iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 18 Μαΐου 2024

Φεύγουν από την
Ουχάν με ειδική πτήση
οι Αμερικανοί


Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ μίλησε για τον κοροναϊό, και δήλωσε ότι η χώρα του βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σοβαρή κατάσταση κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που είχε με μέλη του πολιτικού γραφείου του.

Ο κοροναϊός «επιταχύνει την εξάπλωσή του», είπε ο Σι Τζινπίνγκ κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, που διεξήχθη ανήμερα της εορτής της κινεζικής Πρωτοχρονιάς.

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα ότι διευρύνεται η ζώνη αποκλεισμού που έχει επιβληθεί για να ανακοπεί η εξάπλωση του νέου κοροναϊού που ξεκίνησε από την Ουχάν, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό πάνω από 56 εκατομμυρίων ανθρώπων, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Γαλλικού Πρακτορείου.

Πέντε ακόμα πόλεις στην επαρχία Χουμπέι (κεντρική Κίνα) προστέθηκαν στις 13 που είχαν ήδη επηρεαστεί από τα μέτρα αυτά και που περιλαμβάνουν κυρίως την αναστολή λειτουργίας των μέσων μαζικής μεταφοράς καθώς και το κλείσιμο κεντρικών οδικών αρτηριών.

Την ίδια στιγμή, οι ΗΠΑ οργανώνουν μια πτήση τσάρτερ για αύριο Κυριακή προκειμένου να φέρουν πίσω στη χώρα τους Αμερικανούς υπηκόους και διπλωμάτες από την κινεζική πόλη Ουχάν, το επίκεντρο της επιδημίας του νέου κοροναϊού, όπως γράφει σήμερα η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal.

Το αεροσκάφος, χωρητικότητας 230 επιβατών, θα μεταφέρει διπλωμάτες από το αμερικανικό προξενείο όπως και Αμερικανούς πολίτες και τις οικογένειές τους, γράφει η Journal, επικαλούμενη ένα πρόσωπο με γνώση της επιχείρησης.