iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 18 Μαΐου 2024

Σε καραντίνα
για τον κοροναιό
9 εκ. άνθρωποι


Σήμερα αποφασίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για το αν θα κηρύξει παγκόσμιο συναγερμό για τον νέο κοροναϊό.

«Είναι μία απόφαση που θα πάρουμε με μεγάλη σοβαρότητα και δεν ήμασταν έτοιμοι. Θα γίνει μόνο όταν λάβουμε τις διαθέσιμες αποδείξεις», είπε στους δημοσιογράφους ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους.

 

Την ίδια ώρα, οι υγειονομικές αρχές της Κίνας έχουν κάνει γνωστό πως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα με τον νέο κοροναϊό, ο οποίος προκαλεί επιδημία πνευμονίας, έχουν φτάσει τα 571, ενώ 17 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, όλοι στην επαρχία Χουμπέι, όπου βρίσκεται η πόλη Βουχάν, απ’ όπου εντοπίστηκε η εστία μόλυνσης.
Το Πεκίνο, μετά την παγκόσμια ανησυχία, προχώρησε στην προσωρινή καραντίνα των κατοίκων της πόλης Βουχάν, όπου ζουν περίπου 9 εκ. άνθρωποι. Μετά από απόφαση της κυβέρνησης, από σήμερα το πρωί (10 τοπική), τα δρομολόγια σε λεωφορεία, μετρό, φέριμποτ και στα δίκτυα επιβατικών μέσων μεγάλων αποστάσεων αναστάλθηκαν, ενώ οι σταθμοί του αεροδρομίου και των τρένων έκλεισαν για τους εξερχόμενους επιβάτες. Ηδη μάλιστα για όσους χρησιμοποιούν αεροπορικές πτήσεις στο εσωτερικό, γίνονται έλεγχοι για την θερμοκρασία τους στα αεροδρόμια της χώρας.