iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 09 Μαΐου 2024

Κορωνοιός
Σε καραντίνα
ξανά το Τόκιο!


Η κυβερνήτης του Τόκιο κάλεσε τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους την παραμονή ενός μεγάλου Σαββατοκύριακου στην Ιαπωνία, καθώς ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφει σημαντική αύξηση.

Το επίπεδο συναγερμού στο Τόκιο είναι στον μέγιστο βαθμό και οι ειδικοί προειδοποιούν για το γεγονός ότι οι λοιμώξεις από τον κορωνοϊό δείχνουν να εξαπλώνονται γρήγορα και ευρύτατα. Τα νέα κρούσματα πλήττουν όχι μόνο τους νεαρούς ενήλικες αλλά και ηλικιωμένους, προειδοποίησε η Γιουρίκο Κόικε.
"Ζητώ από τους κατοίκους του Τόκιο να αποφεύγουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις εξόδους, κυρίως οι ηλικιωμένοι και οι άνθρωποι των οποίων η υγεία είναι ήδη εύθραυστη", ανακοίνωσε η κυβερνήτρια ακριβώς πριν από ένα τετραήμερο Σαββατοκύριακο στη χώρα λόγω των δύο συνεχόμενων αργιών, την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Παρότι η έκταση της πανδημίας στην Ιαπωνία είναι σαφώς χαμηλότερη σε σχέση με άλλες χώρες, οι Ιάπωνες ειδικοί προειδοποίησαν ότι ο αριθμός των ασθενών σε σοβαρή κατάσταση θα αυξηθεί σταδιακά και ότι το ιατρικό προσωπικό είναι εξαντλημένο αλλά και αποκαρδιωμένο λόγω των χαμηλών αποδοχών.