iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Δευτέρα - 20 Μαΐου 2024

Ο κοροναιός της
Κίνας εξαπλώνεται
και σε άλλες χώρες!


Ραγδαία εξέλιξη παρουσιάζει η εξάπλωση του νέου κοροναϊού της οικογένειας SARS που εμφανίστηκε στην Κίνα, προκαλώντας πνευμονία βαριάς μορφής και θάνατο σε ανθρώπους.

Μέσα σε ένα 24ωρο, η αύξηση των θανάτων παρουσίασε κάθε ανοδική πορεία, καθώς, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των κινεζικών υπηρεσιών υγείας, οι νεκροί ανέρχονται στους εννέα, ενώ τουλάχιστον 440 άτομα έχουν επιβεβαιωμένα νοσήσει και παρακολουθούνται.

Η εξάπλωση του ιού γίνεται από άνθρωπο σε άνθρωπο και ήδη έχουν εμφανιστεί κρούσματα σε Ηνωμένες Πολιτείες, Αυστραλία, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Ταϊβάν, Μακάο και Ιαπωνία, γεγονός που προκαλεί τεράστια ανησυψία στην παγκόσμια κοινότητα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συνεδριάζει εκτάκτως, προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση και να αποφασίσει αν θα επιβληθούν μέτρα, τα οποία μπορούν να φτάσουν ακόμη και στην καραντίνα της περιοχής που εκδηλώθηκε ο ιός, ή ακόμα και της μεγάλης ασιατικής χώρας.

Εμφανίστηκε και στις ΗΠΑ, όπως αναφέρει η Washington Post, συγκεκριμένα στο Σιάτλ της πολιτείας Ουάσινγκτον.

Ανδρας στην περιοχή διαγνώστηκε με τον μυστηριώδη ιό και αυτή είναι η πρώτη περίπτωση που αναφέρεται στις ΗΠΑ από τότε που ο φονικός ιός εμφανίστηκε τον προηγούμενο μήνα στην Κίνα.

Ο άνδρας, ο οποίος βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση, έφτασε στις ΗΠΑ από την Κίνα. Σύμφωνα με το CDC, πρόκειται για έναν 30χρονο άνδρα που νοσηλεύεται στο Έβερετ, κοντά στο Σιάτλ.

Ο νέος τύπος του κοροναϊού 2019-nCoV που εξαπλώνεται στην Κίνα συνιστά απειλή για τον πληθυσμό της Ρωσίας, ανακοίνωσε σήμερα ο Ρώσος υφυπουργός Υγείας Σεργκέι Κραγιεβόι, κατά την διάρκεια συζήτησης στην Κρατική Δούμα, που είχε ως θέμα την πρώτη ανάγνωση του νομοσχεδίου περί υγειονομικής ασφάλειας στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Σε διαρκή επαγρύπνηση βρίσκεται ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας στην Ελλάδα.