iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 07 Μαΐου 2024

Η μεγάλη
ρεβάνς του
Γιώργου Χριστόπουλου


Για την εφημερίδα ''ανατολική ακτή'' και τους αναγνώστες της δεν αποτελεί έκπληξη η διαφαινόμενη υποψηφιότητα του Γιώργου Χριστόπουλου για τη δημαρχία Ραφήνας Πικερμίου.
Ο πρώην δήμαρχος το γράψαμε για πρώτη φορά πριν τρία χρόνια, ποτέ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ξαναμπεί στην ''αρένα''. Παρά την εμπλοκή του με την κεντρική πολιτική σκηνή ως πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Κυκλάδων, ο κ. Χριστόπουλος είχε πάντα στο μυαλό του τον δήμο. 
Γιατί επιλέγει τελικά τη ''μάχη'' για τον δήμο και όχι για την εισοδό του στη βουλή είναι ένα προσωπικό του θέμα. Κάτι θα ξέρει που δεν γνωρίζει κανείς άλλος. Κάποια εκτίμηση θα έχει κάνει, κάποιο συναισθηματικό ''δέσιμο'' υπάρχει σίγουρα με τον τόπο του, κάτι θα έχει συμβεί - ενδεχομένως - στο παρασκήνιο που είναι αδιάφορο, αφού ''ο κύβος ερρίφθη'' για τη διεκδίκηση της δημαρχίας.
Αν θα τα καταφέρει να εκλεγεί είναι το επόμενο ερώτημα. Δεν είναι καθόλου εύκολο, αν και ο ίδιος σύμφωνα με πληροφορίες είναι αισιόδοξος και θα εργαστεί προς αυτόν τον στόχο αποκλειστικά. Γιατί υπάρχουν - σε όλη την Ελλάδα, όχι μόνο στην ανατολική Αττική - επίδοξοι υποψήφιοι δήμαρχοι που κατεβαίνουν μόνο για να εκλεγούν οι ίδιοι, καθώς είναι σχετικά εύκολο με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο, ή για να διαδραματίσουν ρόλο ως ''σύμμαχοι'' στο μέλλον. 
Ο κ. Χριστόπουλος υπό τη στενή προοπτική της εκλογής, ναι έχει μία έδρα ''στο τσεπάκι του'' και πιθανότατα και άλλων συνεργατών του. Αλλά δεν επιδιώκει αυτό. Αυτό που θέλει είναι η μεγάλη ρεβάνς! Να ξαναμπεί στο δημαρχιακό γραφείο και να ολοκληρώσει - όπως λέει - το έργο που άφησε το 2014.
Πιο έμπειρος και προσεκτικός, επιφυλακτικός και δυνατός θεωρεί πως είναι η ώρα να επιστρέψει στα κοινά, όχι απλώς ως επικεφαλής μιάς παράταξης, αλλά ως δήμαρχος στην καλύτερη περίπτωση. Είναι ένα υπεραισιόδοξο σενάριο που πιστεύει, αλλά η κάλπη είναι περίεργη.
Η αλήθεια είναι πως διαθέτει μια δυνατή "δεξαμενή" ψήφων που θα του δώσει ώθηση, όμως το πόσο μπροστά θα τον πάει αυτό θα φανεί όταν ανοίξουν οι κάλπες στις 19 Μαίου 2019.
''Θα είμαι συναινετικός, δεν πρόκειται να εμπλακώ σε ίντριγκες και ανούσιες διαμάχες'' φαίνεται να έχει πει στον ''πυρήνα'' των ανθρώπων που θα τον στηρίξουν και έχουν δηλώσει πως θα είναι στο πλευρό του. 
Η κατάρτιση ενός αξιόμαχου και ελκυστικού ψηφοδελτίου άλλωστε θα παίξει τον ρόλο - ''κλειδί'' στην απόφαση του κ. Χριστόπουλου να διεκδικήσει τη δημαρχία. Πάντως δύσκολα θα κάνει πίσω γιατί το έχει δηλώσει ανοικτά σε συνέντευξη προ μηνών στην εφημερίδα μας πως θα είναι υποψήφιος.
Με τον καινούργιο χρόνο, ίσως και τον Ιανουάριο, αναμένεται να ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητα, αφού έχει στην ομάδα του έναν ικανό αριθμό στελεχών που θα βοηθήσουν τόσο στην εικόνα του, όσο και ουσιαστικά στον προεκλογικό αγώνα.
Ο γιατρός ''τα παίζει όλα για όλα''. Το ξέρει πως είναι η τελευταία του ευκαιρία. Και θα ''πολεμήσει'' μέχρις εσχάτων.
Ούτως ή άλλως είναι η μεγάλη έκπληξη της προεκλογικής ''κούρσας'' και μόνο που βρίσκεται στο ''κουλουάρ''. Σε ποιά θέση θα τερματίσει θα το δούμε...
ΠΗΓΗ Εφημερίδα ''ανατολική ακτή''