iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Βαγγέλης Μπουρνούς:
Κυριακή ακυρώνουμε
τις υπόγειες συμφωνίες


Σε δελτίο Τύπου της παράταξης του δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου Βαγγέλη Μπουρνούς ''Σύγχρονη Πολιτεία Συνεργασία Ενεργών πολιτών'' σημειώνεται

Η συμφωνία Τσεβά - Τερζόπουλου και η συναλλαγή Τσεβά - Βασιλόπουλου  βλάπτει σοβαρά τον τόπο μας.

Μετά τη δημοσιοποίηση της συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ των παρατάξεων Τσεβα - Τερζόπουλου , ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της δεύτερης Κυριακής, δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία ότι δεν ξέρουμε τη μας περιμένει την επόμενη μέρα.
 
Κάθε ψήφος την Κυριακή στην κα Τσεβά σημαίνει στην πράξη ακύρωση των πιο σημαντικών έργων στη Ραφήνα για την ασφάλεια , την αντιπλημμυρική προστασία , την προστασία του περιβάλλοντος .
 
1. Η αλλαγή δημοτικής αρχής οδηγεί σε ακύρωση του έργου της αντιπλημμυρικής προστασίας της  Ραφηνας μέσω της  διευθέτησης του Μεγάλου Ρέματος και του πρασίνου περιπάτου .
 
2. Ακυρώνει την κατασκευή του μεγάλου θεματικού Πάρκου στο Οχυρό.
 
3. Ακυρώνει τη μοναδική εγκατάσταση στα Βαλκάνια του Παραολυμπιακού αθλητικού Κέντρου που θα φιλοξενήσει πρώτα από όλα τις ανάγκες του μαζικού αθλητισμού του δήμου μας και θα είναι 100% ιδιοκτησία του δήμου. Μία επένδυση 36,4 εκ ευρώ που θα αποτελέσει πόλο ανάπτυξης για τον τόπο μας.
 
4. Ακυρώνει  τα σχέδια πόλης και ιδιαίτερα της πολεοδομικής ενότητας Πικερμίου αλλά και του ειδικού πολεοδομικού σχεδιασμού σε Κόκκινο Λιμανάκι- Σκουφέικα και Πευκώνα αφού θέλουν να τα γυρίσουν πίσω για να κάνουν δήθεν ανασχεδιασμό.
 
 5. Ακυρώνει το σχεδιασμό για τη διαχείριση των βλαστικών  υπολειμμάτων από τους κήπους μας, μία περιβαλλοντική επένδυση 27 εκατομμυρίων ευρώ  που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ελέγχεται από την επιτροπή του ΕΣΠΑ 2021-2027.
Με τον τρόπο αυτό,  διαιωνίζεται η ξεπερασμένη μέθοδος διαχείρισης των απορριμμάτων μέσω της ταφής, ενώ θα αυξηθεί κατακόρυφα και το κόστος , σε βάρος της τσέπης όλων μας.
 
6. Ακυρώνει  την αλλαγή χρήσεων γης που έχουμε επιτύχει με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Οι δεσμευτικές χρήσεις γης για τον τόπο μας από το 2003 με διάταγμα της τότε υπουργού Βάσως Παπανδρέου μας εμποδίζουν  να λύσουμε τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την οικιστική ανάπτυξη σε εκτός σχεδίου περιοχές.
Εμείς θέλουμε να τα λύσουμε και αυτοί θέλουν να τα αφήσουμε να ταλαιπωρούν τους πολίτες.
 
Την Κυριακή ακυρώνουμε στην πράξη υπόγειες συμφωνίες που γίνονται ερήμην των πολιτών.

Ψηφίζουμε το Δήμαρχο και την ομάδα που μπορούν να κάνουν τη ζωή μας καλύτερη .