iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Αντιδράσεις για
τη συνέντευξη του
Ανδρέα Κεχαγιόγλου


Αίσθηση προκάλεσε μίνι συνέντευξη του πρώην δημάρχου Ραφήνας Ανδρέα Κεχαγιόγλου στην εφημερίδα ''Δημότης''.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr πιστή στον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ δημοσιεύει τα μέσα ενημέρωσης που αντλεί ειδήσεις, συνεντεύξεις, άρθρα ή σχόλια. 

Κύκλοι της Δημοτικής Αρχής σχολίαζαν αρχικά ότι ''κάποιοι που είναι στην αποστρατεία δεν μπορούν να κρίνουν τους παρόντες μάχιμους''. 

Επιπροσθέτως θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε δημοσιογραφικά ότι η ευθύνη πυρόσβεσης ανήκει αποκλειστικά στην Πυροσβεστική υπηρεσία και δεν πρέπει να συσχετίζεται η επικουρική δύναμη που έχει ο δήμος Ραφήνας Πικερμίου, ενταγμένη στην Π.Υ. από τους ελάχιστους δήμους πανελλαδικά με τέτοια δύναμη. Δηλαδή η τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει πυροσβεστικό ρόλο. Οι μαρτυρίες μάλιστα όλων των εθελοντών και των πυροσβεστών του δήμου επισημαίνουν πως ''πολέμησαν μέχρι το Κόκκινο Λιμανάκι για να σωθεί ως την τελευταία στιγμή". Σημείο κλειδί που όλοι απορούν ακόμη 40 ημέρες μετά την τραγωδία γιατί δεν εστάλησαν εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης και αυτό θα πρέπει να το εξετάσει προσεκτικά ο εισαγγελέας. Χάθηκαν σχεδόν εκατό άνθρωποι πρωτίστως και χιλιάδες σπίτια και δασική έκταση καταστράφηκαν και καμία αποζημίωση δεν είναι ικανή να απαλύνει τον πόνο και την οδύνη. Πόσο κοστολογεί η κυβέρνηση μια ανθρώπινη ζωή ή ένα οικογενειακό κειμήλιο, δεν εννοούμε κόσμημα αλλά μία φωτογραφία ή ένα ενθύμιο?

Τέλος υπενθυμίζουμε αυτό που έχει αναφέρει με έμφαση σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Βαγγέλης Μπουρνούς σχετικά με την "άδεια" το μοιραίο απόγευμα του αντιδημάρχου υπεύθυνου πολιτικής προστασίας Αντώνη Παλπατζή. "Ποτέ δεν έδωσα άδεια. Πολύ απλά, γιατί οι άδειες υποβάλλονται και εγκρίνονται..."