iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 09 Μαΐου 2024

Κορωνοιός
143 νεκροί σε μία
ημέρα 1523 συνολικά


Η επιδημία ιογενούς πνευμονίας την οποία έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός στοίχισε τη ζωή σε άλλους 143 ανθρώπους την Παρασκευή, αυξάνοντας το σύνολο των θανάτων στην ηπειρωτική Κίνα σε 1.523, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Η συντριπτική πλειονότητα των νέων θανάτων (139) καταγράφηκε στην επαρχία Χουμπέι, εστία της επιδημίας στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

Σε όλη την κινεζική επικράτεια, εντοπίστηκαν 2.641 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού, τα 2.42ο επίσης στη Χουμπέι. Το σύνολο των ανθρώπων που μολύνθηκαν έφθασε τους 66.492 ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Στο μεταξύ το Πεκίνο διέταξε όσους επιστρέφουν στην πόλη από διακοπές να θέτουν εαυτούς σε καραντίνα για δύο εβδομάδες σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού. Η κρατική εφημερίδα Beijing Daily αναφέρει ότι όσοι αρνηθούν να υπακούσουν στις εντολές της κυβέρνησης θα τιμωρηθούν, αν και δεν κατέστη σαφές αν το μέτρο θα αφορά άτομα που δεν κατοικούν στην πρωτεύουσα της Κίνας ή αλλοδαπούς που καταφθάνουν από το εξωτερικό,