iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 26 Απριλίου 2024

Γυναίκα πρωταγωνίστρια
σε Αστερίξ πρώτη
φορά από το 1959


Μια γυναίκα θα είναι για πρώτη φορά απο το 1959 η κεντρική ηρωίδα σε κόμικ του Αστερίξ, του ανυπότακτου Γαλάτη.

Η Αδρεναλίνη, η κόρη του βασιλιά των Γαλατών, Βερκιγκετορίξ, υποχρεώνει τον Αστερίξ και τον σύντροφό του στις περιπέτειες, Οβελίξ, να την κυνηγούν σε μια εφηβική «έκρηξή» της.

Το 38ο κόμικ με ήρωα τον Αστερίξ κυκλοφόρησε στην Ευρώπη την Πέμπτη. Το σενάριο έχει γράψε ο Ζαν-Ιβ Φερί και τα σκίτσα έχει κάνει ο Ντιντιέ Κονράντ, το δίδυμο, δηλαδή, που βρίσκεται πίσω από τα τρία τελευταία κόμικ της σειράς.

Η Αδρεναλίνη, όπως επισημαίνει ο Guardian, είναι πάντως πολύ μακριά ως φιγούρα και χαρακτήρας από τις μοιραίες ξανθιές που συνήθως εμφανίζονται στις σελίδες του Αστερίξ.

«Δεν θέλαμε να αναπτύξουμε έναν χαρακτήρα που θα βασίζεται στην ελκυστική πλευρά της όπως συνήθως γίνεται με τους γυναικείους χαρακτήρες στον Αστερίξ. Η Αδρεναλίνη έχει μεγαλώσει αλλά δεν έχει αναπτυχθεί τελείως οπότε οτιδήποτε θηλυκό εντοπίζεται μόνο στο πρόσωπό της» δήλωσε το δίδυμο πίσω από το τελευταίο κόμικ του Γαλάτη ήρωα.

Οι δύο δημιουργοί ρωτήθηκαν και για το αν η Αδρεναλίνη έχει ομοιότητες με την Σουηδή νεαρή ακτιβίστρια για το περιβάλλον Γκρέτα Τούνμπεργκ, με τους δύο να απαντούν ότι οι όποιες ομοιότητες είναι τυχαίες και όχι προϊόν πρόθεσης.

Όσον αφορά το σενάριο του κόμικ, Αστερίξ και Οβελίξ προσπαθούν να προστατεύσουν την Αδρεναλίνη από τους Ρωμαίους που έχουν πιάσει τον πατέρα της με τη νεαρή κοπέλα να αναστατώνει την καθημερινότητα στο χωριό των ανυπότακτων Γαλατών.