iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 16 Μαΐου 2024

Δαμιανός Φαφούτης:
''Θα φτιάξουμε το
μέλλον μαζί'' (εικόνες)


Την παρουσίαση της υποψηφιοτητάς του για τη δημαρχία Ραφήνας Πικερμίου στις δημοτικές εκλογές τον Μάιο του 2019 έκανε ο Δαμιανός Φαφούτης στην κατάμεστη αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Ραφήνας.

Ο επικεφαλής της παράταξης ''Συμμαχία Δημιουργίας'' παρουσίασε και το νέο λογότυπο, πέντε ανθρωπάκια πιασμένα χέρι χέρι να περπατάνε σε έναν δρόμο με φόντο τη θάλασσα και εκατέρωθεν πεύκα, συμβολίζοντας προφανώς και τη Ραφήνα και το Πικέρμι. ''Θα περπατήσουμε μαζί στο μέλλον που αξίζει στους πολίτες'' ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του.

Τον κ. Φαφούτη παρουσίασε - έκπληξη - ο 15χρονος μαθητής του λυκείου Πικερμίου Χρήστος, σημειώνοντας πως με αυτό τον τρόπο δίνεται έμφαση στη νέα γενιά. Εκπροσωπούμε οι νέοι την πρόοδο της περιοχής, είπε, ο Δαμιανός θέλει να δώσει λόγο στη νέα γενιά. Στη συνέχεια μίλησε ο πρώην λυκειάρχης του κ. Φαφούτη στη Ραφήνα κ. Αλεξόπουλος, ο οποίος σημείωσε "ευτύχησα να δω σήμερα έναν άριστο και εκλεκτό μαθητή μου να διεκδικεί τη δημαρχιακή καρέκλα. Επίσης αναφέρθηκε με κολακευτικά σχόλια για τον κ. Φαφούτη και ο διοικητής του νοσοκομείου '' Άγιος Σάββας" ο οποίος τον χαρακτήρισε πετυχημένο και δυναμικό μάνατζερ που βλέπει μπροστά και δίνει λύσεις. Τέτοιοι άνθρωποι μπορούν να πάνε μπροστά την Ελλάδα.

"Με ξέρετε από παιδί οι περισσότεροι" είπε εμφανώς συγκινημένος. Εδώ γεννήθηκα, μεγάλωσα, σπούδασα και θα ζήσω, εδώ μένει το παιδί μου και η οικογενειά μου, εδώ έμεναν οι παππούδες μου.

Ο κ. Φαφούτης χαρακτήρισε τη Δημοτική Αρχή ''εραστές της καρέκλας" και ''πρωταθλητές απ ευθείας αναθέσεων" που κάνει μόνο αλισβερίσια, ενώ την κατηγόρησε ότι έβαλε ''βόμβα'' στον δήμο σπέρνοντας διχόνοια μεταξύ Ραφήνας και Πικερμίου. Ο δήμος βρίσκεται σε παρακμή εδώ και τέσσερα χρόνια και πρέπει να ανασυνταχθεί.

Απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση να συνεργαστούν προεκλογικά και όχι μετά στους κυρίους Χριστόπουλο, Βασιλόπουλο, Ζαφειρόπουλο και την κ. Τόκα. Έχω σχέδιο για τον δήμο και θα το εφαρμόσω με τους συνεργάτες μου με συμμετοχικότητα των πολιτών τόνισε ο κ. Φαφούτης. 

Σημείωσε επίσης πως η τοπική αγορά, αργοπεθαίνει και ο δήμος αδιαφορεί. Δεν έχει υπάρξει κανένα σχέδιο για τις ''νεκρές'' από τη φωτιά περιοχές προσθέτοντας πως η δικαιοσύνη θα αποδώσει ευθύνες όταν έρθει η ώρα για όσα δεν έγιναν την τραγική ημέρα.

Διακρίναμε μεταξύ άλλων - συγνώμη για όσους δεν είδαμε - τον πρώην δήμαρχο Ανδρέα Κεχαγιόγλου, τον πρώην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρη Μισοκοίλη, τον πρώην δήμαρχο Γιώργο Χριστόπουλο, τους δημοτικούς συμβούλους Θανάση Αδαμόπουλο, Κώστα Ξηντάρα, Σίσσυ Κατσούδα, Πόπη Στέφου, Μπάμπη Ζαφειρόπουλο, Αμαλία Τόκα, τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΠ Σπύρο Λουκάτο, την πρόεδρο της Καλλιτεχνούπολης Ειρήνη Σαρηκώστα, την τοπική σύμβουλο Ματίνα Σκουλαρίκη, τον πρώην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κώστα Μυτιληναίο, τον δικηγόρο Γιώργο Παπαδουκάκη, τους πρώην δημοτικούς συμβούλους Μπάμπη Δρακούλη, Δημήτρη Μακρή, κ. Θεοφίλου, τον πρώην πρόεδρο της Θύελλας Μπάμπη Μπήλιο, τον πρόεδρο του συλλόγου ''Ενότητα'' Γιάννη Ξουρίκη, τον δημοσιογράφο κ. Ζαφειράκη και άλλους.