iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 18 Μαΐου 2024

Η Ραφήνα θα
θυμάται πάντα τον
Δημήτρη Παπαδόπουλο


Είκοσι ολόκληρα χρόνια πέρασαν από εκείνη την ημέρα που ένας ωραίος Άνθρωπος, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, μας είπε αντίο και δεν τον ξαναείδαμε.

Τέτοιες ημέρες ήταν παραμονές  Χριστουγέννων του 1998, 20 Δεκεμβρίου, όταν ο Δημήτρης ''μας έκλεισε το μάτι'' και περπάτησε προς τον Ουρανό. Από εκεί που μας παρατηρεί δυό δεκαετίες τώρα και ποιός ξέρει τι σκέφτεται γι αυτόν τον κόσμο. 

Η πιστή και αφοσιωμένη συζυγός του, η Καίτη, βράχος πάντα στο πλευρό του από τα πρώτα χρόνια που ο Δημήτρης μερόνυχτα ολόκληρα προσπαθούσε - και το κατάφερε τελικά - να αλλάξει τον ρου του ελληνικού Τύπου με τις εμπνεύσεις και τη μαεστρία του, έγραψε στον λογαριασμό της στο fb.

Είκοσι χρόνια χωρίς εσένα και μου λείπεις πολύ. Ξέρεις η φετινή χρονιά ήταν πολύ δύσκολη κι όμως εσύ δεν ήσουν εδώ Έπρεπε να' ρχοσουν, γιατί όλα θα ταν αλλιώς. Έπρεπε να' ρχοσουν...

Ο Δημήτρης λάτρεψε τη Ραφήνα, το σπίτι του, την οικογενειά του, την καλή δημοσιογραφία του παλιού καιρού. Ο πιο νέος σε ηλικία Διευθυντής εφημερίδας στην ιστορία του Ελληνικού Τύπου και ίσως του ευρωπαικού.

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος ήταν ο άνθρωπος, ο Διευθυντής που πίστεψε στο όποιο ταλέντο και όποια ικανοτητά μου και τον Ιούλιο του 1985 υπέγραψε για να μπω στο μισθολόγιο της ιστορικής εφημερίδας ''Ακρόπολις''. Μου εμφύσησε τη φλόγα του ρεπορτάζ και της έντιμης ερευνητικής δημοσιογραφίας. Θα τον αγαπάω πάντα. Θα μου λείπει πάντα. Θα τον μνημονεύω πάντα. Θα θυμάμαι πάντα τα όσα ζήσαμε. Μου στάθηκε πατέρας. 

Μακράν ο κορυφαίος επιτελικός ''εφημεριδάς'' των δεκαετιών 80 και 90.

Αργύρης