iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 03 Μαΐου 2024

Ο Ραφηνιώτης Βασίλης
Μπούδρος τερμάτισε
στο Ράλι Ντακάρ!


Ο Βασίλης Μπούδρος από την Ραφήνα κατάφερε να τερματίσει τον πιο δύσκολο αγώνα του μηχανοκίνητου αθλητισμού στον πλανήτη κάνοντας περήφανους όλους τους Έλληνες!

Παρά τις τεράστιες δυσκολίες και τις αντίξοες συνθήκες ο Ραφηνιώτης οδηγός κατάφερε να τερματίσει στο Rally Dakar 2024.

ΠΗΓΗ: racextreme.gr

Ο Μπούδρος οδηγώντας μια ειδικά διαμορφωμένη Husqvarna FR450 Rally και την υποστήριξη της DNA Filters, την «Πνοή» όπως την είχε ονομάσει, τερμάτισε στην 81η θέση της Γενικής Κατάταξης και στη 17η θέση της κατηγορίας Original by Motul ολοκληρώνοντας με απόλυτη επιτυχία το όνειρο του.

Δεν ήταν καθόλου λίγες οι φορές που ο Βασίλης έφτασε στα όρια του και κοντά στην εγκατάλειψη. Όμως το πείσμα και η αποφασιστικότητά του τον έφεραν ξανά στο δρόμο, καθώς το κίνητρο του τερματισμού ήταν τόσο μεγάλο που ξεπέρασε τον εαυτό του και με κατάθεση ψυχής έφτασε στο τέρμα του Rally Dakar.

Στο τέλος της τελευταίας ειδικής διαδρομής τερμάτισε τον αγώνα με την Ελληνική σημαία στα χέρια και με  συγκίνηση φώναξε, «ένα παιδί από τη Ραφήνα κατάφερε να τερματίσει τον δυσκολότερο αγώνα μοτοσικλέτας στον κόσμο».

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

Ο Έλληνας αναβάτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984, ζει μόνιμα στην Ραφήνα και είναι ιδρυτής της Enduro Greece που δραστηριοποιείται στο χώρο της διοργάνωσης εκδρομών και μαθημάτων με μοτοσυκλέτες adventure και enduro.

Έχει λάβει μέρος σε αγώνες Rally σε Ελλάδα, Αλβανία, Ισπανία, Μαρόκο καθώς και σε αγώνες extreme και κλασικού enduro στην Ελλάδα.

Οι μόνοι Έλληνες που έχουν καταφέρει να τερματίσουν μέχρι σήμερα σε αγώνα Rally Dakar είναι ο Βασίλης Ορφανός (2003, 2005, 2009) και ο Λουκάς Γιαννακούλης (2003) και φέτος ο Βασίλης Μπούρδος!