iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 21 Μαΐου 2024

''Σκουπιδότοπος'' η
πιο όμορφη γωνιά
της Ραφήνας (εικόνες)


Η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr παρουσιάζει σε ένα φωτορεπορτάζ την πιο όμορφη γωνιά της Ραφήνας, αλλά δυστυχώς παράλληλα και την πιο βρώμικη.

Στο τέρμα της οδού Δαβάκη Πίνδου στη συμβολή με το τέρμα της οδού Καβουνίδου, υπάρχει το πέτρινο κάθισμα με την πιο φαντασμαγορική (και μάλιστα δωρεάν) θέα στον Ευβοικό. Το μάτι δεν σταματάει πουθενά στο απέραντο γαλάζιο την ημέρα και στον έναστρο ουρανό τη νύχτα.

Όμως όσοι κάθονται εκεί για να απολαύσουν το μαγευτικό τοπίο δεν σέβονται όπως φαίνεται στις φωτογραφίες τον χώρο. Είτε κάτω από το πέτρινο είτε ακόμη χειρότερα στο πρανές πάνω από το λιμάνι πετάνε ό,τι σκουπίδι υπάρχει. Κουτάκια από αναψυκτικά και μπύρες, πλαστικά μπουκάλια, άδεια πακέτα τσιγάρων, χαρτιά από τυρόπιτες, προφυλακτικά, σακούλες. Επίσης βάνδαλοι έχουν γράψει με σπρέι διάφορες αηδίες στα τοιχία προκαλώντας αλγεινή εντύπωση. Μια εικόνα ντροπής που δεν συνάδει με σύγχρονη πόλη σε ευρωπαικό κράτος.

Δεν γνωρίζουμε σε ποιον ''ανήκει'' ο δημόσιος χώρος, δηλαδή ποιός έχει την ευθύνη για τον καθαρισμό του. Το πιθανότερο ο δήμος αν και σε αυτή τη χώρα ποτέ δεν είσαι σίγουρος. Σίγουρα δεν έχει ούτε έναν μικρό κάδο τόσα χρόνια εκεί. Όχι ότι οι απολίτιστοι δεν θα πετούσαν και πάλι τα σκουπίδια., αλλά ίσως να ήταν λιγότερα.

Τι μπορεί να γίνει? Όποιος έχει τη δικαιοδοσία, να βάλει κατ αρχήν έναν κάδο, να καθαρίσει τον χώρο πάνω και κάτω και να προσέξει αυτό το σημείο ως ένα μικρό ''στολίδι'' της πόλης. Αύριο κιόλας αν δει κανένας αυτό το φωτορεπορτάζ ας ευαισθητοποιηθεί και ας καθαρίσει τον χώρο. Είναι κρίμα...