iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

A. Bασιλόπουλος:
Η κ.Τσεβά εξαπάτησε
τους πολίτες


 Στην πρώτη του μετεκλογική συνέντευξη ο Ανδρέας Βασιλόπουλος είναι χειμαρρώδης. Ο επικεφαλής της ''Δύναμης Ανάπτυξης'' και γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Ραφήνας Πικερμίου ανοίγει ''πυρ κατά ριπάς'' μέσω της ηλεκτρονικής εφημερίδας iselida.gr. Αφοπλιστικά αιχμηρό σε ορισμένες απαντήσεις του θα μπορούσε να τον χαρακτηρίσει η δημοσιογραφική εκτίμηση, αλλά αυτό θα το κρίνουν οι αναγνώστες που σίγουρα δεν θα βαρεθούν διαβάζοντας τα επόμενα λεπτά...
Συνέντευξη στον ΑΡΓΥΡΗ ΚΩΣΤΑΚΗ

Δεν είναι παράδοξο στο δήμο Ραφήνας Πικερμίου που μία ημέρα μετά τις εκλογές άρχισε η προεκλογική κούρσα για το 2028?

Όχι δεν είναι παράδοξο. Και στην κεντρική πολιτική σκηνή συμβαίνει. Είναι γνωστό το ρητό ότι ''ο δήμαρχος μόλις αναλαμβάνει αρχίζει να ασχολείται με την επόμενη εκλογή του''. Αλλά αυτό αφορά τους επαγγελματίες πολιτικούς, που το μεγαλύτερο ποσοστό της οικονομικής και κοινωνικής τους υπόστασης εξαρτάται από τη θέση που κατέχουν. Όλοι εμείς οι υπόλοιποι που έχουμε τη δουλειά μας και την οικογένεια μας κοιτάμε κατά κύριο λόγο αυτά και προκειμένου να μπορέσουμε να προσφέρουμε στην περιοχή μας, ασχολούμαστε με την προεκλογική διαδικασία.

Αντιλαμβάνομαι σωστά ότι θα είστε για τέταρτη φορά υποψήφιος δήμαρχος το 2028?

Είναι σίγουρο ότι η ''Δύναμη ανάπτυξης'' θα είναι παρούσα το 2028. Είναι σίγουρο ότι όπου μπορούμε και από τώρα αλλά και μετά το 2028 να συμβάλουμε με ιδέες και τεχνογνωσία στην εξέλιξη της περιοχής μας και στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών θα το κάνουμε. Ανεξαρτήτως αν οι σχέσεις με τη Δημοτική Αρχή ή την αντιπολίτευση είναι καλές ή κακές. Γιατί αυτό που έχει σημασία είναι η πορεία η δική σου στο χρόνο. Κι εγώ εκτιμώ και το ποσοστό που μας στήριξε, αλλά και ένα κύκλο συνεργατών που μας έχει πλαισιώσει οι οποίοι όλοι μαζί θέλουμε να προσφέρουμε.

Ο Ιρλανδός συγγραφέας Σάμιουελ Μπέκετ έχει πει ''να προσπαθήσεις να αποτύχεις. Να προσπαθήσεις ξανά να αποτύχεις καλύτερα''. Πιστεύω ότι ταιριάζει στην περίπτωση σας...

Κάθε φορά ο στόχος έρχεται πιο κοντά. Ξεκινήσαμε το 2013 με 6% το 2014, έγινε 11% το 2019 και έφτασε 16% το 2023. Είναι προφανές ότι το 2028 θα ξεπεράσουμε το 22%. Και είμαι χαρούμενος που αυτό το ποσοστό διαμορφώνεται από τους πολίτες που συνειδητά επιλέγουν τη Δύναμη Ανάπτυξης, όχι  επειδή υπάρχουν πελατειακές σχέσεις γιατί ουδέποτε υπήρξαν με την παράταξη μας, αλλά διότι εμπιστεύονται αυτό που λέμε, διότι εκτιμούν τους ανθρώπους μας και την έως σήμερα πορεία μας.

Τι εκτιμούν σε εσάς οι πολίτες?

Δέκα χρόνια λοιπόν τώρα με συνέπεια βλέπουν ότι είμαστε δίπλα στα προβλήματα. Ότι κάνουμε μια  σταθερή αντιπολίτευση. ‘Ότι βοηθάμε την όποια Δημοτική Αρχή σε στους τομείς που επιλέγουμε. Βλέπουν ότι αυτά που έχουμε πει από την αρχή, το ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι για παράδειγμα, υλοποιούνται στην περιοχή μας, όπως ακριβώς τα είπαμε. Προσφάτως οι απολυμένοι δημοτικοί εργαζόμενοι του covid θυμήθηκαν αυτό που είχα πει στο δημοτικό συμβούλιο. Ότι χρειάζονται από την οικονομική υπηρεσία έγγραφο ότι ο προϋπολογισμός αντέχει για να καλύψει τις μισθοδοσίες τους. Και το ζητούν τώρα από την κ. Τσεβά, αλλά δεν τους το δίνει γιατί δεν είναι σε θέση – η ίδια το είπε – να εξασφαλίσει τα χρήματα για την αμοιβή τους. Εμείς λοιπόν έχουμε το πλεονέκτημα ότι μιλάμε με γνώση και η γνώση φέρνει άμεσα ή αργότερα μια επιβεβαίωση. Αυτό ο κόσμος το αντιλαμβάνεται. Οι πολίτες βλέπουν επίσης και συγκρίνουν τις εναλλακτικές που έχουν. Ανθρώπους που δεν  έχουν καταφέρει να πείσουν ούτε για την εντιμότητα τους, ούτε  για την αξιοπιστία τους. Για παράδειγμα και η κ. Τσεβά τώρα με την εξαπάτηση που έκανε στο εκλογικό σώμα με την «Προγραμματική Συμφωνία» που είχε με την παράταξή μας έχασε ένα μεγάλο μέρος της πολιτικής αξιοπιστίας της. Μην ξεχνάτε ότι ένας υποψήφιος «προσφέρει» την πολιτική του αξιοπιστία. Το 2028 βέβαια είναι μακριά και ίσως υπάρξουν νέοι υποψήφιοι να δοκιμαστούν.

Αυτό το ερώτημα θα το απαντήσει η ζωή σε λίγα χρόνια. Σε κάθε περίπτωση θεωρείτε ότι θα είστε ο ένας από τους δύο διεκδικητές της δημαρχίας τη δεύτερη Κυριακή, γιατί από την πρώτη δεν θα βγει κάποιος ούτε μία στο δισεκατομμύριο...

Είναι θέμα πολλών παραγόντων ποιοι θα μπουν στο δεύτερο γύρο. Ποιοι άλλοι θα εμφανιστούν εκτός από τον κ. Μπουρνούς κι εμένα που ήδη δηλώνουμε παρόντες. Και με ποιες συμπράξεις. Είδαμε το πρόσφατο παράδειγμα που ενώθηκαν Τσεβά- Ξηντάρας και κατάφεραν να πάρουν μαζί τους κι ένα μέρος της ομάδας Χριστόπουλου. Και στο δεύτερο γύρο τους στηρίξαμε εμείς και τους δώσαμε τη νίκη. Αυτό λοιπόν ήταν μία κατά τύχη νίκη της παράταξης Τσεβά που δεν μπορούσε να την περιμένει κανείς από το 2022.

Μετανιώσατε που συμπράξατε με την κ. Τσεβά?

Δεν μετάνιωσα. Ήταν ειλημμένη συνειδητή απόφαση της παράταξης μας και προσωπικά δική μου και την ανακοίνωνα διαρκώς δημοσίως. Αν δεν είμασταν εμείς στο δεύτερο γύρο δεν θα στηρίζαμε την υποψηφιότητα Μπουρνούς. Στο πλαίσιο της συνέπειας μας λοιπόν εκτελέσαμε την απόφαση μας με βάση δημόσια και διαφανή συγκεκριμένη πρόταση διοικητικής σύμπραξης που έγινε αποδεκτή, και αυτό ανεξαρτήτως ποιος ήταν ο αντίπαλος του κ. Μπουρνούς. Έτυχε να ήταν  το ατυχές δίδυμο Ξηντάρα - Τσεβά. Αλλά δεν υπήρχε πολιτική εναλλακτική, αν και γνωρίζαμε τη μεγάλη πιθανότητα  ρίσκου να αποδειχτούν πολιτικά αναξιόπιστοι και διοικητικά ανεπαρκείς.

Πιστεύετε ότι είναι ανεπαρκείς?

Δεν μπορείς να κρίνεις κάποιον στους πρώτους δύο μήνες διοίκησης, αλλά αν η πρώτη του ενέργεια  στο κομμάτι του πολιτισμού για παράδειγμα είναι να στείλει ένα ''τελεσίγραφο'' στη Βιβλιοθήκη της Διασταύρωσης ''μαζέψτε τα 10.000 βιβλία σας και φύγετε'' είναι δείγμα ανεπάρκειας. Όταν επί τόσον καιρό υπόσχονται στην ομάδα Τερζοπούλου ότι θα προστατεύσουν το Ρέμα και μόλις αναλαμβάνουν καταλαβαίνουν ότι δε θέλουν να κάνουν καμία ενέργεια, ούτε καν καταλαβαίνουν τον κίνδυνο που τους έδειξα ότι διατρέχουμε από τις επιχωματώσεις στην κοίτη, λέγοντας ''εγώ τα έχω συζητήσει με την Ιντρακάτ και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα''. Ναι! - είναι πολιτικά ανεπαρκείς και θέτουν σε κίνδυνο τη Ραφήνα.  Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι στα πρώτα δείγματα που έχουμε - γιατί και σε επίπεδο οργάνωσης δεν μπορώ να πω ότι έχει φανεί ένα αποτέλεσμα - διαπιστώνω μια ανεπάρκεια. Ακόμη και στην αδυναμία των δημοτικών συμβούλων που έχουν εκλεγεί να τοποθετηθούν στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Είναι μία ομάδα ανθρώπων που δεν έχουν αυτή τη στιγμή ούτε την εμπειρία, ούτε τη γνώση να διοικήσουν. Πειραματίζονται στις καρέκλες που βρίσκονται. Δεν δέχονται βοήθεια και από κανέναν, γιατί η κ. Τσεβά έχει έναν συγκεντρωτικό χαρακτήρα ίδιο με του προκατόχου της και ελπίζω αυτό να μην οδηγήσει σε καταστροφές.

Η λέξη ''καταστροφές'' είναι βαριά...

Εμείς είμαστε εδώ να βοηθήσουμε όπως πάντα άλλωστε. Αλλά πρέπει και ο άλλος να είναι έτοιμος να δεχτεί συμβουλές και υποδείξεις. Όμως είναι ενδεικτικό τι του τι θα ακολουθήσει, όταν σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο η κ. Τσεβά απαξίωσε τις φωτογραφίες που έδειξα με τις επιχωματώσεις στο Ρέμα λέγοντας ''όλοι εσείς με τα πτυχία...το παίζετε γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί, αγνοώντας ή ξεχνώντας ότι είμαι γεωλόγος και πρεσβευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το «Σύμφωνο για το Περιβάλλον», και δείχνοντας ένα πρωτοφανές συναίσθημα κατωτερότητας. 

Ήσασταν ο αρχηγός παράταξης - ''κλειδί'' που με τις ψήφους του τη δεύτερη Κυριακή θα άνοιγε την πόρτα της νίκης σε έναν από τους δύο διεκδικητές. Και επιλέξατε την κ. Τσεβά.

Τα έργα Μπουρνούς είχαν μετρηθεί. Και για την ακρίβεια δεν υπάρχει κανένας πολίτης του δήμου που να μπορεί να μας δείξει δύο-τρία ολοκληρωμένα έργα που έφτιαξε ο τ. δήμαρχος στα τόσα χρόνια που διοικούσε. Ενώ υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις, οι οποίες την καταστροφή που προκάλεσε τη βλέπουμε. Είναι η ΜΕΒΑ, το πολεοδομικό του Πικερμίου, τα ακαθάριστα οικόπεδα και οι πυρκαγιές που προκάλεσαν, τα  σπίτια στο Βουτζά που έπεσαν, οι αυθαίρετες επιχορηγήσεις στους αθλητικούς συλλόγους, οι  μηδενικές επιχορηγήσεις στους πολιτιστικούς συλλόγους και πολλά άλλα. Να προσθέσω βέβαια και την αναξιόπιστη στάση του κ. Μπουρνούς στη συνεργασία μας για ενάμισι χρόνο. Άρα συνειδητά επέλεξα μια μη δοκιμασμένη δημοτική Αρχή, η οποία υποσχέθηκε, ψευδόμενη τελικά όπως αποδείχθηκε, ότι θα δεχθεί τεχνογνωσία και τμήματα του προεκλογικού μας προγράμματος για να τα υλοποιηθούν από εμάς ως μέρος της συμπαράταξης. 

''Πέσατε από τα σύννεφα'' δηλαδή που απογοητευτήκατε όπως λέτε τόσο γρήγορα?

Από την κ. Τσεβά το περίμενα. Δεν το περίμενα από τον περίγυρό της.

Έκανα την ίδια ερώτηση στη συνέντευξη μας και με την κ. Τσεβά. Δεν έκανε τίποτα καλό ο κ. Μπουρνούς και η παράταξη του?

Προφανώς έκανε κάποια πράγματα γιατί ήταν διοίκηση, έχει εμπειρία και ικανότητες, η διαφωνία μας όμως ήταν και στον τρόπο που εφάρμοζε τη διοίκηση και την πολιτική που χάραζε για το Δήμο μας. Κάθε διοίκηση μαζεύει τα σκουπίδια από τους δρόμους, λαμβάνει κάποια κονδύλια  για το δήμο, για παράδειγμα ότι βάλαμε φωτισμό led στους δρόμους ήταν ένα θετικό βήμα, αν και θα μπορούσε να έχει γίνει καλύτερα με σωστή φωτομετρική μελέτη σε κάθε σημείο και τηλε-έλεγχο όπου χρειάζεται. Έγιναν κάποιες αναπλάσεις χώρων, οι οποίες θα μπορούσαν και αυτές να γίνουν καλύτερα όπως το ''Οχυρό'' που είναι ένα ημιτελές έργο παρόλο που τα χρήματα ξοδεύτηκαν. Ο απολογισμός πάντως δεν είναι θετικός. Δεν θεωρώ επιτυχημένο έναν πιλότο επειδή απογειώνει και προσγειώνει ένα αεροπλάνο. Θέλω να τον δω στην κακοκαιρία και στο πώς θα χειριστεί την πτήση σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση. Εδώ πέρα ό,τι καινούργιο απέτυχε.

Οι σχέσεις σας με τον κ. Μπουρνούς ''πέρασαν από σαράντα κύματα''. Τελευταία υφέρπει η φήμη ότι τα έχετε βρει μαζί του...

Υπάρχει μια ομάδα άθλιων ψευτών, ορισμένοι εκ των οποίων βρίσκονται και στη σημερινή δημοτική Αρχή, οι οποίοι από το 2022 έλεγαν αυτό το πράγμα. ''Ο Βασιλόπουλος στις εκλογές του ´23 θα τα βρει με τον Μπουρνούς''. Αντιθέτως στήριξα όσο πιο πολύ μπορούσα την εκλογή της κ. Τσεβά. Οι ίδιοι άθλιοι συνεχίζουν να λένε αυτά τα πράγματα και σήμερα. Με κανένα στοιχείο και με μόνο κίνητρο να υποβαθμίσουν την ομάδα μας επειδή εκείνοι δεν μπορούν να βελτιωθούν. Ας σταματήσουν εγκαίρως γιατί πραγματικά θέλουμε να προσφέρουμε και η τακτική της συκοφαντίας στο καφενείο δεν βοηθά την πρόοδο.

Προσμετράτε ως λάθος επιλογή σας τη συνεργασία με τον κ. Μπουρνούς του οποίου υπήρξατε αντιδήμαρχος επί ενάμισι χρόνο?

Εκ των υστέρων μπορείς να θεωρήσεις κάτι ως λάθος. Εκ των προτέρων όμως ήταν μια αυτονόητη πολιτικά κίνηση. Έχουμε τεράστια τεχνογνωσία κι ένα προεκλογικό πρόγραμμα μελετημένο σε εξωφρενικό βαθμό, δεν μπορεί να φανταστεί ο πολίτης πόσες μελέτες έχουν γίνει πίσω από κάθε τι που προτείνουμε για το πως θα εφαρμοστεί χρονικά και πως θα υλοποιηθεί οικονομοτεχνικά. Κατεβαίνουμε στις εκλογές για να βοηθήσουμε τον τόπο μας και εάν οι πολίτες επιλέξουν μία άλλη διοίκηση, οφείλουμε να τη βοηθήσουμε να κάνει το καλύτερο. Δεν ήταν λάθος η συνεργασία μας με τον κ. Μπουρνούς. Ήταν λάθος της τότε διοίκησης ότι δεν δέχτηκε ειλικρινώς αυτή τη συνεργασία και αυτό του κόστισε τις εκλογές.

Ναι αλλά το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Κάτι παρόμοιο έγινε και με την προεκλογική στήριξή σας στην κ. Τσεβά...

Δεν ήταν λάθος μας ότι προτείναμε δημόσια μια διαφανή «Προγραμματική Συμφωνία» με την ομάδα της κ. Τσεβά, την οποία υπέγραψε και την επομένη των εκλογών αναίρεσε. Την προτείναμε αν και γνωρίζαμε όλοι ότι δεν είχε τις ικανότητες για να διοικήσει, επειδή το άσχετα με το πρόσωπο σημασία έχει ποια πολιτική θα εφαρμοστεί. Σπεύσαμε, επομένως, να στηρίξουμε μια νέα πολιτική και μετέχοντας να βοηθήσουμε την νέα διοίκηση να γίνει αποτελεσματική. Δεν το δέχτηκε και είναι αυτό που της κοστίζει τα λάθη που βλέπουμε αυτή την περίοδο και που θα συνεχίσουν να γίνονται. Και θα έκανα ξανά το ''λάθος'' αυτό εάν υπήρχε μία δημοτική αρχή την οποία θα μπορούσα να βοηθήσω. Γιατί είπα από την αρχή ότι προσωπικά αλλά και η ομάδα μου ενδιαφερόμαστε να αναβαθμίσουμε την περιοχή, να εξαλείψουμε τους κινδύνους και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.

Για ποια πράγματα είστε υπερήφανος για την έως σήμερα αυτοδιοικητική σας πορεία?

Για τη σταθερότητα των απόψεων, το προεκλογικό μας πρόγραμμα το οποίο ανελλιπώς σε τρεις αναμετρήσεις καλύπτει όλους τους άξονες τεκμηριωμένα και σίγουρα για το ότι οι θέσεις μας επαληθεύονται χρόνο με το χρόνο.

Ποιό θεωρείτε το υπ αριθμόν ένα πρόβλημα του δήμου?

Είναι ένας δήμος ο οποίος έχει μείνει πάρα πολύ πίσω. Θεωρώ ότι είναι το κομμάτι της ασφάλειας των πολιτών. Αυτό, πέρα από πυρκαγιές, χιόνια και πλημμύρες, περιλαμβάνει ακόμη και την καθαριότητα γιατί άπτεται της δημόσιας υγείας, τα λύματα στους δρόμους που κανένας δεν είχε το πολιτικό θάρρος και την ικανότητα να τα σταματήσει, την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ζούμε και φυσικά τον αυτονόητο αποτελεσματικό καθαρισμό των οικοπέδων, που απέτυχε η προηγούμενη δημοτική Αρχή, δυστυχώς θα αποτύχει και αυτή όμως γιατί ανέλαβε χωρίς κανένα σχέδιο πάνω σε αυτό. 

Πιστεύετε ότι αποδείχτηκε λειτουργικό το Καλλικρατικό σχέδιο για τη συνένωση Ραφήνας Πικερμίου?

Το Πικέρμι με κάποιον έπρεπε να συνενωθεί. Το πρόβλημα έγκειται στις διοικήσεις που πέρασαν, οι οποίες αδυνατούν να λειτουργήσουν το δήμο ως μία ενότητα, διακρίνοντας τους προυπολογισμούς ''ρίχνοντας'' το Πικέρμι, διακρίνοντας και τη διαθεσή τους απέναντι στους πολίτες, ''ρίχνοντας'' τους κατοίκους του Πικερμίου. Γιατί? Γιατί η εκλογική μάζα που όλοι λένε ότι δίνει τη νίκη είναι η Ραφήνα. Αυτό λοιπόν έχει οδηγήσει σε μία λογική θέλησης των Πικερμιωτών να αποσχιστούν από τον δήμο Ραφήνας Πικερμίου. Εάν πάνε όμως στην Πεντέλη ή στην Παλλήνη και το Πικέρμι παραμείνει μειονότητα να είναι σίγουροι ότι και η Πεντέλη ή η Παλλήνη θα τους έχουν ως ''δεύτερης κατηγορίας'' δημότες. Η λύση βρίσκεται σε μία διοίκηση με τέτοιες δομές  ώστε οριζόντια να μπορούν να διαχειριστούν μία περιοχή. Και τότε το Πικέρμι θα βρει την αξία που έχει και θα συμβάλει και όσο μπορεί στον ενιαίο δήμο Ραφήνας Πικερμίου.

Είστε αισιόδοξος για το μέλλον του τόπου, σας ερωτώ και ως πατέρας δύο παιδιών που είστε και μεγαλώνουν εδώ...

Είμαι αισιόδοξος γιατί εκ των πραγμάτων οι κανόνες που μπαίνουν στη δημόσια διοίκηση σταδιακά εναρμονίζουν ολόκληρη τη χώρα μας με τις καλές πρακτικές της Ευρώπης και του προηγμένου κόσμου. Η περιοχή μας αναβαθμίζεται και αν θυμηθείτε πως ήταν πριν από δεκαπέντε χρόνια σήμερα είναι σαφώς καλύτερη. Δεν ανήκω στους καταστροφολόγους, αλλά σε αυτούς λένε γιατί να μην είμαστε πρωτοπόροι αφού έχουμε όλα τα εφόδια. Έχουμε το λιμάνι που είναι η πύλη για το Αιγαίο, είμαστε δίπλα στο διεθνές αεροδρόμιο, έχουμε θάλασσα, βουνό, παλαιοντολογικά, Μαραθώνια διαδρομή, αρχαιολογικούς χώρους. Όλη την ικανότητα να είμαστε οι πρωτοπόροι της βορειοανατολικής Αττικής και αντ΄ αυτού είμαστε οι τελευταίοι των τελευταίων, γιατί πάντα η διοίκηση από τις δημοτικές Αρχές του παρελθόντος ήταν περιορισμένων δυνατοτήτων, χωρίς σχέδιο και χωρίς προγραμματισμό για το μέλλον.

Δηλαδή η Ελλάδα βρίσκεται σε μια αληθινή τροχιά ανάπτυξης ή σε ένα αόρατο αδιέξοδο?

Δεν θεωρώ ότι βρίσκεται σε ένα αδιέξοδο, αλλά σε μία αλλαγή κατάστασης. Ψάχνει να βρει την ταυτότητα της, όπως και ο δήμος Ραφήνας Πικερμίου. Προσαρμοζόμαστε στο οικονομικό μοντέλο στο οποίο μας οδηγούν, χωρίς να έχουμε ικανότητες προσαρμογής. Γιατί η χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχοντας από όλες τις κυβερνήσεις υποφέρει έχει χάσει ένα πολύ μεγάλο μέρος της παραγωγικής της ικανότητας. Εκ των πραγμάτων αυτό που μπορεί να προσφέρει είναι οι υπηρεσίες της που βασίζονται στο φυσικό περιβάλλον. Αν λοιπόν σταθεροποιήσει το οικονομικό της περιβάλλον και αν προστατεύσει και τον φυσικό της πλούτο, η Ελλάδα μπορεί να βρει έναν μοναδικό ρόλο σε όλη τη νότια Ευρώπη. Δεν έχει βρεθεί καμία κυβέρνηση που να εφαρμόσει μια στρατηγική δεκαετίας. Να πάρει το βάρος της οικονομικής πίεσης των επομένων ετών, όχι απλώς να ''καίγοντας'' τα τελευταία μας αποθέματα, αλλά βάζοντας γερές βάσεις ώστε σε δέκα χρόνια να είμαστε οικονομικά βιώσιμοι και με ένα αξιοζήλευτο περιβάλλον.

Σας ευχαριστώ.

Κι εγώ σας ευχαριστώ