iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Δευτέρα - 06 Μαΐου 2024

Σπύρος Κάρλος Ένα
''πολυεργαλείο'' της
τοπικής αυτοδιοίκησης


Αν θέλαμε να χαρακτηρίσουμε δημοσιογραφικά με τρεις λέξεις τον αντιδήμαρχο Ραφήνας Πικερμίου Σπύρο Κάρλο και εκ νέου υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με το ψηφοδέλτιο του δημάρχου Βαγγέλη Μπουρνούς ''Σύγχρονη Πολιτεία Συνεργασία Ενεργών πολιτών'', θα γράφαμε μεθοδικός, συγκροτημένος και αλληλέγγυος.
Τρία στοιχεία τα οποία τον συνοδεύουν τόσο στην προσωπική και επαγγελματική του ζωή, όσο και στην αυτοδιοικητική πορεία του.
Ο κ. Κάρλος έχει κι ένα έξτρα προσόν που του αναγνωρίζει η τοπική κοινωνία. Είναι άνθρωπος του μεροκάμματου, όντας επαγγελματίας αυτοκινητιστής ταξί που δεν περιμένει να γίνει κρατικοδίαιτος. Συνεπώς μπορεί να αφουγκραστεί τα προβλήματα των πολιτών. Και σε επίπεδο διαχείρισης της καθημερινότητας και σε επίπεδο οικονομικών προβλημάτων, ιδιαίτερα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.
Αυτοδιοικητικός που θέλει και ψάχνει λύσεις ''στην πρώτη γραμμή'' και όχι από το ''σαλόνι'', ο κ. Κάρλος είναι το κλασικό παράδειγμα του τύπου ''μέσα σε όλα''. Από την καφετέρια ως το δημαρχείο, από το γήπεδο ως το ''τιμόνι'' και από το ταβερνάκι ως την κομματική συνάντηση, χωράει ή προσπαθεί να χωρέσει τα πάντα μέσα στο 24ωρο. Ποτέ δεν έκρυψε την ''γαλάζια'' ταυτότητα ως μέλος της Νέας Δημοκρατίας. Αγαπητός στις παρέες για το χιούμορ και την οξυδερκειά του, αλλά και αυτό που λέμε ''ανοιχτοχέρης''. Εδώ ''κολλάει'' και το αλληλέγγυος που γράψαμε στον πρόλογο του ρεπορτάζ, καθώς ο κ. Κάρλος με κάθε ευκαιρία και με κάθε τρόπο προσφέρει ''κάτω από τα ραντάρ'' όπου υπάρχει ανάγκη για συνδρομή. Αυτή είναι η ''πάστα'' του και δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς δόλια ότι το κάνει για ''την ψήφο''.
Συγκροτημένος και μεθοδικός, γιατί όλα τα χρόνια που βρίσκεται στην τοπική αυτοδιοίκηση ως αιρετός, το πρόσημο είναι θετικό.
Ο κ. Κάρλος γνωρίζει ''σπιθαμή προς σπιθαμή'' το Πικέρμι, έχει μια τεράστια ''δεξαμενή'' προσωπικών σταυρών, την οποία διευρύνει και στη Ραφήνα στην οποία βρίσκεται σε σχεδόν καθημερινή βάση. Στα ατού του και το γεγονός ότι ανήκει στη γενιά των πενηντάρηδων, κάτι που δείχνει ότι έχει ανοικτό αυτοδιοικητικό δρόμο μπροστά του. Αυτό που λένε οι προπονητές στην ποδοσφαιρική γλώσσα ''πολυεργαλείο''.
Ένας αυτοδιοικητικός που δεν εμφανίζεται την παραμονή των επικείμενων εκλογών, αλλά είναι δίπλα στους πολίτες από την επομένη των προηγούμενων εκλογών.
Τελευταίο προεκλογικό δεκαήμερο κι ο κ. Κάρλος ''βάζει πέμπτη ταχύτητα'', ''πατάει γκάζι'' στην προεκλογική κούρσα. 
Ο κ. Κάρλος είναι αποφασισμένος να βρίσκεται την Κυριακή 8 Οκτωβρίου στο κάδρο της φωτογραφίας των νικητών.