iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 02 Μαΐου 2024

Ο Μάκης Βουδούρης
αναλύει
τις φήμες...


Από αρχαιοτάτων χρόνων είναι γνωστή η ερμηνεία της λέξης φήμη, ως η μετάδοση δια στόματος πληροφοριών μη εξακριβομένων, άλλοτε αληθινών και άλλοτε ψευδών.
Η φήμη επίσης ακολουθεί ένα άτομο και διαμορφώνεται ως καλή ή κακή ανάλογα με την δράση, τον χαρακτήρα ,και την συμπεριφορά του.
Τις τελευταίες εβδομάδες κυκλοφορούσε έντονα η φήμη της συνένωσης των Δήμων Ραφήνας -Πικερμίου με τον Δήμο Μαραθώνα με παράλληλη απόσχιση του Πικερμίου.Γεγονός μεγάλο πολιτικά και αυτοδιοικητικά στην επίδραση της ανοικοδόμησης και ανάπλασης της πυρόπληκτης περιοχής.Τελικά από την εκτίμηση της εικόνας της μικρής αντίδρασης των πολιτών αντίθετα με την μεγιστοποίηση του γεγονότος από υποψηφίους Δημάρχους και συμβούλους και την επείγουσα συζήτηση στο ΔΣ,δείχνει κυρίως την μετεκλογική ανησυχία του κάθε υποψηφίου παρά το ενδιαφέρον για τα πραγματικά προβλήματα.
Τα σχολάζω αυτά διότι με τις φήμες δεν ασχολείσαι ώστε να τους δίνεις υπόσταση, κάνεις όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αναδείξεις την διαφορετικότητα των προβλημάτων των δυο Δήμων και τις λύσεις τους. Και τέλος προτρέπεις στην διάψευση διότι αλλαγές τέτοιου μεγέθους δεν γίνονται δυο μήνες πριν τις εκλογές.
Ο Μάκης Βουδούρης είναι γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Ραφήνας Πικερμίου
 
ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ Εφημερίδα Πρωτοσέλιδο