iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Κυριακή - 19 Μαΐου 2024

Ο Τραμπ πρότεινε
ένεση με χλωρίνη
για τον ιό!


Άναυδοι έμειναν όσοι παρακολουθούσαν τη συνέντευξη τύπου του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ την Πέμπτη για την εξέλιξη της πανδημίας, όταν πρότεινε -απολύτως σοβαρά- την θεραπεία του κορωνοϊού με ένεση απολυμαντικού.

Σύμφωνα με το BBC, την Πέμπτη στον Λευκό Οίκο ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρότεινε «Μπορώ να φανταστώ το απολυμαντικό να σκοτώνει τον ιό μέσα σε ένα λεπτό. Σε ένα λεπτό! Υπάρχει τρόπος να το χορηγήσουμε με ένεση ή να κάνουμε κάποιον καθαρισμό; Βλέπετε, ο ιός εισέρχεται στους πνεύμονες και κάνει τεράστια ζημιά. Θα είχε ενδιαφέρον να το ελέγξουμε».
Φαίνεται πως προχώρησε στις συγκεκριμένες «προτάσεις» μετά από αμερικανική έρευνα -την οποία ωστόσο παρερμήνευσε-, σύμφωνα με την οποία ο ιός εξασθενεί πιο γρήγορα όταν εκτίθεται στο φως του ηλίου και τις υψηλές θερμοκρασίες.
Όσον αφορά στην έρευνα, οι ερευνητές της αμερικανικής κυβέρνησης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο ιός SARS-CoV-2 που προκαλεί την ασθένεια Covid-19 επιβιώνει καλύτερα σε εσωτερικούς χώρους και σε ξηρές συνθήκες. Αντίθετα χάνει την ισχύ του όταν αυξάνεται η θερμοκρασία και η υγρασία και κυρίως όταν εκτίθεται στο φως του ήλιου, δήλωσε ο Ουίλιαμ Μπράιαν, ο ασκών χρέη επικεφαλής στην Υπηρεσία Επιστημών και Τεχνολογίας του υπουργείου Εσωτερική Ασφάλειας των ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εμπνεύστηκε τις ιδέες αυτές αφότου ένας απ' τους αξιωματούχους που συμμετέχουν στην task force για την πανδημία παρουσίασε τα αποτελέσματα έρευνας της αμερικανικής κυβέρνησης, που υποδεικνύει ότι ο κορωνοϊός φαίνεται να εξασθενεί πιο γρήγορα όταν εκτίθεται στον ήλιο και τη ζέστη.
Η έρευνα έδειξε επίσης ότι η χλωρίνη θα μπορούσε να σκοτώσει τον ιό στο σάλιο ή στα αναπνευστικά υγρά μέσα σε πέντε λεπτά.