iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Η σεμνή υπόκλιση
του Κωνσταντίνου
Μώρου (εικόνα)


Μια λιτή εκδήλωση - και προεκλογικού χαρακτήρα - διοργάνωσαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της ''Σύγχρονης Πολιτείας'' Κωνσταντίνος Μώρος και Γιάννης Ρήγος στην αίθουσα δεξιώσεων ''Αμαδρυάδες'' στο Πικέρμι.
Ο κ. Μώρος δέχτηκε εκ του σύνεγγυς και τις ευχές των δεκάδων καλεσμένων για την ονομαστική του γιορτή. Ευγενικά μάλιστα ο επιχειρηματίας κ. Ρήγος παραχώρησε στον κ. Μώρο την πρώτη ομιλία καθώς όπως είπε ''ο κ. Μώρος είναι παλαιότερος και έμπειρος''.
Ο κ. Μώρος καταχειροκροτήθηκε μόλις ανέβηκεε να μιλήσει και με μια βαθιά σεμνή υπόκλιση, αφού ευχαρίστησε τους καλεσμένους, αναμεσά τους ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Πέππας τόνισε.
 
Δεν θα σας κουράσω καθώς λόγω της επιστημονικής μου ιδιότητας, όπως γνωρίζετε είμαι χειρουργός, μαιευτήρας, γυναικολόγος, έχω μάθει εδώ και δεκαετίες να είμαι αποτελεσματικός και ουσιαστικός.Έτσι και όταν ανέλαβα τη θεσμική θέση ευθύνης του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Ραφήνας Πικερμίου εφάρμοσα τον ίδιο κανόνα. Αποτέλεσμα και ουσία. Γι αυτό είμαι και πάλι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές της Κυριακής. Γιατί έχω βαθιά επιθυμία να βοηθήσω όσο μπορώ ουσιαστικά και αποτελεσματικά τον δήμο μας που όλοι αγαπάμε.
Τι προσδοκώ για την επόμενη ημέρα στην περιοχή μας. 
Είμαι σίγουρος πως η επόμενη ημέρα για τη Ραφήνα και το Πικέρμι θα είναι μια ημέρα με φως, ελπίδα και αισιοδοξία. Η ''Σύγχρονη Πολιτεία'' υπό τον δήμαρχο Βαγγέλη Μπουρνούς, θα συνεχίσει το μεγάλο έργο που ξεκίνησε και η κοινωνία θα δει πράγματα που δεν μπορούσε να φανταστεί πριν από μία δεκαετία.
Η Ραφήνα και το Πικέρμι δεν είναι πια ψαροχώρι ή βοσκοτόπι όπως την ήθελαν κάποιοι. Είναι πόλεις που σε λίγα χρόνια θα είναι πρότυπο όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη!
Και δύο λόγια για τον Βαγγέλη Μπουρνούς. Αυτόν τον άοκνο εργάτη της τοπικής αυτοδιοίκησης, τον άξιο δήμαρχο, τον άνθρωπο - ήρωα που την ημέρα του πύρινου ολέθρου έτρεχε μέσα στη φωτιά να κάνει ότι μπορεί για τους φλεγόμενους οικισμούς, ενώ γνώριζε πως η οικογενειά του κινδύνευε!
Δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνο το βράδυ τα όσα έζησα, γιατί ως υπεύθυνος της ιατρικής βοήθειας μαζί με τους κυρίους Βουδούρη και Τσαγκαράκη, έπρεπε να βοηθήσω στη μεγαλύτερη εθνική τραγωδία της τελευταίας δεκαετίας. Έζησα στιγμή προς στιγμή και όχι από την τηλεόραση τον πόνο και την τραγωδία.