο, προστασία περιβάλλοντος κλπ.).

Ασχολήθηκε με τον αθλητισμό από την παιδική του ηλικία, όντας αθλητής του Α.Ο. Πικερμίου ήδη από της ιδρύσεώς του και επί σειρά ετών, ενώ διετέλεσε και προπονητής στις Ακαδημίες του Ομίλου. Ασχολήθηκε επίσης με τα πολιτιστικά της περιοχής μέσω του Πολιτιστικού Συλλόγου Πικερμίου και ιδιαίτερα στο τμήμα παραδοσιακών χορών.

Είναι παντρεμένος με την πρώην Δημοτική Σύμβουλο Ραφήνας- Πικερμίου Πολιτικό Μηχανικό Καλλιόπη Στέφου από τη Διασταύρωση Ραφήνας και έχουν ένα αγόρι, τον Παναγιώτη, 4 ετών. Κατοικούν στο Κόκκινο Λιμανάκι.