iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 27 Απριλίου 2024

Συντριβή Τζόνσον
Απετράπη το
άτακτο Brexit


Με ψήφους 328 υπέρ, έναντι 301 κατά, η πρόταση της αντιπολίτευσης για την αποτροπή ενός άτακτου Brexit πέρασε, με τον Μπόρις Τζόνσον να δέχεται βαριά ήττα.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός έχασε την πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων, παρά το τελεσίγραφο που είχε δώσει σε μέλη του κόμματός του και πλέον το σενάριο για πρόωρες εκλογές είναι πέρα για πέρα υπαρκτό.

Όπως αναμενόταν, ο Βρετανός πρωθυπουργός δεν κατάφερε να αλλάξει γνώμη στους βουλευτές, ακόμη και σε αυτούς του κόμματων των Συντηρητικών. Η πλειοψηφία στάθηκε απέναντί του και ψήφισαν την νομοθετική πρόταση για την απαγόρευση ενός άτακτου Brexit.
Μετά από την απόφαση ενός βουλευτή των Συντηρητικών να αποχωρήσει από το κόμμα και να πάει να κάτσει με τους Φιλελεύθερους, την ώρα της ομιλίας του Τζόνσον, ο χρόνος μετρούσε αντίστροφα για τον Βρετανό πρωθυπουργό, που μόλις είχε χάσει την πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων. Συνολικά 21 βουλευτές των Συντηρητικών τάχθηκαν εναντίον του Τζόνσον για την πιθανότητα ενός no deal Brexit, ανάμεσά τους και ο εγγονός του Ουίνστον Τσόρτσιλ, Νίκολας Σόουμς.