iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 16 Δεκεμβρίου 2018

''Καταπέλτης'' ο
Β. Μπουρνούς για
επίδοξους ''ταραξίες''

Πρέπει να είναι κάποιος πολύ ανόητος ή αργυρώνητος για να γράψει ευθέως ή έστω και να υπονοήσει ότι ο Βαγγέλης Μπουρνούς και ο Βασίλης Πιστικίδης θα πάρουν πολιτικό "διαζύγιο" πριν λήξει η θητεία της Δημαρχιακής Αρχής το 2019. Μερικά πράγματα δεν είναι δυνατόν να συμβούν όσο εγωιστικό και φιλόδοξο "σπορ" κι αν είναι (που είναι) η πολιτική.

Στο κάτω κάτω δεν "αυτοκτονείς" πολιτικά μετά από τόσο κόπο και τόση ανηφόρα. Εκτός κι αν είσαι παλαβός. Και τουλάχιστον οι κύριοι Μπουρνούς και Πιστικίδης δεν έχουν δείξει τέτοια δείγματα. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο λοιπόν, δηλαδή με συμφωνίες όπου πραγματικά συμφωνούν, με υποχωρήσεις και αμοιβαίες "παραχωρήσεις" όπου δεν συμφωνούν (και αυτό κάνουν έως σήμερα) θα "το πάνε" μέχρι το 2019. Βέβαια έως σήμερα δεν συνέβη και κάτι τρομερό ώστε να έρθουν "τα πάνω κάτω" στη σχέση τους. Κλυδωνισμοί, διαφωνίες, παρεξηγήσεις, παρασκήνια. "στραβώματα" και "παρατράγουδα" συνέβησαν όπως και "στις καλύτερες των οικογενειών". Όμως το νοιάξιμο γιά την πόλη λέμε εμείς, η "καρέκλα" λένε κάποιοι άλλοι ήταν ικανά για να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια, ειδικά μετά τον Μάρτιο που ανέλαβε την ευθύνη της δημαρχίας ο κ. Μπουρνούς και ο κ. Πιστικίδης "μετατέθηκε" στη γενική γραμματεία του Δήμου.

Ως εδώ καλά ή σχεδόν καλά. Η κοινή εμφάνιση σε τηλεοπτικό κανάλι ήταν μία επικοινωνιακή "αντεπίθεση" των κυρίων Μπουρνού και Πιστικίδη ώστε να "κλείσουν τα στόματα" και να σταματήσουν οι "ψίθυροι" γιά "μάχες χαρακωμάτων" και επερχόμενη "ρήξη". Ένας ¨θόρυβος" που προκλήθηκε από τη γνωστή υπόγεια αλλά και δημόσια συχνά σύγκρουση δύο αντιδημάρχων με μεγάλη "δεξαμενή" ψήφων. Οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ γνωρίζουν και τα ονόματα των δύο στελεχών που τους προτάθηκε να αναλάβουν θέση αντιδημάρχου σε περίπτωση που τα πράγματα έφταναν στα άκρα. Ο ένας είχε αρνηθεί ενώ ο δεύτερος πιο ευεπίφορος δέχθηκε και μάλλον εκτέθηκε.

Η εμφάνιση στο "γυαλί" ήταν όντως μια καλή ευκαιρία για να "λειανθούν οι γωνίες" και να υποχωρήσει το "βαρομετρικό χαμηλό" στο "στρατόπεδο"΄της συμπολίτευσης, εν όψει μάλιστα και της αναμενόμενης ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του Δαμιανού Φαφούτη γιά τη δημαρχία, εντός των πρώτων μηνών του 2018, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

Το μέγα ερώτημα είναι τι θα κάνουν οι κύριοι Μπουρνούς και Πιστικίδης στις εκλογές του 2019. Θα είναι μαζί ή όχι; Ποιός "βάζει το κεφάλι του στον ντορβά" να απαντήσει με σιγουριά. Ποιός ρισκάρει να αποκλείσει το ενδεχόμενο να είναι πάλι μαζί; Κανείς νοήμων άνθρωπός και επαγγελματίας δημοσιογράφος δεν θα το έκανε. Εκτός κι ήθελε να "πλάσει ευφάνταστα σενάρια" για να "πουλήσει". Το μόνο που μπορεί να κάνει κανείς είναι εκτιμήσεις. Κι αν μας ρωτάτε με τα σημερινά δεδομένα το πιο πιθανό είναι να μην επαναληφθεί το "πείραμα" της συμπόρευσης του 2014. Προσέξτε το πιό πιθανό. Αλλά αυτό σήμερα. Νοέμβριος του 2017.

Ας μείνουμε λοιπόν σε αυτά που γνωρίζουμε. Και μάλιστα από τα πιό επίσημα χείλη. Η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο Βαγγέλη Μπουρνού ο οποίος μας επισήμανε πως "είναι κοινή απόφαση με τον κ. Πιστικίδη να προχωρήσουμε δυναμικά ως το τέλος. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να σταθεί εμπόδιο στα όσα σχεδιάζουμε, υλοποιούμε και οραματιζόμαστε. Σε κανέναν, το τονίζω. Όποιος σύμβουλος ή αντιδήμαρχος επιχειρήσει να βλάψει τη Δημοτική Αρχή και να διαταράξει τη συνοχή θα μας βρει αντιμέτωπους. Είμαστε μιά ομάδα είτε από την πλευρά του Βασίλη είτε από την δική μου. 

Στην ερώτηση αν θα είναι μαζί και στις εκλογές του 2019, ο κ. Μπουρνούς ήταν ξεκάθαρος. "Δεν μπορώ να σας απαντήσω από τώρα. Αυτό άπτεται και των διαθέσεων του κ Πιστικίδη. Σημασία τώρα έχει πως η Ραφήνα και το Πικέρμι κάνουν βήματα μπροστά και αυτό το βλέπουν κάθε μέρα οι πολίτες. Μαζί με τον κ. Πιστικίδη όσο ήταν δήμαρχος και τώρα που είναι γενικός γραμματέας, τους αντιδημάρχους, τους εργαζόμενους του δήμου, αλλά και τους πολίτες προσπαθούμε για το καλύτερο. Για τον τόπο μας. Για τα παιδιά μας".

 

Κοσμήματα Ρολόγια Αρβανιτογιάννης | Arvanitogiannis.gr