iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 16 Δεκεμβρίου 2018

Η πίκρα του Σπύρου
Λουκάτου και η
αλτρουιστική απόφαση

Πριν γράψουμε την είδηση, θα πρέπει να εξάρουμε τη σύγχρονη σκέψη του προέδρου του ΔΟΠΑΠ Σπύρου Λουκάτου να οργανώσει συνέντευξη Τύπου, ώστε να ενημερωθούν ισότιμα και αναλυτικά στο προσκήνιο γιά ένα θέμα που αφορά την κοινωνία του δήμου Ραφήνας - Πικερμίου, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr χαιρετίζει τέτοιες ενέργειες διαφάνειας και ευπρέπειας, που μάλιστα έρχονται και μόλις λίγες ημέρες μετά τον "ύποπτο" αποκλεισμό ΜΜΕ κατά την επίσκεψη της συζύγου του προέδρου της Δημοκρατίας στο χώρο παλαιοντολογικών ευρημάτων στο Πικέρμι και στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας. Αν όλοι οι δημόσιοι φορείς λειτουργούσαν όπως ο κ. Λουκάτος θα υπήρχε πλήρης κι επίσημη ενημέρωση των πολιτών.

Ο κ. Λουκάτος τόνισε πως ελήφθη απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας - Πικερμίου για αμοιβή των Προέδρων των Νομικών Προσώπων, υπογραμμίζοντας πως ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του στην προεδρία του ΔΟΠΑΠ τόσο τον δήμαρχο όσο και στελέχη της αντιπολίτευσης όπως ο κ. Φαφούτης, ότι αποποιείται της όποιας αμοιβής του. "Ήρθα να βοηθήσω τον τόπο μου και όχι να κερδίσω χρήματα" πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Λουκάτος.

Καταλαβαίνω ότι δεν είναι εύκολο απο πλευράς μου να δεσμεύσω τον ΔΟΠΑΠ και για τα επόμενα χρόνια, γιατί αύριο μπορεί να μην είμαι σε αυτή τη θέση. Κι επειδή ακούστηκαν διάφορα πράγματα που με ενόχλησαν πολύ, ανεπίσημα και επίσημα, όπως ότι υποκρτύπτεται "συνδιαλλαγή". Προσωπικά δεν επιθυμώ αμοιβή, αλλά αν αυτό είναι υποχρεωτικό και επειδή καταλαβαίνω ότι άνθρωποι που πηγαίνουν σε αυτές τις θέσεις πρέπει να έχουν αμοιβή, γιατί ξοδεύουν χρήματα και χρόνο, η αμοιβή θα δοθεί ως εξής.

Το 1/4 στα Δημοτικά Σχολεία της Ραφήνας , έπειτα από κλήρωση, για να πάνε τα παιδιά εκδρομή

Το 1/4 στις ομάδες μπάσκετ του Αργοναύτη , του Α.Ο. Πικερμίου και της Καλλιτεχνούπολης για αγορά αθλητικού ή ιατρικού υλικού και όχι για μισθούς παικτών

Το 1/4 στη Δημοτική Φιλαρμονική που πηγαίνει μια εκδρομή το χρόνο, γιατί συνήθως τα παιδιά της Φιλαρμονικής πληρώνουν από τη τσέπη του

Και το τελευταίο 1/4 στο κοινωνικό παντοπωλείο ή στα συσσίτια των εκκλησιών

Επειδή στεναχωρήθηκα πολύ με αυτά που ακούστηκαν, είμαι ξεκάθαρος. Δεν ήρθα στο ΔΟΠΑΠ για να πάρω χρήματα αλλά για να προσφέρω, κι αν νομίζουν κάποιοι άλλοι ότι ήρθα για κάποιο άλλο λόγο πολύ ευχαρίστως να έρθουν να πάρουν τη θέση μου".

Η οικογένεια και η επιχειρησή μου, μου δίνουν τη δυνατότητα να αποποιηθώ της αμοιβής, αλλά σέβομαι τις ανάγκες άλλων συναδέλφων σε Νομικά Πρόσωπα. 

Σε ερώτηση του irafina.gr για τα "περί συνδιαλλαγής" ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ σημείωσε "τι συνδιαλλαγή να έχω δηλαδή;". Αφού ξεκαθάρισα ότι αν μπει μισθός εγώ δεν πατάω το πόδι μου. Μάλιστα παρακαλώ να μη βγει αμοιβή γιά τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΠ αλλά αν βγει εγώ την παραχωρώ εκεί που ανέφερα. 

Τέλος σε επισήμανση της iselida.gr αν αυτή η κίνηση αλληλεγγύης γιατί περί αυτού πρόκειται, θα γινόταν ακόμη κι αν δεν είχαν συμβεί αυτές οι ασχήμιες περί συνδιαλλαγής, ο κ. Λουκάτος ήταν καταφατικός. Δεν ήρθα για να πάρω χρήματα, αν καθόμουν στη δουλειά μου αυτές τις ώρες θα κέρδιζα πολλά. Ήθελα να σας κοιτώ στα μάτια και όχι να βγάλω ένα απρόσωπο δελτίο Τύπου επισήμανε ο κ. Λουκάτος.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ Η iselida.gr τηρώντας απαρέγγλητα τον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας ανέφερε τις ερωτήσει και των άλλων ΜΜΕ στη συνέντευξη Τύπου. 

 

Κοσμήματα Ρολόγια Αρβανιτογιάννης | Arvanitogiannis.gr