iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 17 Μαΐου 2024

Ραφήνα ''Αυλαία''
σε μια ιστορική
εφημερίδα...


Κλείνει σήμερα ένας μεγάλος κύκλος για την ιστορική τοπική εφημερίδα της ανατολικής Αττικής, ''ανατολική ακτή''.

Ο ιδρυτής, εκδότης και διευθυντής της Θανάσης Μπαλαμότης σε μια συμβολική ημέρα, την παγκόσμια ημέρα ελευθερίας του Τύπου, αποχαιρετά με ένα συγκινητικό σημείωμα τους αναγνώστες της εφημερίδας. Στον επίλογο ευχαριστεί τους αείμνηστους Νίκο Μπαλαμότη τον πατέρα του, Νίκο Δημητρόπουλο και Γιώργο Λουκάτο, οι οποίοι όπως λέει ήταν ακρογωνιαίοι λίθοι στη ζωή του.

Μια ειδική ηλεκτρονική πρωτοσέλιδη έκδοση με μια λέξη για τίτλο: ''Αντίο''.

Ο Θανάσης Μπαλαμότης τον Μάιο του 2003 δημιούργησε μια πρωτοποριακή για την περιοχή εφημερίδα, η οποία τυπωνόταν ανελλιπώς κάθε εβδομάδα ως το 2011, οπότε και άρχισαν τα οικονομικά προβλήματα γενικότερα στον έντυπο Τύπο στην Ελλάδα. Παρ ολ αυτά η ''ανατολική ακτή'' κατάφερε να συνεχίσει την εκδοσή της σε τακτά χρονικά διαστήματα, όσο μπορούσε ανά μήνα. Όμως από το 2020 και από την πανδημία το αρνητικό περιβάλλον οδήγησε την άλλοτε κραταιά εφημερίδα σε μαρασμό και λίγες έκτακτες εκδόσεις.

Σήμερα 22 χρόνια μετά το πρώτο φύλλο που είχε ως πρωτοσέλιδο συνέντευξη με τον τότε δήμαρχο Ραφήνας Ανδρέα Κεχαγιόγλου, η βαρκούλα της ''ανατολικής ακτής'' έφτασε στο τελικό λιμάνι της και αγκυροβολεί.

Ο Θανάσης Μπαλαμότης με τη δημοσιογραφική ομάδα που τον πλαισίωνε κατά καιρούς, κατόρθωσε έναν εκδοτικό άθλο. Και γι αυτό είναι αξιέπαινος.

Όσο για το μέλλον της εφημερίδας - το ''βαρύ'' όνομα, τον τίτλο που κουβαλάει - θα δείξει ο χρόνος. Ο πρώτος κύκλος πάντως έκλεισε...