iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 19 Μαΐου 2024

Αυτομόλησε
από τη Νότιο
στη Βόρειο Κορέα!


Νοτιοκορεάτης αυτομόλησε στη Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με αναφορές του Τύπου, μια σπάνια περίπτωση κάποιου που κατέφυγε στο απολυταρχικό κράτος.

Ο Τσόε Ιν- γκουκ είναι γιος δύο υψηλόβαθμων διπλωματών που επίσης αυτομόλησαν στη Βόρεια Κορέα τη δεκαετία του 1980. Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα της Βόρειας Κορέας, θα ζήσει στη γειτονική χώρα και θα εργαστεί σε θέματα που αφορούν την επανένωση της κορεατικής χερσονήσου.

Οι αυτομολήσεις προς τη Βόρεια Κορέα είναι πολύ σπάνιες, καθώς πιο συνηθισμένο είναι το αντίθετο. Οι δύο χώρες δεν έχουν υπογράψει συνθήκη ειρήνευσης και οι Νοτιοκορεάτες χρειάζονται άδεια για να επισκεφθούν τη Βόρεια Κορέα.

«Δεν είναι ξεκάθαρο πώς έγινε η αυτομόληση», σχολίασε ο Όλιβερ Χόθαμ του ειδησεογραφικού ιστότοπου NK News, που έχει την έδρα του στη Σεούλ.

Ο Τσόε είναι 73 ετών και δεν είναι γνωστά πολλά πράγματα για την προσωπική ζωή του και τις πολιτικές του απόψεις. Ωστόσο οι γονείς του είναι μεταξύ των πιο γνωστών Νοτιοκορεατών που αυτομόλησαν στη Βόρεια Κορέα τη δεκαετία του 1980.