iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 03 Μαΐου 2024

Κ. Μώρος: Ο αμνός
που γίνεται λέων
κ. Βασιλόπουλος


Αιχμηρή απάντηση από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας - Πικερμίου Κωνσταντίνος Μώρο στον Ανδρέα Βασιλόπουλο.

Σε Δελτίο Τύπου ο κ. Μώρος τονίζει

Κύριε Βασιλόπουλε, αγαπητέ συνάδελφε,

Διάβασα με έκπληξη την δημόσια επιστολή σας προς το πρόσωπό μου, στην οποία καταφεύγετε στη χρήση απαράδεκτου λεξιλογίου, αναφέροντας οτι σας «επιτέθηκα» και «επιχείρησα να σας διακόψω». Δεν με εκπλήσσει η πάγια τακτική σας να συνομιλούμε μέσω ΜΜΕ και όχι θεσμικά, ούτε οτι στις συνεδριάσεις προσέρχεστε ως.. αμνός και την επομένη παριστάνετε τον λέοντα, που προασπίζει  το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου και των θεσμών.

Θα μου επιτρέψετε λοιπόν να επιστήσω την προσοχή σας στα εξής:

Πρώτον, το Δημοτικό Συμβούλιο ως το ανώτατο κυρίαρχο συλλογικό όργανο του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου έχει Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο και Γραμματέα, οι οποίοι μεριμνούν για την ορθή τήρηση του Κανονισμού και των διαδικασιών. Σας ενημερώνω συνεπώς, οτι κατά παράβαση του κανονισμού και χωρίς να σας δοθεί ο λόγος, προσπαθήσατε να εκτρέψετε τη διαδικασία. Αν εκτιμάτε πως δεν τηρώ ορθά τον κανονισμό, μπορείτε να προσφύγετε στα αρμόδια όργανα ελέγχου ή να προκαλέσετε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δεύτερον, είναι κρίμα εσείς, μορφωμένος άνθρωπος, να «βαφτίζετε» πολύ προσεκτικά ως «συμπλοκή» και «καυγά» την απρόκλητη λεκτική και σωματική βία που δέχεται ένας άνθρωπος, από κάποιον άλλον. Πολύ περισσότερο όταν εσείς ο ίδιος διαρρηγνύετε τα ιμάτιά σας οτι η επίθεση στον δήμαρχο είναι επίθεση στον θεσμό της πόλης και ότι μάλιστα πρέπει να προσφύγει σε ένδικα μέσα!

Τρίτον, δεν αντιλαμβάνομαι πως ακριβώς εκλαμβάνετε την έκφραση γνώμης από τους συναδέλφους σας δημοτικούς συμβούλους επί συγκεκριμένου υπό συζήτηση θέματος, ως «λαϊκού δικαστηρίου», τη στιγμή που έχετε αποδεχθεί και ο ίδιος τη συζήτηση, στην οποία μάλιστα τοποθετηθήκατε! Αποφασίστε λοιπόν και απαντήστε: υπάρχουν κατ εσάς λαϊκά δικαστήρια στη Ραφήνα, κι αν ναι είστε ή αισθάνεστε μέλος τους;

Είναι προφανές και προκύπτει αβίαστα από τα πρακτικά και τα βίντεο της συνεδρίασης, ότι τοποθετείστε και καταδικάζετε απερίφραστα όσα συνέβησαν μιλώντας για επίθεση στο θεσμό του δημάρχου από πρώην δήμαρχο, λεκτική ή σωματική βία και προτείνετε την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου μας, συστήνοντας την προσφυγή σε ένδικα μέσα. Μερικές ώρες μετά δια επιστολής σημειώνετε οτι δεν ακούσατε την άποψη του κ. Κεχαγιόγλου, για όσα κι εσείς καταγγείλατε πριν, αφήνοντας αιχμή για μονομέρεια. Γιατί δεν το θίξατε τότε αν αισθανθήκατε οτι δεν σας καλύπτει η απόφαση; Γιατί τότε συμφωνήσατε στην έκδοση καταδικαστικού ψηφίσματος; Μήπως είναι υπεκφυγή για να μην βγει ψήφισμα; Τι συνέβη και από αυτά που καταδικάσατε ο ίδιος το βράδυ στην ομιλία σας, το πρωί «ανακαλύψατε» μονομέρειες και λαϊκά δικαστήρια, μόνο εσείς (;) γνωρίζετε.

Τέταρτον, δεν καταλαβαίνω γιατί συσχετίζετε ευθέως την απουσία σύσσωμης της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του κ. Φαφούτη από το ΔΣ με τα συμβάντα και την συζήτηση περί καταδίκης τους. Εικάζω οτι οφείλετε μια εξήγηση στους ίδιους πολλώ δε μάλλον όταν ο κ. Φαφούτης είναι και αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τέλος, υπόνοιες για λευκές σελίδες που συντάσσονται κατά το δοκούν και θέλουν τάχα να «υποκλέψουν» υπογραφές για να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη, προδίδουν ανυπερθέτως ζωηρή και γόνιμη φαντασία, αλλά χωρίς επαφή με την αλήθεια. Για να μη σημειώσω οτι υποβιβάζουν βαθύτατα το κύρος, τη συγκρότηση και την πολιτική επάρκεια των συναδέλφων σας δημοτικών συμβούλων, η πορεία πολλών σε επιστημονικό και επαγγελματικό επίπεδο είναι καλύτερη όλων μας και κοσμούν την αίθουσα. Υποθέτω οτι και αυτό θα το εξηγήσετε στους συναδέλφους σας άμεσα.

Σε ότι αφορά τη διαδικασία συγγραφής ψηφίσματος είναι πάγια πρακτική αφού συζητηθεί η πρόταση και το σώμα αποφανθεί θετικά, εξετάζοντας όλα τα δεδομένα, να συγκροτείται διαπαραταξιακή επιτροπή για την επεξεργασία και το τελικό κείμενο να έρχεται προς έγκριση στο σώμα. Μπορώ να απαριθμήσω αρκετές τέτοιες διαδικασίες στις οποίες συμμετείχατε και ο ίδιος αλλά τελευταία η μνήμη σας φαίνεται οτι δεν σας βοηθάει.

Κλείνοντας, σας ευχαριστώ ειλικρινά για το επιστολικό ενδιαφέρον σας για την προάσπιση του κύρους του Δημοτικού μας Συμβουλίου. Είναι υποχρέωση και καθήκον κάθε Δημοτικού Συμβούλου.

Εύχομαι σε εσάς και την οικογένειά σας ολόψυχα, Καλές Γιορτές.