iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 26 Απριλίου 2024

Ο Μάκης Βουδούρης
για τα έργα πνοής
στην περιοχή


Μετά το περυσινό τραγικό καλοκαίρι για την περιοχή μας,με την εκατόμβη των θυμάτων της πυρκαγιάς στο Μάτι, ακολούθησε ένας πολύ βαρύς χειμώνας που τον έκανε βαρύτερο η οικονομική κρίση,η ακρίβεια των καυσίμων και η αργή αποκατάσταση των πληγέντων.
Είμαστε στην αρχή της Άνοιξης και σχεδόν όλες οι υποχρεώσεις του Δήμου στους πυρόπληκτους έχουν ικανοποιηθεί. Εκκρεμούν όμως οι μεγαλύτερες που αφορούν την στέγη και την ανάπλαση της περιοχής, αναμφισβήτητα υποχρεώσεις της πολιτείας.
Έχει αποδειχθεί πολλές φορές οτι μετά από μεγάλες φυσικές καταστροφές ακολουθούν αποκαταστάσεις και αναπλάσεις κάτω από άλλο πρίσμα που στοχεύει σε μια άλλη βιώσιμη και ανθρώπινη πόλη. Τρανό παράδειγμα αποτελεί η Καλαμάτα μετά τους σεισμούς. Τώρα λοιπόν έχουμε την ευκαιρία να αναπλάσουμε την περιοχή μας με αφετηρία την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών ,με μια αειφόρο ανάπτυξη του περιβάλλοντός μας.Η οικονομική ανάπτυξη πρέπει να λειτουργεί μέσα σε κανονιστικά πλαίσια και ποτέ εις βάρος των πολιτών.
Στο τέλος όμως αυτής της Άνοιξης έχουμε και τις Αυτοδιοικητικές εκλογές,οι οποίες δεν πρέπει να μας παρασύρουν και στον βωμό της όποιας αντιπαράθεσης να εγκαταλείψουμε  την προβολή της επίλυσης χρονιζόντων προβλημάτων όπως το ΚΕΛ, το Λιμάνι ,οι ανακοινώσεις των οριστικών μελετών για τα μεγάλα Δημόσια έργα που πρέπει να γίνουν στην περιοχή μας και τα οποία θα αλλάξουν την εικόνα της Ανατολικής Αττικής,και βέβαια η αποκατάσταση των πληγέντων και η ανάπλαση της περιοχής μέσα από βιώσιμες ,ορθολογικές λύσεις.
Πρέπει να απαιτήσουμε την δέσμευση της Κυβέρνησης και της Αντιπολίτευσης για την υλοποίηση αυτών των έργων που θα αλλάξουν την δική μας ζωή και των παιδιών μας.
Θέλουμε γελαστά και χαρούμενα παιδιά στον Δήμο μας.
Άφησα για το τέλος ότι, ποτέ δεν πρέπει να ξεχάσουμε τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς  και τις οικογενειές τους, αποτελεί
υποχρέωση η διερεύνηση των αιτίων και η απόδοση ευθυνών,για την δικαίωση των θυμάτων.Η αιώνια τιμή και ο σεβασμός στα θύματα θα αποτελεί μνήμη προς αποφυγή παρόμοιας τραγικής κατάστασης στο μέλλον.
 
Ο Μ.Β. είναι γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Ραφήνας Πικερμίου και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη ''Σύγχρονη Πολιτεία''
ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ Εφημερίδα ''Πρωτοσέλιδο''