iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 04 Μαΐου 2024

Ο Σπύρος Πάντζας
για τον δήμο
του μέλλοντος


Νέος με εμπειρία. Ιδανικός συνδυασμός.
Ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής σε θέματα αθλητισμού Σπύρος Πάντζας μπαίνει στη ''μάχη'' των δημοτικών εκλογών του δήμου Ραφήνας Πικερμίου. Δίπλα στον Βαγγέλη Μπουρνούς και τη ''Σύγχρονη Πολιτεία'' διεκδικεί μία θέση στους ''εκλεκτούς'' 27 της τοπικής κοινωνίας. Άνθρωπος της δράσης και του αποτελεσματικού έργου ο κ. Πάντζας μιλάει στο ''Πρωτοσέλιδο''. Δηλώνει πανέτοιμος να αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις και να συμβάλλει τα μέγιστα ώστε ο Δήμος να αναβαθμιστεί. 

Γιατί ''μεταπηδάτε'' από την Περιφέρεια Αττικής στον δήμο Ραφήνας Πικερμίου?

Ο τόπος που μεγάλωσα, που ζω και αγαπώ πρέπει να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Θεωρώ χρέος μου να συμβάλλω τα μέγιστα για να επιτευχθεί ο στόχος. Λόγω της θητείας μου λοιπόν, στην αυτοδιοίκηση νιώθω μέλος της ομάδας που εκπόνησε τον σχεδιασμό που θα αναστρέψει την όποια άσχημη κατάσταση στον τόπο μας. Έχουμε κάνει πολλή δουλειά και έχουμε τροχοδρομήσει μεγάλα και μικρότερα έργα, τα οποία σχεδιάστηκαν πρωτίστως για την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας, με σεβασμό στο περιβάλλον στοχεύοντας στην αναβάθμιση της ποιότητας αλλά και της προστασίας της ζωής. Δουλειά η οποία δεν πρέπει να πάει χαμένη και πιστεύω ακράδαντα πως τώρα είναι η ευκαιρία για το Δήμο μας αλλά και για τους όμορους δήμους μίας και έχουν σχεδιαστεί έργα υπερτοπικού χαρακτήρα που θα φέρουν επιτέλους την βορειοανατολική Αττική στη νέα χιλιετία.

Και με επιλογή τον Βαγγέλη Μπουρνούς. Γιατί τον εμπιστεύεστε?

Πρέπει να αναφέρω καταρχήν ότι η πρόσκληση του δημάρχου να προσφέρω στο δήμο μας αυτή τη χρονική στιγμή, ήταν για μένα πρόκληση. Χωρίς δεύτερη σκέψη αφήνω στην άκρη τις οποιεσδήποτε ευκαιρίες μπορεί να υπήρχαν για ανέλιξη στην πολιτική ζωή της Αττικής αλλά και της χώρας μας και ενώνω τις δυνάμεις μου με τον αυριανό δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου. Εμπιστεύομαι λοιπόν και συστρατεύομαι με τον δυναμικότερο , έμπειρο , αεικίνητο , εργασιομανή αλλά και πολλές φορές τολμηρό δήμαρχο. Γι' αυτό και νιώθω πως υπάρχει πολύς χώρος για δημιουργία αφού η όρεξη και η διάθεσή μου για προσφορά περισσεύουν. Πρέπει να επισημάνω ότι η διοίκηση πολλές φορές πέρα από όραμα (που και αυτό μακάρι να το διέθεταν όλοι οι υποψήφιοι), χρειάζεται δυναμικές πρωτοβουλίες και ανθρώπους με τα χαρακτηριστικά που προανέφερα.

Πιστεύετε πως οι πολίτες αναζητούν, έχουν ανάγκη από νέους ανθρώπους στα δημοτικά έδρανα?

Σαφώς πιστεύω ότι οι πολιτικές που εφάρμοσαν προηγούμενες διοικήσεις, κυβερνήσεις και γενικότερα παλιές θεωρίες μας έφεραν σε παγκόσμιο εθνικό αλλά και τοπικό επίπεδο στην κατάσταση που είμαστε σήμερα. Οπωσδήποτε λοιπόν οι πολίτες αναζητούν νέους ανθρώπους με νέες ιδέες με διάθεση για προσφορά και δημιουργία . Αντιλαμβάνονται ίσως ότι ένας νέος που βλέπει τη ζωή μπροστά του θέλει να βελτιώσει ακόμα και για τον ίδιο του τον εαυτό τις συνθήκες ζωής και γενικότερα την κοινωνία για αυτόν αλλά και για τα παιδιά του. Είμαι υπέρ των νέων ανθρώπων στα δημοτικά έδρανα. Είναι πολύ δύσκολο να είσαι συνεχώς στις επάλξεις για πολλές δεκαετίες και να είσαι το ίδιο αποδοτικός. Πολλές φορές οι άνθρωποι ακολουθούν κάτι από εγωισμό και από συνήθεια έχοντας ξεχάσει το από που ξεκίνησαν και για ποιο λόγο. Λίγοι είναι αιωνία έφηβοι. Οι μεγαλύτεροι πρέπει να μεταλαμπαδεύουν την εμπειρία στους νεότερους και να τους δίνουν τη δυνατότητα να πορευτούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Τι θα θέλατε, τι μπορείτε να προσφέρετε στην κοινωνία της Ραφήνας και του Πικερμίου?

Έχω διάθεση να προσφέρω, έχω γνώση και εμπειρία και ήρθε η ώρα να τα εφαρμόσω εδώ στον δήμο που θέλω να τον δω να προοδεύει. Θέλω να καταθέσω το όραμά μου, τις γνωριμίες μου την εμπειρία που απέκτησα στην περιφέρεια Αττικής, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα για το καλό αυτού του τόπου. Γιατί πιστεύω πως ζούμε σε μία χαρισματική περιοχή με απεριόριστο φυσικό κάλος στην οποία όμως δεν συμπεριφέρθηκαν σωστά πολλοί που στο παρελθόν αποφάσιζαν για αυτή, με αποτέλεσμα να προξενηθούν ανεπανόρθωτες βλάβες. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι, και θα παλέψω γι’ αυτό, πως αν από κοινού εργαστούμε ομαδικά, ενωμένοι με συγκεκριμένο πρόγραμμα τότε θα κερδίσουμε όλοι από αυτή την προσπάθεια σε όλους τους τομείς που μας αφορούν. Είτε αυτό λέγεται παιδεία, είτε περιβάλλον , είτε ποιότητα ζωής με αναβαθμισμένες υπηρεσίες είτε ακόμα οικονομική ανάπτυξη και ευημερία. Και βέβαια προτεραιότητα στα όνειρα της νέας γενιάς , σεβασμός στις ανάγκες των ατόμων με αναπηρίες και φυσικά σεβασμός και αξιοπρέπεια στην τρίτη ηλικία.

Τι σας ενοχλεί στην τοπική αυτοδιοίκηση?

Αυτό που μ’ ενοχλεί στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι ότι δεν έχει πραγματικό αυτοδιοίκητο. Δεν αυτοδιοικείται επί της ουσίας. Δεύτερον είναι θύμα της γραφειοκρατίας. Και τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό είναι η σύσταση των δημοτικών συμβουλίων . Είναι αδιανόητο να ασχολούμαστε με προσωπικά κουτσομπολιά ατόμων που απαρτίζουν το συμβούλιο περισσότερη ώρα από τα αντιμετωπίζουμε τα σοβαρά προβλήματα του κάθε δήμου.

Ο τομέας του αθλητισμού έχει τη θέση που του αξίζει στην ατζέντα της τοπικής αυτοδιοίκησης?

Ο αθλητισμός στην Τοπική αυτοδιοίκηση αναβαθμίστηκε τα τελευταία χρόνια και φαίνεται άλλωστε από την πολιτική που εφάρμοσαν και εγώ ίδιος προσωπικά στην περιφέρεια Αττικής. 200 εκατομμύρια ευρώ για αθλητικές υποδομές και περίπου 10.000.000 για αθλητικές δράσης είναι νούμερα επαναστατικά για τον απαξιωμένο τομέα του αθλητισμού. Το κακό είναι ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο πλαίσιο και πολλοί δήμοι παραλείπουν ακόμη και τα αυτονόητα.

Πώς ονειρεύεστε τη Ραφήνα και το Πικέρμι του μέλλοντος?

Η Ραφήνα έχει πολλές δυνατότητες και πιστεύω πως την επόμενη δεκαετία θα είναι μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη με ένα λιμάνι που θα την βοηθά και δεν θα την καταδικάζει. Θα είναι πρότυπο στην διαχείριση των απορριμμάτων με αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής και λιγότερα δημοτικά τέλη.

Τι αποκομίσατε από τη διαδικτυακή έρευνα που κάνατε?

Η έρευνα με βοήθησε να επιβεβαιώσουμε ότι το αποχετευτικό, η διαχείριση των απορριμμάτων, η πρόνοια για τα άτομα με αναπηρίες, οι περιοχές εκτός σχεδίου πόλης και η έλλειψη αναπτυξιακού σχεδίου για το σύνολο της ανατολικής Αττικής είναι κάποια από τα σοβαρά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Σίγουρα το ζήτημα της ασφάλειας των συμπολιτών μας αλλά και τα θέλω των νέων ανθρώπων είναι επιπλέον θέματα που πρέπει να εξεταστούν.

Σας ευχαριστώ.

Κι εγώ για τη φιλοξενία.

ΠΗΓΗ Εφημερίδα ''Πρωτοσέλιδο''