iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 26 Απριλίου 2024

Έντεκα νεκροί
σε πυρκαγιά
σε νοσοκομείο


Τραγικός είναι η απολογισμός της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε νοσοκομείο στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας καθώς έχασαν τις ζωές τους τουλάχιστον ένδεκα άνθρωποι σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 6.30 μ.μ. τοπική ώρα (00:30 της Παρασκευής ώρα Ελλάδας) στο νοσοκομείο Μπαντίμ, κοντά στο στάδιο Μαρακανά, βόρεια του Ρίο, και συνοδεύτηκε από σκηνές χάους κατά την εκκένωση του κτιρίου.
ΡΕ
Κατασβέστηκε δύο ώρες αργότερα, όμως οι πυροσβέστες πέρασαν τη νύχτα ψάχνοντας για σορούς ανάμεσα στα ερείπια ενώ οι ασθενείς απομακρύνθηκαν. Σύμφωνα με τους πυροσβέστες, τουλάχιστον 90 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία.στο Ρίο ντε Τζανέιρο

Πυκνός μαύρος καπνός υψωνόταν από το κτίριο ενώ πολλοί άνθρωποι τοποθετούνταν σε στρώματα και φορεία στον δρόμο, ακόμη και στο έδαφος, εν αναμονή της άφιξης των ασθενοφόρων, όπως αποκαλύπτουν και τα ρεπορτάζ τοπικών τηλεοπτικών δικτύων.
Οι πιο σοβαρές περιπτώσεις μεταφέρθηκαν αρχικά σε έναν κοντινό βρεφονηπιακό σταθμό. Για πολλές ώρες η κατάσταση ήταν απολύτως χαοτική με το νοσηλευτικό προσωπικό να φαίνεται ανήμπορο απέναντι στο εύρος της καταστροφής, ενώ οι συγγενείς των ασθενών ανέμεναν με αγωνία νέα.