iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 03 Μαΐου 2024

Ανταρκτική θυμίζει
η Νέα Υόρκη
Σαν ψυγείο! (βίντεο)


Πολικό... πάρτι θα κάνουν φέτος την παραμονή της Πρωτοχρονιάς οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης καθώς, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, θα νιώσουν στο πετσί τους τη δεύτερη πιο κρύα νύχτα από το 1900.

Οι ειδικοί προειδοποιούν όσους έχουν αναπνευστικά προβλήματα να αποφύγουν την πολύωρη παραμονή τους στο κρύο καθώς θα δυσκολεύονται να αναπνεύσουν. Οι γαλότσες-μπότες είναι αναγκαίες ενώ καλό θα είναι οι Νεοϋορκέζοι να προμηθευτούν κι ένα ακόμη ζευγάρι κάλτσες μαζί τους.  

Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της μετεωρολογικής υπηρεσίας «AccuWeather», Πολ Γουόκερ, οι Αμερικανοί που θα γιορτάσουν στην Πλατεία Times Square την έλευση του Νέου Έτους θα βιώσουν την δεύτερη πιο κρύα παραμονή Πρωτοχρονιάς στην Ιστορία (από τότε που κρατούνται πρακτικά δηλαδή το 1900).

Το 1917 ήταν η πιο κρύα παραμονή Πρωτοχρονιάς στο «Μεγάλο Μήλο» με τον υδράργυρο να δείχνει μείον 17 βαθμούς Κελσίου. 

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του «CNN», Τζιν Νόρμαν, στη Βοστόνη, τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα με το δριμύ ψύχος να μην δείχνει σημάδια υποχώρησης. Ο δήμαρχος της πολιτείας, Μάρτι Γουόλς κάλεσε τους πολίτες να λάβουν τα μέτρα τους. 

Στη Μινεσότα ο υδράργυρος έδειξε μείον 36 βαθμούς. Το πολικό ψύχος αναμένεται να πλήξει συνολικά 48 εκατομμύρια Αμερικανούς.

ΠΗΓΗ protothema.gr