iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 19 Μαΐου 2024

Κάποιοι προκαλούν
αναίτιο φόβο
στη Ραφήνα...


Σε Δελτίο Τύπου ο δήμος Ραφήνας Πικερμίου επισημαίνει: Προκαλούν εντυπώσεις και διασπείρουν φοβικά σύνδρομα στους κατοίκους οι διενέργειες μετρήσεων μόλυνσης της ατμόσφαιρας και των υδάτων από ιδιωτικές εταιρείες.

Δεν ομιλούν εσκεμμένα για την υποχρέωσή τους να ενημερώσουν το κοινό με την έγκριση ποίου φορέα διενεργούν αυτές τις μετρήσεις, καθ' ότι μέχρι σήμερα -τουλάχιστον στο δήμο Ραφήνας Πικερμίου - δεν έχουν γνωστοποιηθεί τέτοιες ενέργειες.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι αντικρουόμενες ανακοινώσεις δυο τέτοιων φορέων για την ποιότητα νερών στην παραλία "Μαρίκες" στη Δημοτική Κοινότητα Ραφήνας, στην οποία ποτέ μέχρι σήμερα δεν παρουσιάστηκε πρόβλημα εξαιτίας της καταστροφικής πυρκαγιάς της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018, διότι απλούστατα δεν έβρεξε στην περιοχή, άρα δεν μπορούσαν να μεταφερθούν υπολείμματα της καύσης στα θαλάσσια ύδατα.
Καλούμε τους κατοίκους να λαμβάνουν υπόψη τους μόνο τις επίσημες ανακοινώσεις των κρατικών φορέων, διότι ακόμα και ο τρόπος λήψεως των δειγμάτων έχει ιδιαίτερη σημασία στην εξαγωγή των αποτελεσμάτων.
Μέχρι σήμερα έχουν δοθεί οδηγίες για προφυλάξεις κατά τη διενέργεια εργασιών στα πληγέντα κτίρια και κατά την υλοτόμηση των εκτάσεων και δεν υπάρχει γενικώς και αορίστως πρόβλημα για τη δημόσια υγεία.
Ο δήμος Ραφήνας - Πικερμίου σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία και το Ερευνητικό Κέντρο "Δημόκριτος" σύντομα θα εκδώσουν ανακοινώσεις, ιδίως κατά το διάστημα αποκομιδής του αμιάντου από τις εταιρείες που αρχίζουν τις εργασίες τους στις πληγείσες περιοχές από τη Δευτέρα 20 Αυγούστου.