iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 26 Απριλίου 2024

Ο μουσικός
''πλανήτης''
στο The Park


Το πάρκο Καραμανλή στο παραλιακό μέτωπο της Ραφήνας εδώ και μερικούς μήνες έχει ζωντανέψει ξανά.

Το γκαζόν έχει πρασινίσει πάλι και η καινούργια παιδική χαρά ήδη λειτουργεί. Οι δημότες μικροί και μεγάλοι, από το καλοκαίρι έχουν επιστρέψει κι αυτοί ως επισκέπτες αυτού του εμβληματικού χώρου.

Σε περίοπτη θέση του πάρκου βρίσκεται το δημοτικό αναψυκτήριο που κι αυτό μετά από την πολύμηνη εγκατάλειψη του λειτουργεί και πάλι υπό νέα διεύθυνση.

Μιλώντας με τους νέους διαχειριστές του αναψυκτηρίου σε μια πρόσφατη επίσκεψη μας στο χώρο μας δόθηκε η ευκαιρία να διαπιστώσουμε τις σημαντικές βελτιώσεις.

Ο περιποιημένος εξωτερικός χώρος του καταστήματος που τώρα ονομάζεται ΤΗΕ PΑΡΚ με νέα και αναπαυτικά τραπεζο-καθίσματα. Το σιντριβάνι που δεσπόζει στον υπαίθριο χώρο και τα πράσινα περιποιημένα παρτέρια σε προδιαθέτουν ευχάριστα.

Ο κεντρικός στεγασμένος χώρος του έχει πλέον αλλάξει ριζικά . Οι μοκέτες, οι κουρτίνες, ο φωτισμός και τα νέα τραπεζο-καθίσματα συνθέτουν ένα διακριτικό καθιστικό που σε συνδυασμό με τα σκαμπό στο μπαρ δημιουργούν ένα ευχάριστο περιβάλλον.

Κατά την επίσκεψη μας είδαμε ότι η βελτίωση και ανακαίνιση συνολικά του καταστήματος περιλαμβάνει και την επισκευή και διαμόρφωση των περιμετρικών στεγασμένων χώρων (πέργκολες).

Ήδη η διαμόρφωση της πρώτης πέργκολας έχει ολοκληρωθεί και πλέον λειτουργεί ως ένα ακόμα άνετο καθιστικό, ικανό να λειτουργεί και τον χειμώνα. Και εδώ ξύλινα δάπεδα μοκέτες κουρτίνες και φωτισμός κάνουν φανερή την νέα αισθητική και ολική ανανέωση του καταστήματος.

Γνωρίζοντας τον χώρο από τα προηγούμενα χρόνια, η ανανέωση αυτή, ήταν για μας μια ευχάριστη έκπληξη.

Ακόμα μεγαλύτερη και πιο ευχάριστη έκπληξη νιώσαμε όταν γνωρίσαμε την ομάδα που διαχειρίζεται πλέον το THEPARK.

Ένα team από τρία νεαρά άτομα 25 έως 30 ετών και έναν επικεφαλής κατά πολύ μεγαλύτερο τους, ορατά όμως επίσης νέο .

Όλοι τους κάνουν τα πάντα λειτουργώντας συλλογικά, ωστόσο ό καθένας τους έχει ξεχωριστές δεξιότητες και γνώσεις.

Ο Δημήτρης Αρβανίτης bartender και barista με εμμονή στην ποιότητα του καφέ, ασυναγώνιστος στα κοκτέιλ και στους εξωτικούς χυμούς. Ο Κωνσταντίνος Ξηρός είναι ο DJ της παρέας γνωστός ωςQVAM και έχει παίξει μουσική στα πλατό των πιο γνωστών bar-clubτης Αθήνας και της Μυκόνου. Η εμπειρία του και η γνώση του για την σύγχρονη μουσική αποτελεί εγγύηση για τις μουσικές επιλογές του.

Ο Κωνσταντίνος Ζυγούρας με σημαντική εμπειρία στο σέρβις έχει εργαστεί στα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας και της Μυκόνου, με σπουδές γευσιγνωσίας και οινογνωσίας, είναι ο σομελιέ της ομάδας.

Τέλος ο πρεσβύτερος αλλά με την ίδια νεανική ζωντάνια ή τρέλα (όπως το πάρει κανείς) NinoGaleti ή Πέτρος Παπαδόπουλος (ανάλογα με την ώρα). Έμπειρος παλιός επιχειρηματίας στον χώρο της διοργάνωσης εκθέσεων μόδας.

Μαζί του μιλήσαμε για το όραμα και τους στόχους που έχουν βάλει ως ομάδα για το THEPARK και μας είπε ενδιαφέροντα πράγματα.

" Οραματιζόμαστε το THE PARK να εξελιχθεί σταδιακά σε ένα πολυχώρο υπερ-τοπικού ενδιαφέροντος με μουσικές, θεατρικές και εικαστικές δράσεις.

Η πρώτη φάση αφορά στον εξωραϊσμό του χώρου εσωτερικά και εξωτερικά του καταστήματος. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει ο προγραμματισμός εκδηλώσεων ώστε σε δύο χρόνια από σήμερα ο χώρος να είναι σημείο αναφοράς όχι μόνο για τον δήμο Ραφήνας-Πικερμίου αλλά και των γειτονικών τουλάχιστον δήμων.

Πρώτο μας μέλημα ήταν και είναι να γίνει το THEPARK φιλόξενο και τον χειμώνα γιατί μέχρι σήμερα ήταν βασικά ένας καλοκαιρινός προορισμός. Έχουμε φτάσει σε ένα αξιοπρεπές σημείο αλλά οι βελτιώσεις συνεχίζονται. Σήμερα πλέον μπορούν οι πελάτες μας και τους χειμερινούς μήνες να απολαμβάνουν την υπέροχη θέα προς την θάλασσα αλλά και το κατά πράσινο περιβάλλον, καθ όλη την διάρκεια της μέρας, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών. Οι δε μικροί μας φίλοι μπορούν με ασφάλεια να χαρούν το παιχνίδι στην παιδική χαρά αλλά και σε ολόκληρο το πάρκο.

Όταν έρχεται το βραδάκι το THEPARK είναι εξ ίσου ενδιαφέρον γιατί επιφυλάσσει στους πελάτες του ζεστές, χαρούμενες και ποιοτικές μουσικές και θεατρικές βραδιές.

Κλείσαμε τρίμηνη αποκλειστική συνεργασία με την σπουδαία πιανίστρια και performer Πουπέτα Λάππα και αυτές τις μέρες διαμορφώνουμε το χειμερινό μας πρόγραμμα που μεταξύ άλλων προβλέπει τα εξής.

Κάθε Πέμπτη <Cabaret Music Night>.

Κάθε Παρασκευή το μουσικο-θεατρικό show<Η Ζωή Είναι Ωραία> byNinoGaleti.

Κάθε Σάββατο <Ελληνική Ερωτική Βραδιά>

Για τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας σχεδιάζουμε θεματικές μουσικές ενότητες με γνωστούς ντι τζέι. Το πρόγραμμα δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί ".

Κατά την διάρκεια της κουβέντας ήπιαμε έναν πραγματικά υπέροχο καφέ και μας έκανε εντύπωση το άψογο σέρβις , η ευγένεια και το κέφι αυτής της ομάδας . Φύγαμε με την έντονη αίσθηση ότι θέλουμε να ξανά πάμε.

Ναι μπορούμε να πούμε ότι κάτι αλλάζει στο πάρκο Καραμανλή!

ΠΗΓΗ Εφημερίδα ''Πρωτοσέλιδο''