iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 09 Μαΐου 2024

Βόλτες στον κήπο
του σπιτιού του κάνει
ο Μπόρις Τζόνσον


Σε δεύτερο τεστ για κορωνοϊό υπεβλήθη την Κυριακή ο 55χρονος Μπόρις Τζόνσον, πριν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο Σεντ Τόμας του Λονδίνου, όπου έδωσε τη δική του μάχη με τον θανατηφόρο ιό για επτά ημέρες εκ των οποίων τις τρεις σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός βρέθηκε αρνητικός στο τεστ και τώρα αναρρώνει στην πολυτελή εξοχική πρωθυπουργική κατοικία Τσέκερς, στο Μπακιγχαμσάιρ.

Την ανακοίνωση έκανε ο εκπρόσωπος του Τζόνσον από την Ντάουνινγκ Στριτ.

Μαζί με τον Βρετανό πρωθυπουργό βρίσκεται και η 32χρονη έγκυος μνηστή του, Κάρι Σίμοντς, η οποία είχε και αυτή νοσήσει με κορωνοϊό πριν μερικές ημέρες αλλά με ήπια συμπτώματα.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο, ο Τζόνσον εθεάθη να περπατά στους κήπους της εξοχικής πρωθυπουργικής κατοικίας παρέα με την Σίμοντς και τον σκύλο του ζευγαριού, Ντάιλιν. Σε ανακοίνωσή της η Ντάουνινγκ Στριτ τόνισε πως «η γραφική εξοχική πρωθυπουργική κατοικία Τσέκερς είναι το κατάλληλο μέρος για τον πρωθυπουργό να συνεχίσει την ανάρρωσή του». Πρόκειται για εντυπωσιακή έπαυλη που κατασκευάστηκε τον 16ο αιώνα και τους τοίχους της κοσμούν τα πορτρέτα όλων των Βρετανών πρωθυπουργών.

Ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού δήλωσε πως ο Τζόνσον επικοινώνησε μέσα στο Σαββατοκύριακο με τον αντικαταστάτη του, υπουργό Εξωτερικών, Ντόμινικ Ράαμπ και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός δεν θα επιστρέψει άμεσα στα καθήκοντά του και θα ακολουθεί τις οδηγίες των γιατρών του.