iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Παύλος Γιούργας:
Ραφήνα Πικέρμι
''Έξυπνες πόλεις''


Διαβάζουμε συνεχώς για έξυπνες πόλεις. Είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται συχνά, έχει όμως αρκετές διαβαθμίσεις.

Το πόσο «έξυπνη» μπορείς να κάνεις μια πόλη εξαρτάται πάντα από το πόσο θα επενδύσεις στις υποδομές της, που αποτελούν τα εργαλεία για περαιτέρω εξέλιξη, αλλά και από το πόσο καλά θα εκπαιδεύσεις τους πολίτες ώστε να αφομοιώσουν το νέο ρόλο τους σε μία «έξυπνη» πόλη. Αν δεν έχεις κάτι από τα δύο, το εγχείρημα σου θα είναι αποτυχημένο.

Ας δούμε όμως λίγο πιο αναλυτικά τον σκοπό μιας έξυπνης πόλης. Η έξυπνη πόλη είναι ένα εγχείρημα που στο επίκεντρο του έχει τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Για να πέτυχει το εγχείρημα πρέπει η πόλη να αποκτήσει δύο χαρακτηριστικά, όπως λένε και στο εξωτερικό. Paperless και Zero visit. Να μειώσει δηλαδή την κατανάλωση χαρτιού μέσω της μείωσης της γραφειοκρατίας και κατ’ επέκταση να μειώσει τη φυσική παρουσία στις δημόσιες υπηρεσίες.

Μέσω της ψηφιοποίησης όλων των υπηρεσιών του Δήμου αλλά και της δημιουργίας νέων δυνατοτήτων για τον πολίτη, όπως είναι η παροχή αυτοματοποιημένων πληροφοριών, η δυνατότητα συμμετοχής σε διαβουλεύσεις, η καταγραφή προβλημάτων αλλά και η υποβολή προτάσεων και ιδεών, δημιουργούμε το πλαίσιο για ακόμα πιο ενεργή συμμετοχή των πολιτών στην εξέλιξη της πόλης μας.

Οι γνώσεις και οι δυνατότητες υπάρχουν, όπως υπάρχει και το όραμα και η όρεξη για δουλειά για να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής στην πόλη μας. Η Σύγχρονη Πολιτεία - Συνεργασία Ενεργών Πολιτών και ο Ευάγγελος Μπουρνούς έχουν αποδείξει ότι και θέλουν και μπορούν. Με τη στήριξη των πολιτών θα ολοκληρωθεί άλλο ένα μεγάλο έργο για το Δήμο μας.

Ο Παύλος Γιούργας είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ραφήνας Πικερμίου, με το ψηφοδέλτιο ''Σύγχρονη Πολιτεία - Συνεργασία Ενεργών Πολιτών''

Ποιός είναι

Ο Παύλος Γιούργας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Είναι απόφοιτος του Λυκείου Ραφήνας. Σπούδασε Τεχνολογία Γραφικών Τεχνών στο ΤΕΙ Αθηνών και μετέπειτα Διακόσμηση εσωτερικών χώρων.

Δραστηριοποιείται στον τομέα του σχεδιασμού και της κατασκευής μέσω της οικογενειακής κατασκευαστικής εταιρείας (Γιούργας Τεχνική – Κατασκευαστική) που εδρεύει στη Ραφήνα. Παράλληλα από το 2017 είναι συνιδρυτής και υπεύθυνος σχεδιασμού και εφαρμογών κτιριακών εγκαταστάσεων σε εταιρεία τεχνολογίας στο Ντουμπάι στον τομέα των Smart Cities, η οποία είχε βραβευτεί το 2017 στις 10 καλύτερες νέες εταιρείες τεχνολογίας στη Μέση Ανατολή.

Η ενασχόλησή του από το 2018 στην αποκατάσταση της πυρόπληκτης περιοχής στο Μάτι ως μέλος της Επιτροπής Πληγέντων Κόκκινο Λιμανάκι και η συνεργασία του με τον Ευάγγελο Μπουρνού στα μείζονα θέματα της πληγείσας περιοχής ήταν η αφορμή για να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο « ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ-Συνεργασία ενεργών πολιτών» και να συνδράμει στη δημιουργία μιας σύγχρονης πόλης, φιλικής προς τους πολίτες της, στα πρότυπα των σύγχρονων πόλεων του εξωτερικού.